Degradace hokeje, hnus! Jak takový rozhodčí může pískat? zuří Flašar

Foto: Petr Nedvěd, hokejzr.cz

27. října 2019, 10:42

Marek Hedbávný

Hodonínský trenér Aleš Flašar se po sobotním druholigovém zápase pustil do rozhodčího Františka Helda. A byla to hodně otevřená a málo vídaná kritika!

„Na rozhodčího si nikdy nestěžuji, ale to, co s námi předvedl pan Held v Opavě, to byla degradace hokeje," začal Flašar hodnocení utkání, ve kterém Drtiči prohráli s Opavou 2:3.

„Divím se, že někdo takový, jako je on, může pískat," nechápe. „Neuznal nám dva naprosto regulérní góly. První hned v první třetině, kdy měl domácí brankář lapačku evidentně za čárou. Protože ve druhé lize není video, dá se to ještě nějak omluvit," snaží se o smířlivější tón.

„Ale ve druhé třetině jsme dali jasný gól, když se jeden z našich hráčů trefil přesně do šibenice. Puk nadzvedl i láhev s pitím, od které kotouč vyletěl ven. Čároví rozhodčí to viděli, ale báli se něco říct," popisuje Flašar jeden z rozhodujících okamžiků utkání.

„Neměl na sobě žádný dres, byl červený jak rak, připadal mi jako nějaký opilý fanda z bufetu, takže ho těžko nazývat brankovým rozhodčím."

„Hlavní si nebyl jistý a byl se zeptat nějakého pána, co stál za mantinelem u ledařů. Neměl na sobě žádný dres, byl červený jak rak, připadal mi jako nějaký opilý fanda z bufetu, takže ho těžko nazývat brankovým rozhodčím," vyprávěl Flašar v pozápasovém ohlase, který se jistě stane legendárním.

„A právě tento muž gól nepochopitelně neuznal. Přitom brankář i další hráči Opavy museli vidět, že byl puk za brankou. Zarazilo mě, když předtím právě Opavští ocenili gesto fair-play Kopřivnice, která odvolala faul Peslara. Tak nechápu, proč se soupeř nezachoval taky fair-play," mrzí Flašara.

„Čároví rozhodčí to viděli, ale báli se něco říct."

„Opravdu nemám ve zvyku se vymlouvat na rozhodčí, dlouhé roky jsem to nedělal, ale toto opravdu byla degradace hokeje. Je to opravdu hnus," soptí Flašar. „Zvlášť, když osmdesát procent týmu dělá hokej jako koníčka po práci a ve svém volnu. Je neuvěřitelné, jak to jeden takový člověk může tolika lidem naprosto znechutit."

„V závěru zápasu nás sudí posílal do nesmyslných oslabení, naopak fauly soupeře přehlížel. Asi abychom zápas nevyrovnali," kroutí hlavou. „Přitom jsme byli daleko lepším týmem než Opava. Bohužel celý zápas zničil rozhodčí. Od druhé třetiny to nebyl hokej. Kluci byli znechucení a ani se jim po tom všem nedivím."

„Kdyby takto sudí pískal v první lize, musí dostat tak tříměsíční distanc."

„Kdyby takto sudí pískal v první lize, musí dostat tak tříměsíční distanc. Arbitr nám vzal veškerou chuť, koncentraci. Sám odjíždím z Opavy znechucený. Ne z toho, že jsme prohráli, ale z toho, co se tam dělo," pokračoval v monologu. „Je smutné, co rozhodčí předvádí v amatérské soutěži. V jiné soutěži by si takový člověk nemohl delší dobu zapískat.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz