Hokej bez lidí? Skoro jiný sport, mrzí Klepiše. Absenci šéfa nevnímal

Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

25. listopadu 2020, 12:55

Daniel Kinc

Do sestavy Komety se vrátil po týdenní absenci, proti Vítkovicím zaznamenal asistenci, ale těsné porážce 2:3 nezabránil. Jakub Klepiš byl při hodnocení zápasu mrzutý nejen z výsledku, ale také z celkového dění kolem hokeje za poslední týdny a měsíce.

Proti Vítkovicím jste doma ještě deset minut před koncem vedli 2:1, ale nakonec jste padli 2:3. Co podle vás rozhodlo?
Chybělo tomu klasicky dát o dva góly víc než soupeř. Byl to těžký zápas, hráli jsme opět s určitým plánem, ale znovu přišly z naší strany nějaké chyby. Ty nás sráží a musíme se jich vyvarovat. Taky musíme daleko více střílet.

Utkání nakonec rozhodlo hloupé vyloučení Luboše Horkého na útočné modré, souhlasíte?
Abych pravdu řekl, tak jsem to neviděl, protože jsem zrovna jel s pukem. Dělo se to vedle mě, těžko hodnotit. 

Velkým faktorem výhry Vítkovic byl také brankář Miroslav Svoboda.
Samozřejmě, chytal dobře, to je jasné, ale i náš brankář chytal výborně. Kdyby tam nebyl, dostali jsme víc gólů, protože chytil pár tutovek soupeře. Oba chytali dobře, pro Vítkovice nakonec se šťastnějším koncem.

Máte zatím nejméně střel ze všech týmů z TELH. Budete na tom pracovat?
Prostě musíme více střílet. Sami si říkáme, že potřebujeme více střel a tlaku do branky, protože z toho padají góly. Zatím to až tolik neplníme a je to jedna z věcí, kterou musíme zlepšit.

Vnímali jste, že na lavičce chybí absentující Libor Zábranský?
Já sám to nijak nevnímal. Když je Libor na střídačce, tak to nějakým způsobem diriguje, střídá lajny, ale určitě to není důvod, proč jsme s Vítkovicemi prohráli. 

Jak jste se vy sám cítil na ledě po týdenní pauze? Co přesně vám bylo?
Nic vážného, byla to akorát lehká virózka. Byl jsem na ledě už v pondělí a neměl jsem nějaký vážný problém, že bych nemohl hrát. Podle mě to nebylo znát.

Nemrzí vás trochu, že v Kometě se prakticky nedostanete na přesilovku?
Každý hráč, co hraje hokej, by chtěl hrát přesilovky, ale u nás jsou vybraní hráči a ti tam jsou. Naše první přesilovková lajna je, troufnu si říci, nejlepší v celé extralize, proto toho času dostává tolik. Góly dává, šancí má spoustu a není tedy prostor pro to, aby byl někdo uražený, že nejde na přesilovku. Jsme jeden tým a první lajně věříme.

Jak se celkově vypořádáváte s dobou, která u nás v hokeji je? Zejména opatření, přísné podmínky, prázdné tribuny…
Kdybych řekl, že ne, tak bych lhal. Myslím si, že to se*e každého, ale nemůžeme si stěžovat. Je to naše práce, za kterou jsme placení, a musíme jí dělat, ať je to s diváky, bez diváků, s opatřeními, nebo bez nich. Tak to prostě je. Nic jiného s tím dělat nemůžeme. Pořád dokola se omílá, jestli to má nějaký vliv, ale my to nezměníme. Musíme se s tím popasovat. 

V Brně vám fanoušci chybí asi opravdu hodně, že?
Je to věc, kterou neovlivníme, jak jsem říkal. Musíme hrát stejně před lidmi i bez nich. Za mě je to skoro jiný sport. V Brně je to o to víc specifické, že Kometa má neskutečné fanoušky, což znám i z pozice soupeře. Mrzí nás to.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz