Góly TELH: Buchteleho pomlázka, narážečka Kumstáta a mazaný Kaše

Jan Buchtele | Foto: hcsparta.cz

6. dubna 2015, 22:15

Ladislav Vácha

Tipsport extraliga ani tentokrát nezklamala a i na velikonoční pondělí nabídla štědrou nadílku krásných gólů. Určitě si nenechte ujít pohlednou českobudějovickou akci zakončenou Davidem Kuchejdou, chytrou střelu pod beton, jejímž autorem byl chomutovský mladík Ondřej Kaše, paralyzování třinecké obrany Petrem Kumstátem, bekhendovou lahůdku Roberta Saboliče a smrtící projektil Jana Buchteleho.

Kuchejda elegantně zavěsil pod víko (SLA – CEB 1:3)

České Budějovice překvapily v Edenu favorizovanou Slavii a po cenném skalpu lídra barážové tabulky předskočily Olomouc. Motor se radoval z vítězné branky až v 54. minutě, kdy se blýskl nádhernou akcí. Ronald Knot uklouzl v blízkosti vlastní modré čáry a na pravém křídle se ujal volného kotouče napadající špílmachr Tomáš Nouza. V kruhu naznačil zápěstní střelu, ale místo toho mazaně nabil před bránu Davidu Kuchejdovi. Člen druhého útoku Jihočechů si srovnal puk na svou hůl a brilantní střelou skóroval do horního koutu brány.

Kaše vyzrál na brankáře Trvaje (OLO – CHM 2:5)

Chomutov vedl v důležitém utkání na ledě Olomouce o dvě branky a dokonale využil toho, že Hanáci museli jít do rizika a otevřít hru. Brett Skinner rozehrával od své brány a jeho pas podél levého mantinelu prodloužil Nikola Gajovský. Ondřej Kaše se při přečíslení 2 na 1 tvářil tak, že přihraje vedle sebe Vladimíru Růžičkovi, ale situaci nakonec vyřešil úplně jinak. V levém kruhu z bodu pro vhazování zkusil štěstí a propasíroval hrací předmět pod levým betonem gólmana Trvaje do sítě. Tomu se říká dobré oko!

Kumstát využil parádní narážečku (TRI – SPA 3:2sn)

Sparta ztrácela v pátém semifinálovém duelu už dva góly, jenže ve Werk Areně se nakonec dočkala kýženého vyrovnání na začátku třetí periody. A to po prvotřídní kombinaci! Ve středním pásmu se chopil kusu černé gumy Petr Kumstát a po přejetí útočné modré čáry napřáhl. Moc dobře však věděl o najíždějícím Michalu Dragounovi, jenž se po levé straně nepozorovaně vřítil do soupeřova území. Po převzetí nahrávky z levého kruhu ještě vrátil puk svému parťákovi a Kumstát z mezikruží nasměroval tvrdou ránu k levé Hrubcově tyčce.  .

Saboličův milimetrově přesný bekhend (SPA – TRI 2:3)

Holešovičtí nabrali dvoubrankové manko i před svými fanoušky, ale ve 33. minutě snížili na nejtěsnější rozdíl. Jan Piskáček posunul puk na levém křídle do jízdy Michalu Vondrkovi, který vykouzlil od hrazení lahůdkový pas pod holí padajícího obránce Rostislava Klesly na rozjetého Roberta Saboliče. Slovinský šikula si sjel po ose hřiště až těsně před brankoviště, přendal si kotouč na bekhend a dloubáčkem nad lapačku nedal brankáři Hrubcovi žádnou šanci.

Buchtele vyhnal všechny pavouky (SPA – TRI 2:3)

Takřka vyprodaná Tipsport arena propukla v jásot v průběhu 49. minuty, kdy se domácím podařilo vyrovnat po bezchybné dělovce. Jaroslav Hlinka na sebe dokázal upoutat pozornost protihráčů, vybruslil si s pukem až do rohu pásma a poslal zpětnou přihrávku na okraj levého kruhu. Tam už byl na čekané Jan Buchtele, který z voleje práskl vší silou do hracího předmětu a svou "pomlázkou" neomylně vyprášil protější roh Hrubcovy klece. Dalo se tohle trefit ještě lépe? Těžko!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz