Bondra, Koblížek, Švéd a dalších pět hráčů. Dynamo vyzkouší nové tváře

Foto: hcdynamo.cz

28. července 2019, 11:16

Václav Jáchim

Pardubickému Dynamu se v minulých letech osvědčil způsob prověrky případných posil, hráči na zkoušku se do přípravy zapojí i tentokrát. Bude jich osm, včetně několika známých jmen. O angažmá ve východočeském klubu se pokusí kupříkladu zkušený Petr Obdržálek, slovenský útočník Radovan Bondra, mladík Tomáš Koblížek a další hráči.

„Zkoušení hráči s námi budou trénovat, příležitost dostanou v utkáních Mountfield Cupu. I v Pardubicích se v nedávné minulosti potvrdilo, že takový try-out, který zvyšuje konkurenci v týmu, má smysl. Věřím, že některý z hokejistů trenéry zaujme svými výkony natolik, že by mohl pro tým přínosnou posilou,“ uvedl na klubovém webu sportovní manažer Jaromír Kverka.

Z Karlových Varů míří do přípravy Dynama slovenský obránce Lukáš Kozák, který hrál nejvyšší soutěž už předtím za Kometu Brno. Na západě Čech se dohodl na ukončení spolupráce z finančních důvodů a nyní se pokusí získat jiné extraligové angažmá.

O totéž bude usilovat jeho krajan Radovan Bondra. Útočník, jenž se v roce 2015 stal slovenským mistrem s Košicemi, byl posléze draftován Chicagem a dosud působil za Atlantikem. Účastník dvou MS dvacetiletých strávil poslední sezonu v nižší zámořské ECHL, kde nastupoval za tým Indy Fuel.

Snahu získat místo v pardubickém kádru má Švéd Johan Lorraine, jehož si pamatují kladenští fanoušci. Třicetiletý útočník později oblékal dres slovenských Nových Zámků, kde ho vedl trenér Ladislav Lubina. O svoji šanci se poperou mladý útočník Tomáš Koblížek (v uplynulé sezoně dva extraligové starty za Piráty) nebo Filip Kuťák – v minulosti hráč Vítkovic, Prostějova, Benátek, Poruby či Frýdku-Místku.

Zajímavý potenciál nabízí Petr Obdržálek. Dvaatřicetiletý rodák z Hodonína hrál v minulosti tuzemskou nejvyšší soutěž za Plzeň a Kladno, poslední dobou zářil na Slovensku. U našich východních sousedů nasbíral celkem 275 bodů v 375 zápasech a je čtvrtým nejproduktivnějším cizincem slovenské nejvyšší soutěže. Lépe si vedli jen Kamil Brabenec, Albín Podstavek a Jan Kopecký. Obdržálek patřil pět sezon k oporám Zvolena.

Na zkoušku do Dynama přichází i Marek Škvrně, někdejší útočník mládežnických výběrů Komety má doma zlatou medaili z Memoriálu Ivana Hlinky. Bývalý hokejista kanadské Kelowny hrál naposledy za Třebíč. Výčet testovaných adeptů doplňuje obránce Marek Viktorin. Odchovanec Šumperka působil v uplynulém ročníku ve Švédsku, před loňským odchodem na sever Evropy byl hráčem Chomutova.

Změny v kádru Dynama

Příchody
Marek Trončinský (O, Litvínov)
Denis Kindl (Ú, Plzeň)
Martin Látal (Ú, Mladá Boleslav)
Radoslav Tybor (Ú, Vítkovice)
Jan Kolář (O, Chabarovsk, KHL)
Corey Locke (Ú, Linec, EBEL)
Robert Kousal (Ú, Brynäs, SHL)
Jakub Štěpánek (B, Slovan, KHL)

Odchody
Vojtěch Budík (O, Plzeň)
Jan Kloz (Ú, České Budějovice)
Jordan Perret (Ú, Hradec Králové)
Tomáš Vondráček (Ú, Karlovy Vary)
Rostislav Marosz (Ú, Liberec)
Petr Sýkora (Ú, konec kariéry)
Milan Klouček (B, Č. Budějovice)
Filip Koffer (Ú, Prince George, WHL)
Nicholas Schaus (O, neznámo)
Mathias Porseland (O, neznámo)
Jacob Cardwell (O, neznámo)
Ilja Děrvuk (O, neznámo)
Antonín Dušek (Ú, neznámo)
Brian Ihnačák (Ú, neznámo)
Marek Trončinský (O. neznámo)
Miloš Bubela (Ú, neznámo)

Soupiska Dynama pro sezonu 2019-20

Brankáři:
Ondřej Kacetl, Jakub Štěpánek.

Obránci:
Martin Bučko, Oscar Eklund, Rhett Holland, Michal Ivan, Jan Kolář, Juraj Mikuš, Karel Nedbal, Jan Zdráhal.

Útočníci:
Marek Hovorka, Denis Kindl, Robert Kousal, Matouš Kratochvil, Denis Kusý, Martin Látal, Corey Locke, Michal Machač, Ondřej Machala, Jan Mandát, Ondřej Matýs, Michal Pochobradský, Patrik Poulíček, Tomáš Rolinek, Radoslav Tybor, Daniel Voženílek.

Hráči na zkoušku:
Lukáš Kozák, Marek Viktorin – Petr Obdržálek, Radovan Bondra, Johan Lorraine, Tomáš Koblížek, Filip Kuťák, Marek Škvrně

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz