Výzva pro Trončinského, jde za Kantorem a Dubou do britské ligy

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

2. října 2019, 15:16

Václav Jáchim

Den po loučení v Litvínově, kde se nedohodl na prodloužení spolupráce, má před sebou Marek Trončinský novou výzvu. Zkušený obránce míří do britské ligy, bude hrát za Sheffield Steelers, kde jsou členy kádru také gólmani Pavel Kantor a Tomáš Duba. Hokej.cz o tom informoval Petr Kalus ze společnosti Unlimited Sports Management, jež transfer realizovala.

Akce se narodila rychle. Představitelé Sheffieldu hledali náhradu za zraněné beky Aarona Johnsona a Jonase Liwinga, volba padla na jednatřicetiletého rodáka z Ústí nad Labem. Trončinský si v minulosti vyzkoušel ruskou KHL v Chanty-Mansijsku a ve Slovanu Bratislava, teď míří za kanál La Manche.

Trončinský se Steelers upsal pro zbytek sezony. „V kontraktu má ale klauzuli, že během úvodních šesti týdnů může z klubu odejít, pokud se objeví zajímavá nabídka odjinud," informuje Petr Kalus.

Britský klub potvrdil příchod někdejšího českého reprezentanta na svém webu, sportovní šéf Aaron Fox si od bývalého beka Kladna, Liberce, Třince, Mladé Boleslavi, Pardubic či Litvínova dost slibuje.

„Marek může hrát velmi dobře do defenzivy, má kvalitní bruslení a určitě také dokáže být platný v útočné fázi, když před časem vyhrál produktivitu obránců v české extralize," uvedl Fox na klubových stránkách. „Věřím, že to je pro nás aktuálně nejlepší možná varianta. Že Trončinský týmu hodně pomůže," dodal.

Foto: Hynek Haruda, HC VERVA Litvínov

Zkušený zadák sehrál v letošní sezoně pět extraligových duelů za Litvínov. V úterý vedení Vervy oznámilo, že po měsíci spolupráce končí, Trončinský se s litvínovským klubem nedohodl na jejím pokračování.

Ve čtvrtek odletí do Velké Británie a ihned se připojí k týmu Steelers, kde od léta působí krajané Pavel Kantor s Tomášem Dubou. V Sheffieldu předpokládají, že nová posila poprvé nastoupí už do pátečního klání Challenge Cupu proti Nottingham Panthers.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz