<

Góly TELH: Vráblíkův dloubáček či Tomanova pumelice

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

31. března 2015, 22:02

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga opět bavila a fanoušci jásali nad krásnými góly. Mezi to nejlepší se tentokrát vešly povedená bekhendová střela českobudějovického Romana Vráblíka, chirurgicky přesná dělovka Milana Tomana, doklepnutí do takřka prázdné brány Jakuba Petružálka, šikovná teč Viléma Buriana a odvážný průnik Miroslava Holce.

Vráblík přesně zamířil bekhendem (CHM – CEB 4:3p)

České Budějovice vedly v Chomutově 2:1, když v čase 18:51 vyfasoval dvouminutový trest domácí Marek Račuk. Motor nelenil a šest vteřin před koncem úvodní dvacetiminutovky unikl do dvoubrankového trháku. A dokonale přitom vyšachoval soupeřovu defenzivu! Ján Mucha od modré čáry nastřelil jen před sebou clonícího protihráče, ale dostal druhou šanci. V prostoru pravého kruhu našel Tomáše Nouzu, který napřáhnutím naznačil střelu, jenže raději nabil mezi kruhy Romanu Vráblíkovi. Pětadvacetiletý bek si přehodil hrací předmět na bekhend a utěšenou střelou překvapil gólmana Kopřivu.  

Toman tvrdou ranou vymetl šibenici (CHM – CEB 4:3p)

Piráti ve druhé třetině dokázali náskok Jihočechů smazat, v prodloužení dokonali velký obrat a připsali si do barážové tabulky důležité dva body. Do hokejového vězení byl vykázán Martin Semrád a Chomutov velkou šanci využil. Marek Hovorka při přesilovkové kombinaci předal kotouč od levého mantinelu Milanu Tomanovi, jenž si vybruslil na okraj levého kruhu a nechytatelnou dělovkou vymetl bližší horní růžek Gábovy klece. Parádní projektil!

Petružálek ideální nabídkou nepohrdl (KOM – LIT 0:3)

Důležité třetí utkání semifinálové série na ledě Komety odstartoval favorizovaný Litvínov na jedničku podtrženou, pouhých 54 sekund mu stačilo na otevření gólového účtu zápasu. Po přihrávce Martina Ručinského už klidně mohl střílet z mírného úhlu na levé straně Robin Hanzl, ale celou akci ještě vyšperkoval lahůdkovým pasem před brankoviště na nachystaného Jakuba Petružálka. Obávaného střelce čekala snadná úloha - uklidit kotouč do zcela odkryté brány.

Burian skóroval pohlednou tečí (KOM – LIT 4:1)

Bum - ťuk - gól! Kometa ztratila na konci prostřední části dvoubrankové vedení, ale pouhých 24 sekund před druhou sirénou si ho vzala zpět. Tomáš Vondráček poslal z okraje kruhů ideální zpětnou nahrávku na modrou čáru, kde se do puku z mohutného rozmachu opřel Petr Kuboš. Těsně před brankovištěm zůstal nepokrytý Vilém Burian, jenž se rychle zorientoval a šikovně usměrnil kotouč mimo dosah brankáře Francouze.

Holec vzal zodpovědnost na sebe (SLA – OLO 2:1)

Slavia se nenechala rozhodit ani střevní chřipkou, jež sklátila její kádr. Olomouc nepotrestala Čermákův faul a v 8. minutě ji za to stihl ten nejkrutější možný trest. V útočném pásmu napadal rozehrávku Hanáků aktivní Miroslav Holec, který získal puk a pohotově nasadil "housličky" Jiřímu Ondruškovi. Z rohu pásma se vzápětí dostal do příznivější palebné pozice, když se natlačil před bránu, a bekhendem podél Trvajova těla napálil kotouč do sítě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz