<

Byl jsem nervózní, přiznal Čiliak. Kromě Komety myslí i na domácí MS

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

13. února 2019, 21:39

Václav Jáchim

Poprvé od loňského posledního finále vstoupil do branky Komety a zase chytal extraligový zápas. Marek Čiiliak v Mladé Boleslavi navázal na dřívější výkony a čapal jako za starých časů, vůbec nedal znát, že má za sebou podstatnou část sezony ve Slovanu Bratislava. "Ze začátku jsem byl nervózní, ale pak to ze mě spadlo. Zápas jsem si užíval," povídá spokojeně.

Slovenský gólman měl velký podíl na tom, že Kometa z města aut odvezla aspoň bodík. Domácí totiž byli výrazně aktivnější, mít lepší koncovku, rozhodli by v normální hrací době. Spoustu boleslavských šancí pochytal právě Čiliak, celkem čelil 33 pokusům. Jeho spoluhráči naopak na Krošelje pálil pouze čtrnáctkrát.

Dlouho jste vedli, ale nakonec jste v Mladé Boleslavi získali jen bod. Jaké to bylo z vašeho pohledu utkání?
I ten bod musíme brát. Na branku jsme v zápase vystřelili jen čtrnáctkrát, což je málo. Musíme se tam mnohem víc tlačit. Slyšel,jsem, že Boleslav hraje dobře, v utkání se to potvrdilo. Mají formu. Ale stejně je to škoda.

Překvapilo vás tak málo střeleckých pokusů Komety?
Když vezmu zápasy s Boleslaví z minulých let, domácí tady vždycky hodně stříleli. Ví se o nich, že to hážou na bránu. A dorážejí. Ale vedli jsme, mrzí mě, že jsme neodskočili na 2:0. Mohlo to dopadnout jinak. No, musíme se na to podívat, zápas si rozebrat. A jít dál.

V brance jste působil jistě, nebylo poznat, že za sebou máte přechod ze Slovanu. Jako byste byl v Kometě celou dobu.
Chytalo se mi dobře. Ze začátku jsem byl nervózní, pak to ze mě spadlo a já si zápas užíval. Na chalany jsem se těšil. Jen fakt škoda, že jsme v Boleslavi neuhráli víc.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Našel jste Kometu ve stavu, jako když jste se loni loučil? Změnilo se vůbec něco?
Všechno je tak, jak bývalo. Možná pár nových tváří. Ale připadal jsem si, jako bych ani neodešel.

Je extraliga hodně jiná než KHL?
Ruská liga je víc kombinační, i když záleží, proti jakému mužstvu se hraje. Pokud to je Petrohrad nebo CSKA Moskva, tam člověk fakt netuší, co soupeř může vymyslet. Což je tím pádem hůř čitelné.

V tomto ročníku jste už pátým gólmanem, který za Kometu nastoupil v Tipsport extralize. Sledoval jste dění v klubu na dálku?
Byli jsme v kontaktu, s Karlem Vejmelkou jsme se bavili. Říkal jsem to už několikrát, šel jsem domů. Co se tu dělo předtím, to mě nezajímá.

Budoucnost budete řešit až po sezoně? Nebo byste chtěl mít jasno dřív?
Teď to neřeším. Soustředím se  na přítomnost. Nikdy jsem nebyl takový, že bych na něco tlačil. Důležité je, abych pomohl mužstvu, abychom se nakopli a do toho play off v klidu postoupili.

Kometa usiluje o umístění do šesté příčky, trošku to vypadá, jako by se tým potřeboval trošku nastartovat a rozjet.
Musíme se nakopnout víc. V Boleslavi nám možná chyběla  dravost do koncovky, to bychom měli zlepšit.  Je těžké vyhrávat 1:0, nějak to ubojovat, pokud nepřijde víc gólů.

Je jasné, že se teď soustředíte na Kometu. Ale přiznejte, myslíte tajně i na domácí mistrovství světa?
Jasné! Šampionát bude na Slovensku, kdo by tam nechtěl být... Já to měl vždycky tak, že se soustředím na to, co je teď. Od Jána Lašáka mám určité informace, jsme pořád v kontaktu. Dohadujeme se o nějakých věcech. I teď jsme se bavili, že si dám během reprezentační pauzy volno. Co bude, to uvidíme potom. Teď jsem v Kometě.

Určitě je pro vás lepší chytat v Brně, než abyste za dva týdny uzavřel sezonu ve Slovanu.
To ano, samozřejmě. Slovan končí myslím 22. února. Škoda sezony, jak dopadla. Ale už je to tak. Teď jsem v Kometě a nepřemýšlím o tom, jaké by to bylo, kdyby mi sezona skončila za nějakých deset dní.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz