Hodonín zbrojí! Přichází extraligový šampión se Zlínem

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

5. října 2019, 13:33

Marek Hedbávný

Ambiciózní Drtiči přivedli do své defenzivy velmi zajímavé jméno: z francouzského Bordeaux se do Česka vrací 28letý Oldřich Horák.

Horák bude v Hodoníně působit až do konce sezony. „Jeho kvality známe. Určitě pro nás bude platnou posilou a pomůže nám ještě zlepšit defenzivu,“ hlásí na klubovém webu šéfka Drtičů Jana Gajošová.

Zkušený bek strávil uplynulý ročník v nejvyšší francouzské soutěži. Za Bordeaux sehrál 50 utkání s bilancí 3+5.

Po sezoně si hledal nové angažmá. Poohlížel se v zahraničí, chtěl totiž zůstat v západní Evropě, nakonec ale hlásí návrat domů. 

Překvapivě však odchází do druhé ligy, kde dosud – vyjma jedné sezony, kdy byl věkem ještě junior – nepůsobil. Zato toho spoustu zažil v extralize, případně v Chance lize.

V nejvyšší soutěži odehrál šest sezon za rodný Zlín, s nímž má stříbro (2013) a zlato (2014) z extraligového play off. O patro níž působil třeba v Havířově nebo Přerově.

Teď přichází k Drtičům, kde se potká třeba s Romanem Čermákem, Stanislavem Balánem nebo Tomášem Komínkem. Horák nastoupí za momentálně druhý Hodonín už v sobotním šlágru proti vedoucímu Šumperku. 

Soupiska SHK Hodonín

Brankáři: Andreas Kubáň, Jan Hlaváč.

Obránci: Roman Čermák, Oldřich Horák, Ondřej Gabrhelík, Ondřej Ševčík, Robert Věžník, Petr Slabý, Martin Miklík, Adam Spálovský, Tomáš Sedláček.

Útočníci: Stanislav Balán, Jan Bulín, Petr Jurča, Lukáš Finsterle, Matěj Charvát, Dominik Matula, David Janás, Tomáš Polák, Tomáš Mlynář, Kristian Leška, Matěj Pröschl, Erik Hložánek, Tomáš Komínek, Petr Krejčí, Matěj Pröschl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz