Heřman po konci v Motoru za Jestřáby hrát nebude, vrací se do extraligy

Foto: Petr Kraus, Hokejové foto - Petr Kraus

2. září 2019, 13:07

Adam Bagar

Zkušený útočník Martin Heřman se takřka po pěti ročnících strávených v Českých Budějovicích vrací do nejvyšší soutěže – na roční spolupráci se dohodl s Plzní.

Motor během srpna oznámil, že nepočítá s šestkou hráčů. Do kádru se nevešli obránci Vojtěch Doktor, Ondřej Kachyňa a útočníci Jan Havel, Jan Tlačil, Milan Dančišin a právě Martin Heřman. V rámci zkoušky po něm sáhl Prostějov, ale u Jestřábů nakonec hrát nebude. Kývl na nabídku extraligové Plzně.

„Trenéři chtěli doplnit kádr a hledali tzv. power forvarda. Proto Martina, který byl bez angažmá, pozvali do Plzně.“

„Trenéři chtěli doplnit kádr a hledali tzv. power forvarda. Proto Martina, který byl bez angažmá, pozvali do Plzně. Společně si promluvili o jeho předpokládané úloze v týmu a obě strany souhlasily,“ prozrazuje v tiskové zprávě po podpisu jednoleté smlouvy sportovní manažer západočeského klubu Tomáš Vlasák.

Foto: hcmotor.cz

„Martin je silovým hráčem, je silný v soubojích a umí se postavit za spoluhráče v situacích, kdy to začíná hořet. Je zkušeným útočníkem, který může v případě zranění některého z našich dalších hráčů zaskočit na jeho místě. A rozhodně má i velice slušnou střelu. Věříme, že spolupráce bude fungovat,“ dodává.

„Martin je silovým hráčem, je silný v soubojích a umí se postavit za spoluhráče v situacích, kdy to začíná hořet.“

Dvaatřicetiletý Martin Heřman působil posledních pět sezon na jihu Čech, celkem ve druhé nejvyšší soutěži nasbíral 336 startů a 188 bodů (77+111). Zkušeností má na rozdávání. Na kontě má i 173 zápasů a 35 bodů (17+18) v extralize, kterou hrál za mateřskou Plzeň. Naposledy 22. listopadu 2014 ve Zlíně.

Aktuální soupiska HC Škoda Plzeň

Brankáři:
Dominik Frodl, Jaroslav Pavelka, Kristián Kolář.

Obránci:
Vojtěch Budík, Peter Čerešňák, Bohumil Jank, Lukáš Kaňák, Michal Moravčík, Lukáš Pulpán, Roman Vráblík.

Útočníci:
Jan Eberle, Milan Gulaš, Martin Heřman, Miroslav Indrák, Matyáš Kantner, Petr Kodýtek, Matěj Kolda, Jaroslav Kracík, Tomáš Mertl, Vojtěch Němec, Jakub Pour, Filip Přikryl, Luboš Rob, Petr Straka, Roman Vlach.

Příchody do HC Škoda Plzeň

Luboš Rob (Vsetín)
Jaroslav Pavelka (Hradec Králové)
Vojtěch Budík (Pardubice)
Bohumil Jank (Chomutov)
Roman Vlach (Karlovy Vary)
Roman Přikryl (Saint John)
Tomáš Mertl (Kunlun)
Martin Heřman (České Budějovice)

Odchody z HC Škoda Plzeň

Ondřej Kratěna (konec kariéry)
Václav Nedorost (konec kariéry)
Jan Kovář (Zug)
David Stach (Kladno)
Dmitrij Milčakov (Minsk)
Conor Allen (neznámo)
David Kvasnička (Vítkovice)
Denis Kindl (Pardubice)
Jakub Kindl (Kolín nad Rýnem)
Miroslav Preisinger (Zvolen)
Nick Jones (Wolfsburg)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz