Adámek? Udělal to mazácky, chválí Krajíček. Spengler Cup chtějí Oceláři vyhrát

Foto: hcocelari.cz

22. prosince 2018, 12:19

Daniel Ježek

Oceláři završili extraligový rok 2018 výhrou na domácím ledě. Vedoucí tým Tipsport extraligy si před svými fanoušky poradil s Olomoucí a rozšířil svou bodovou sbírku na šedesát bodů. Oceláři si v následujících dnech dají od české nejvyšší soutěže pauzu, hráči s drakem na prsou totiž budou reprezentovat Českou republiku na prestižním Spenglerově poháru.

Olomouc přijela do Třince bez svých dvou největších opor, trenérům Tomajkovi a Motákovi scházeli zraněný Zbyněk Irgl a reprezentační povinnosti si plnící Jakub Galvas. Průběh utkání tomu odpovídal, Oceláři, kteří v posledních dvou měsících hrají v neskutečné pohodě, si v poklidném tempu došli pro další vítězství.

„Každý si věří, jsou zápasy, kdy se protrápíte a přesto vyhrajete. Máte i štěstí, gólman vás podrží. Když jsou problémy, tak jsou problémy, a těžko se z nich vyhrabává. Když se daří, tak je to jednodušší. Jsme za to rádi,“ těší třineckého kapitána Lukáše Krajíčka.

Minule jste doma s Olomoucí prohráli, trápili jste se. Tentokrát to byl úplně jiný zápas.
Snažili jsme se hrát stejně jako minulý zápas u nich. Vlítli jsme na ně, napadaly nám góly, tentokrát jsme se tahali déle. Měli jsme převahu, nebudu říkat, že v podstatě celý zápas, ale až na pár šancí, jsme ho měli pod kontrolou. Jedeme na šňůře, chceme ji udržet.

Je cítit, že máte šňůru?
Určitě. Každý si věří, jsou zápasy, kdy se protrápíte a přesto vyhrajete. Máte i štěstí, gólman vás podrží. Když jsou problémy, tak jsou problémy, a těžko se z nich vyhrabává. Když se daří, tak je to jednodušší. Jsme za to rádi.

V zápase, byť jste třeba vedli jen o jednu branku, jste vypadali hodně v pohodě. Cítili jste, že nemůžete prohrát?
Tohle vnímá každý. Přesilovky i oslabení nám jdou, hlavně si věříme. Věříme si v tom, že ač do zápasu půjdeme s kýmkoliv, tak jsme schopni vyhrát. Tak nějak to vidí i fanoušci a lidi, kteří nás sledují. Je to na nás hodně vidět.

Každý říká, že Olomouc je těžký soupeř. Vnímal jste to?
Je to banda kluků, která tvrdě pracuje. Blokují střely, hrají houževnatý hokej. My když se do šancí dostaneme a dáme gól, tak o to se hraje lépe. V těch dvou zápasech, co jsme s nimi hráli, jsme u nich si zápas vyhráli po deseti minutách, kdy jsme vedli 3:0. Tentokrát to bylo takové v klidu. Věřili jsme si, že to přijde. Fanoušci nás tlačili, takže dobré.

Co říkáte na výstavní trefu Mariana Adámka?
Krásný gól, vůbec mě to nepřekvapilo. Mazácky si položil beka a pak to krásně trefil. Udělal to zkušeně, mám za něj radost.

» Jako mezi kuželi. Třinecký bek Adámek ukázal šikovné ruce

Jaký máte v nejbližších dnech program?
V sobotu ráno ještě máme trénink, doufám, že bude jenom nějaká sranda. Pak volno a Vánoce s rodinou, na to se těšíme všichni.

Po Štědrém dnu letíte na Spengler Cup, co pro vás ten turnaj znamená?
Je to prestižní turnaj, nejstarší na světě. Bereme to prestižně, s každým se budeme chtít poprat. Jeden zápas bude rozhodovat o tom, jestli to bude úspěch nebo ne. Jedeme tam s tím, že jedeme vyhrát. My chceme vyhrávat dál, těšíme se na to.

V prvním zápase máte Magnitogorsk, jaké máte šance?
Šance jsou vždycky, je to ale výborný tým. Mají zkušené kluky, kteří hráli v nároďáku. Budeme muset hodně dobře bránit, když Šimon bude čapat, tak máme šanci na vítězství.

Hrát v Třinci je neskutečné, těší Štěpána Novotného

Může být pro vás výhodou účast v Lize mistrů?
Pro spoustu kluků, kteří vyrůstali jen v extralize, to bylo pozitivum. Přičichli k mezinárodnímu hokeji, tohle jim pomůže psychicky do dalších zápasů.

Máte hodně náročný program, nestěžují si někteří hráči?
Hráči, kteří jsou po zranění, by se raději vyléčili, program je ale daný. My si to pojedeme užít, kdyby se to nepovedlo, tak nám hlavu asi nikdo neutrhne. Těšíme se tam, výlet do ale nebude. Jedeme normálně do práce ale také s tím, že si to užijeme

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz