Vyprodaný stadion? Je to paráda, září Balán po skalpu rivala z Plzně

Foto: hokejkv.cz

Další cenný skalp. Hokejisté karlovarské Energie již čtyři kola nepoznali pachuť porážky, tentokráte si v západočeském derby vyšlápli na soka z Plzně. Indiánům tak vítězná šňůra končí.

Karlovým Varům se vstupy do zápasů daří. I proti Plzni tomu tak bylo, už v šesté minutě totiž skóroval Dávid Gríger. Indiáni ovšem v šestnácté minutě vyrovnali zásluhou exkarlovarského Denise Kindla a do druhé části se šlo za vyrovnaného stavu.

Ve druhé periodě přidala Energie dva góly. Na třetí brance domácích měl lví zásluhu právě Stanislav Balán, který nejprve nedosáhl na dlouhou přihrávku, nicméně karlovarský centr nic nevzdal a za bránou se zmocnil puku, parádním manévrem vyšachoval dva plzeňské hráče a vrátil kus černé gumy na hůl Adama Lapšanského, jenž se nemýlil.

Skóre 3:1 nakonec vydrželo až do poslední sirény. Indiáni hráli výborně, měli dokonce přes čtyřicet střeleckých pokusů, avšak i jeden problém. Ten stál mezi třemi karlovarskými tyčemi a jmenuje se Filip Novotný, jehož famózní zákroky přinesly energetikům tři body.

Klíčovým faktorem byla mimo už zmíněného Novotného disciplinovanost Karlových Varů. Plzni totiž domácí nabídli pouze jednu početní výhodu. „To jsou základní kameny úspěchu. Je to disciplína, přidá se do toho gólman a když tohle všechno vyjde a sedne si to, takto to potom vypadá,“ myslí si Balán.

Derby táhne, na to západočeské si do karlovarské areny našlo cestu 5 576 fanoušků obou táborů. „Je to paráda, když přijde vyprodaný stadion. Je poznat, když je poloprázdný, nebo plný. Na to nejde nic víc, než poděkovat fanouškům,“ smeká rodák z Hodonína.

Stanislav Balán začínal sezonu na centru první formace, která loni řádila v druhé nejvyšší soutěži. Po nepříliš přesvědčivých výkonech mužstva musela přijít změna, jež zdá se býti úspěšná. „S trenérem jsem se o tom bavil a řekl mi co a jak. Neberu to, jako bych byl odstrčený, samozřejmě vím, že se ode mě očekává něco jiného, ale hrajeme pro tým a je důležité, že se vyhrává,“ říká asistent karlovarského kapitána.

Energie od utkání s Vítkovicemi, kde zlomila sérii sedmi porážek, neprohrála. „Ani zápasy před tím nebyly špatné, dařilo se nám střílet góly, byli jsme i ve vedení v některých zápasech, ale nějakým způsobem jsme ztratili zápas. Konečně jsme začali zvládat závěry a vyhrávat,“ těší Balána.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz