Vzkříšení mrtvé série? V bitvě Sparty s Libercem může padnout více rekordů

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Zápas o vše. Dnes od 17 hodin začne bitva mezi Spartou a Libercem. Už teď je jasné, že tato série bude minimálně druhá nejdelší v celé historii play off. Dokonce může padnout i rekord.

7 hodin, 41 minut a 16 sekund. Takhle dlouhé bude minimálně tohle semifinále na čistý čas. A pokud se bude hrát prodloužení v rozhodujícím sedmém zápase alespoň pět minut, bude překonán rekord z finále roku 2013 mezi Zlínem a Plzní (7:46:15).

Statistiku zmínil na svém Twitteru šéfkomentátor sportovní redakce České televize Robert Záruba.

Historických zápisů může být více. Zatím nikdo ještě neotočil v české nejvyšší soutěži sérii v play off z 0:3 na 4:3. Sparta může tento počin překonat – v úterý potřetí odvrátila konec sezony.

„Byla tam euforie, když se vám povede, že mrtvou sérii vzkřísíte,“ radoval se po šestém duelu brankář Sparty Matěj Machovský.

„Kdo prohraje, končí mu sezona a my takhle už hrajeme tři utkání."

„Kdyby nám někdo řekl za stavu 0:3, že budeme hrát sedmý zápas, tak bychom to brali všemi deseti. Kdo prohraje, končí mu sezona, a my takhle už hrajeme tři utkání,“ připomenul.

Ovšem…

Pražané ve své historii ještě nikdy nevyhráli sedmý zápas. Tedy bitvu o vše. Měli na to čtyři pokusy.

Liberec se bude snažit zapomenout na předchozí tři prohry. „Za stavu 3:0 se zdál průběh jednoznačný a vypadalo to růžově. Ale kdyby nám někdo řekl před sérií, že budeme hrát do sedmého duelu, tak bychom byli šťastní, že můžeme rozhodnout v sedmém zápase. Musíme to brát pozitivně a připravit se na to,“ burcoval své mužstvo liberecký Radan Lenc.

Může být podle něj v sedmém zápase i tlak na Spartu, když hraje doma? „Tlak na ně byl dost velký za stavu 0:3. Oni věděli, že nemají kam uhnout. Podařilo se jim to srovnat a sedmý zápas je otevřený,“ myslí si Lenc.

„Za stavu 3:0 se zdál průběh jednoznačný a vypadalo to růžově."

Bílým Tygrům dělá v sérii problém, aby se jako první prosadili. Zatím se jim to povedlo jen jednou. „Určitě to není ale styl zápasu, jak bychom to chtěli hrát. Dotahovat utkání není nic lehkého, navíc proti tak těžkému soupeři,“ přemítal liberecký útočník.

„Byl bych rád, kdybychom se prosadili jako první my a kontrolovali zápas od začátku,“ netajil se.

? „Jestli série byla 0:3, 1:2 nebo 3:1? ? Na tom nezáleží,“ tvrdí trenér Bílí Tygři Liberec ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Středa 14. dubna 2021

V největší hale v Česku to bude mít i další specifikum. V O2 areně jsou menší rozměry hřiště než v Liberci. Pro brankáře to znamená zajímavé přesouvání mezi stadiony.

„Není to moc lehké, Liberec hraje vše do brány. To mále hřiště mu asi sedí více,“ popřemýšlel gólman Machovský.

„Ale na přesilovky jim zase sedí spíš to větší hřiště, kde mají více místa a umí si tím poradit,“ dodal druhým dechem.

Kdyby náhodou do finále postoupila Sparta, hrála by v extralize o titul posedmé – srovnala by tak bilanci Vsetína.

Nebo si zahraje o titul počtvrté od roku 2016 Liberec? Fanoušci se zkrátka mají na co těšit.

„Ukázal se charakter našeho týmu. Jsem na něj strašně hrdý!“ ? hlásí kapitán HC Sparta Praha ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Úterý 13. dubna 2021

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz