Hokej v číslech: Nenápadný přestup? Může z toho být majstrštyk

Foto: Markéta Křížová, hc-slavia.cz

Dvaadvacetiletý útočník Aleš Furch poprvé v kariéře opouští Slavii – zamířil za novou výzvou do Ústí nad Labem. Pokud ve Slovanu dostane odpovídající ice time, může zazářit.

Ve Slavii nehrál v průměru ani deset minut za zápas, občas proto vypomáhal i druholigové Kobře. Přesto Furch ve 45 prvoligových utkáních získal solidních patnáct bodů.

Zajímavější je však pohled na jeho statistiky přepočtené na 60 minut. Najednou zjistíme, že Furch patřil k nejefektivnějším útočníkům Slavie. 

Zaprvé. Za hodinu hry v rovnovážném stavu získal 1,75 bodu. V tomto ohledu předčil i zkušené spoluhráče Daniela Vrdlovce, Jiřího Doležala nebo Martina Ondráčka.

Zadruhé. Za 60 minut při hře pět na pět nasázel 1,02 gólu. To je v rámci Pražanů čtvrtý nejlepší výsledek! Furch byl dokonce lepší než objev sezony Filip Kuťák. Furch těžil z mimořádné úspěšnosti střelby, v branku proměnil hned 20 % svých střel.

Podobně efektivní byl už loni, kdy dal za Slavii hned třináct gólů. Je tedy vidět, že si na svůj věk v koncovce počíná mazácky. 

V Ústí nad Labem může svůj potenciál rozvinout. Pokud bude pokračovat ve výkonech z předešlých dvou sezon a udrží produktivitu, s vyšším ice timem může atakovat hranici patnácti branek.

Chtělo by to ovšem častější střelbu: její úspěšnost sice podruhé za sebou dostal nad 20 procent, z dlouhodobého hlediska je ale takhle vysoké číslo raritou. A pochopitelně čím víc střel, tím víc šancí ke skórování.

V mladém týmu Ústí nad Labem by mohl dostat příležitost i na přesilovkách. Následující sezona je tedy ideální příležitostí, aby si Aleš Furch udělal v Chance lize jméno.

Vystřílí Slovanu záchranu?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz