EHL: Olomouc zaskočila Třinec, Liberec ovládl severskou bitvu

Tomáš Indra, Kryštof Kříž, Milan Orlík | Foto: esporthokej.cz

ENYAQ hokejová liga se už přehoupla přes své páté kolo. V něm se urodilo obrovské překvapení, když Olomouc v dramatické bitvě porazila 3:2 na zápasy Třinec. Došlo také k souboji favoritů z Liberce a Litvínova, přičemž úspěšnější byli Bílí Tygři, kterým se podařilo zvítězit 4:1.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 2:3

Oceláři ztratili kontakt se špičkou ENYAQ hokejové ligy. V zápase, do kterého vstupovali v pozici jasného favorita, ztratili nadějné vedení 2:1 a olomouckému výběru podlehli 2:3. 

Úvodní duel obstarali tradičně kapitáni obou celků. Třinecký Jan „Honzicek1992“ Buday přehrál olomouckého Tomáše „Indrise“ Indru 4:1 a podle předpokladů poslal svůj tým do vedení.

Jenomže následně Kohouti zaskočili svého soupeře. Kryštof „Krishot58“ Kříž si vyšlápl na jednoho z předních hráčů NHL21 v Česku, Josefa „Pepcustachurcika“ Stachuru, a vyrovnané utkání dotáhl k výsledku 4:3.

Nicméně stále to nic neznamenalo. To potvrdil i třinecký Jakub „Jackey“ Michálek, když 2:1 udolal Milana „Fikussecz“ Orlíka 2:1 a přihrál Ocelářům dva mečboly.

Ten první využit nebyl. V úvodní čtyřhře „Indris“ s „Krishotem58“ nebyli lepším týmem, jenže „Honzicek1992“ s „Pepcoustachurcikem“ nenašli na pevnou obranu soupeře recept, a tak Olomouc Třinci nakonec uštědřila porážku 2:3.

I rozhodující klání nabídlo drama do poslední chvíle. Třineckého kapitána doplnil „Jackey“, toho olomouckého pak „Fikusscz“. Olomouc byla v závěru šťastnější a po výhře 2:1 (celkově 3:2) mohla oslavit zisk tří bodů, díky kterým se drží ve hře o play off.

„Do celé série jsme s kluky vstupovali s tím, že můžeme jen překvapit. Třinec byl na třetím místě a hraje za něj dokonce reprezentant Česka na uplynulém MS Josef Stachura. Výhra je tedy cenná i proto, že jsme porazili jednoho z adeptů na titul,“ nechal se po zápase slyšet Tomáš „Indris“ Indra pro klubový web.

Bílí Tygři Liberec – HC Verva Litvínov 4:1

Další zajímavou sérii představovalo klání mezi Bílými Tygry z Liberce a litvínovskou Vervou. Hlavním tahákem bylo měření sil dvou špičkových gamerů na české scéně, a to přesněji Adama „Dzouviho“ Menšíka (Liberec) a Radka „Kumbika“ Kumbery (Litvínov). Úspěšnější byl první zmíněný, jehož tým ovládl duel v poměru 4:1 na zápasy.

Pokud jde o dvouhry, tak v nich vše šlo podle papírových předpokladů. Adam „Dzouvi“ Menšík nejdříve přehrál 5:2 litvínovského Patrika „Winciho“ Wenzela, načež liberecký Daniel „DannyZedlo“ Sedláček nestačil na Radka „Kumbika“ Kumbera, jemuž podlehl 2:6.

Důležitým momentem celé série bylo zápolení mezi Bílým Tygrem Jakubem „Doublemacou“ Mackem a litvínovským Miroslavem „TheNotorikem“ Šmokem. Macek průběhu zápasu kontroloval a po výhře 4:1 získal pro Liberec první mečbol.

A po úvodní čtyřhře bylo rozhodnuto. „Dzouvi“ s „DennyZedlem“ prokázali svou sehranost a dvojici „Winci“ – „Kumbik“ smetli výsledkem 6:2, čímž si zajistili další tři body do tabulky.

V závěrečném duelu už o nic nešlo. O jednostrannou exhibici se postarali „Dzouvi“ s „Doublemacou“, jimž se podařilo deklasovat „Winciho“ s „TheNotorikem“ poměrem 9:1.

„V mém zápase byl rozhodující nájezd za stavu 2:1, který se mi podařilo chytit. Kdyby tomu bylo opačně, tak mohlo být vše jinak. Následně jsme si už sérii dokázali pohlídat a získat tři body,“ zhodnotil utkání Adam „Dzouvi“ Menšík.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ENYAQ hokejová liga (@esporthokej)

 

Kompletní výsledky 5. kola:

Madeta Motor České Budějovice – HC Sparta Praha 2:3
HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň 1:4
Bílí Tygři Liberec – HC VERVA Litvínov 4:1
HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 2:3
HC Energie Karlovy Vary – PSG Berani Zlín 2:3
HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK 4:1 
BK Mladá Boleslav – HC Vítkovice RIDERA  24.1. 20:00 

Průběžná tabulka EHL

 

Foto: esporthokej.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz