Další změny v Litvínově! Vervu opouští Mikúš, loučí se i mistr nájezdů

Foto: hcverva.cz

Po posledních mizerných výsledcích se dalo čekat, že v týmu Vervy dojde k velkým změnám. A skutečně, hokejový Litvínov ukončil spolupráci se dvěma zkušenými útočníky.. V týmu nebude pokračovat Juraj Mikúš, loučí se i mistr nájezdů Lukáš Kašpar (na snímku). Klub by měl brzy oznámit jména nových posil, včera vyšlo najevo, že do Litvínova míří kanadský bek Akim Alliu.

Zmíněná dvojice okamžitě končí, klub o tom informuje na svých stránkách. O osudu některých hráčů se spekulovalo delší dobu, konkrétně odchod Juraje Mikúše měl být ve hře už v závěru roku 2019.

Vedení Vervy reagovalo na špatné výsledky nejprve změnou trenéra. Ve funkci kouče skončil generální ředitel Jiří Šlégr, na jeho místo nastoupil Vladimír Kýhos a hokejisté Litvínova zaznamenali drobné zlepšení. Ovšem poslední dobou se jim zase nedařilo: Krušnohorci prohráli sedm utkání v řadě a jen díky lepšímu skóre uhájili třináctou příčku před posledním Dynamem.

Jiří Šlégr po nedělní prohře s Olomoucí potvrdil, že dojde k výrazným škatulatům. Verva chce posílit, logicky se tudíž musí s jinými hráči rozloučit. Do ofenzivy už nebude k dispozici Juraj Mikúš, odchod potkal také mistra světa 2010 Lukáše Kašpara, který se na sever Čech vrátil v průběhu loňské sezony poté, co přešel z Komety Brno.

Foto: hcverva.cz

Mistr samostatných nájezdů a dlouholetý český reprezentant sehrál v letošním ročníku 34 utkání, zaznamenal osm gólů a devět nahrávek, v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách má uveden negativní údaj -18.

Jen o dva bodíky lepší bilanci má Juraj Mikúš (-16),  ve 29 střetnutích celkem stihl tři góly a devět nahrávek. Oba štědře placeni hráči neodváděli, co od nich vedení očekávalo, tudíž je jejich angažmá v cíli. Jak Verva uvedla na svých stránkách, oba útočníci opustili klub s pohledem na dlouhodobě neuspokojivou výkonnost.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz