Dalším terčem Babcock. Je to násilník! Třesu se a mám noční můry, líčí Švéd

Foto: clickondetroit.com

3. prosince 2019, 18:09

Adam Bagar

Poté, co Bill Peters po obvinění z rasismu odstoupil z pozice kouče Calgary, se v NHL objevila další trenérská kauza! V hlavní roli se tentokrát objevil zkušený Mike Babcock, který nedávno dostal padáka v Torontu.

Jako první na chování šestapadesátiletého trenéra upozornil nedávno Mitch Marner. Útočník Maple Leafs uvedl, že v premiérové sezoně jej Babcock přinutil sestavit žebříček spoluhráčů podle jejich pracovitosti a těm, kteří se objevili na konci seznamu, jej následně ukázal.

Ozval se také Chris Chelios, kterého Babcock vedl čtyři roky v Detroitu. „To, co se objevilo v Torontu, ho teď bude strašit. Ne pro jeho trenérský styl, ale kvůli způsobu, jak se chová k lidem. Co udělal Mikeu Modanovi s Jasonem Spezzou bylo neskutečně neuctivé,“ kroutí Američan hlavou.

„Třesu se, když si na to vzpomenu. Bylo to hrubé, nechutné a šokující. Ale byla to jen špička ledovce. Často docházelo k verbálním útokům, říkal hrozné věci.“

Z legendárního Modana udělal v sezoně 2010/11 zdravého náhradníka po jeho 1499. zápase kariéry a jubilejní start mu už nikdy neumožnil. Spezzu podobně odstavil v otevíracím utkání tohoto ročníku, v němž mohl nastoupit proti svému bývalému zaměstnavateli, Ottawě.

Také Chelios se dostal s koučem do sporu. „Když se ti něco nelíbí, můžeš jít za generálním manažerem Kennem Hollandem. Jsem si jistý, že tě vymění,“ slyšel od Babcocka, který ho navíc potrestal tím, že v zápase pod širým nebem v rodném Chicagu odehrál jediné střídání.

Foto: nhl.cz

Otevřenější byl pro švédský Expressen někdejší Cheliosův spoluhráč Johan Franzén, který na Babcocka má strašlivé vzpomínky. Podle Cheliose totiž během play off NHL v roce 2012 proti Nashvillu Babcock švédského útočníka slovně napadl a ten se nervově zhroutil.

„Třesu se, když si na to vzpomenu. Bylo to hrubé, nechutné a šokující. Ale byla to jen špička ledovce. Často docházelo k verbálním útokům, říkal hrozné věci,“ vzpomíná Franzén, jenž musel vyhledat i profesionální pomoc. Pod Babcockem hrál v letech 2005 až 2015.

„Jako trenér byl extrémně puntičkářský a dobře připravený, ale jako člověk otřesný. Strašný. Ten nejhorší, kterého jsem kdy potkal. Násilník, který útočí na lidi… A je jedno, jestli šlo o uklízeče v hale nebo někoho jiného. Bezdůvodně se navážel do lidí.“

„Od roku 2011 jsem se bál chodit na stadion, tehdy mě dostal poprvé. Od toho momentu jsem se soustředil na to, abych ráno vůbec vstal z postele. Až loni jsem se poprvé přirozeně vyspal. Noční můry se mi ale pořád vracejí, jeho útoky se mi dál přehrávají v hlavě," šokuje.

„Jako trenér byl extrémně puntičkářský a dobře připravený, ale jako člověk otřesný. Strašný. Ten nejhorší, kterého jsem kdy potkal. Násilník, který útočí na lidi… A je jedno, jestli šlo o uklízeče v hale nebo někoho jiného. Bezdůvodně se navážel do lidí,“ uzavírá Franzén.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz