Dvougólový Kukumberg: Hattrick? V mém věku už se do NHL nechystám

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

11. ledna 2017, 9:21

Adam Bagar

Hokejisté Hradce Králové hrají po návratu ze Spengler Cupu ve skvělé formě. Nejdřív ukončili vítěznou sérii mistrovských Bílých Tygrů, vzápětí smetli vedoucí Oceláře a naposledy v dohrávce doslova přejeli Vítkovice, když už krátce po polovině utkání vedli jasně 6:0! "Vstřelit za dva zápasy jedenáct gólů, není vůbec špatné, ale doufám, že naše nejlepší forma ještě přijde," hlásí útočník Roman Kukumberg, který se v Ostravě blýskl dvěma góly.

Mountfield, posilněn domácími výhrami nad dvěma aktuálně nejlepšími celky soutěže, prožil snový vstup do utkání. Gólman Patrik Bartošák si ani nesáhl na puk a už musel z branky. Hosté totiž po 119 sekundách vedli 2:0. Ani Daniel Dolejš nedokázal hradecké střelce zastavit, v čase 9:18 už svítilo na světelné kostce děsivé skóre 0:4. "Občas se stane, že nám to tam tak napadá. Možná jim nezachytali brankáři jako obvykle," přemýšlí Roman Kukumberg.

Právě slovenský útočník s šestnáctkou na zádech byl hlavní hvězdou povedeného hradeckého vstupu do utkání. Už po necelých osmi minutách měl na kontě dvě vstřelené branky. Ovšem na hattrick nepomýšlel. "To vůbec ne, já se už v mém věku do NHL nechystám," směje se střelec Mountfieldu, jehož možná až překvapila produktivita z úvodu. Východočechům na čtyři góly stačilo jenom pět střel. "Hezky nám to tam napadalo," těší Kukumberga.

Hradec šesti góly smetl Vítkovice a je pátý. Zlín zdolal Hanáky »

Vítkovice přitom patří k týmům, které moc branek neinkasují. "Někdy to přijít musí, ale věřím, že nám se něco takového vyhne." Ostravané nebyli vůbec ve své kůži, hradečtí letci je jasně přehrávali a skóre 0:6 krátce po polovině duelu vypovídalo o tom, co se odehrávalo na ledové ploše. "Byl to pro nás důležitý zápas o šest bodů. Dobře jsme se na něj chystali, protože naším cílem je zůstat v šestce. Naštěstí nám duel vyšel," ví šestatřicetiletý útočník.

Mrzelo ho však následné uspokojení z výsledku, od stavu 0:6 hrál Mountfield na půl plynu a Vítkovice toho využily aspoň ke kosmetické úpravě výsledku na konečných 3:6. "Za takového stavu bychom neměli polevit a dostávat tím soupeře na koně. Kdybychom dostali ještě jeden gól, tak mohlo být zle," uvědomuje si Kukumberg. Jeho tým měl k dispozici pouze jednoho gólmana, Ondřej Kacetl nastoupil v daném kole už v pardubických barvách.

Emoce v Hradci. Lvi přišli o Pláňka a vetovali sudího Pešinu »

Přesto byl v první části na hradecké střídačce, až později shodil brankářskou výstroj. "Půlka týmů na to přišla až v půlce zápasu, že máme jen jednoho gólmana," směje se Kukumberg. Na jeho odpovědích byla znát velká pohoda, která teď v týmu panuje. I díky Spengler Cupu. "Ten nám pomohl, protože to tempo bylo fakt velké. Když si na něj zvyknete a pokračujete v něm, tak se to musí projevit na výsledcích," hlásí po páté hradecké výhře v řadě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz