Werbik má první trefu v extralize a zrovna proti Zlínu. Čekání bylo dlouhé, přiznává

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Vítkovický útočník Nicolas Werbik se dočkal premiérové trefy v nejvyšší soutěži. V šestnáctém utkání nové extraligové sezony se poprvé střelecky prosadil a pomohl srazit "svůj" Zlín, který v Ostravě prohrál 3:4 po nájezdech.

„Bylo to se štěstím. Celý zápas byl takový nemastný, ale jsme samozřejmě rádi za dva body. Je to pro mě trochu víc motivační, tenhle zápas. Jsem rád, že se mi podařilo vstřelit gól,“ usmívá se Nicolas Werbik.

Proběhlo tradiční hecování s bývalými spoluhráči? „S většinou mladých kluků jsem ve Zlíně vyrůstal, známe se dobře. Z minulé sezony se znám i se staršími. Je to motivační, ale vždycky si po zápase popřejeme to nejlepší,“ vysvětluje.

Kromě gólu si Werbik musel odsedět i dva fauly. Pramenilo to z přemotivovanosti? „Možná to tak vypadalo, ale spíš to byla trochu smůla,“ hlásí. Právě po druhém vyloučení mě solidní šanci. „Chlapi na trestné mi říkali, že když mě tam pustí, bude to to samé. Já jsem říkal, že jo, a skoro to tam bylo. Chyběl kousíček,“ mrzí mladého dravce.

Nebál se na trestné lavici v závěru třetí třetiny, kde si odpykával dvouminutový trest za podrážení? Za vyrovnaného stavu 3:3 mohli Berani zlomit zápas na svou stranu? „Byl jsem tam trošku zmatený. Nevěděl jsem, kde je puk. Myslel jsem, že ho má gólman pod betonem, tak že sem do něj asi zbytečně zajel. Ale kluci se za mě postavili a oslabení ubránili,“ těší Werbika.

Jeho velká chvíle přišla v čase 10:32, kdy vstřelil svůj první extraligový gól. „Střílel jsem nad pravou stranu. Viděl jsem, jak to propadlo a jak se otáčí za sebe, takže jsem tam ještě jel a dorazil jsem to do branky,“ popisuje svou premiérovou branku v nejvyšší soutěži. „Čekaní bylo dlouhé, ale jsem rád, že to skončilo,“ přiznává.

Vítkovice urvaly třetí výhru za dva body v řadě. „Je to důležité, příště si budeme věřit. I když to není jednoduché a jsou to nervy pro nás i pro trenéry, ale máme tady velice šikovné hráče, kteří tyhle věci umí. Je fajn, že jsme to potřetí zvládli,“ uzavírá Nicolas Werbik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz