Vyprodal Ostravu a hrál i přes zranění: Nechtěl jsem zklamat lidi, říká Jágr

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

3. listopadu 2019, 22:09

Jan Šimek

Velké ocelářské derby, odvěký rival ze Sparty, hokejové fabriky Kometa či Liberec. Na žádného z atraktivních soupeřů nebylo ve Vítkovicích vyprodáno. OSTRAVAR ARÉNA se do posledního místečka při hokejovém utkání ostravského celku zaplnila až nyní, kdy do Vítkovic dorazilo Kladno v čele s Jaromírem Jágrem.

Jak vzpomínáte na předchozí zápasy v Ostravě?
Nejlepší byl v devadesátém pátem, kdy jsme tady vyhráli 7:2. Bylo plno a skvělá atmosféra. Teď bylo zase vyprodáno. Za to divákům moc děkuji. Je daleko lepší, když se hraje před takovou kulisou, než když tady nikdo není. Naposledy jsme tady prohráli.

Poprvé jste tedy nebodoval, ale podařilo se vám zvítězit...
To já víceméně neřeším, hrálo se mi docela dobře. Pro mě je důležité, aby se mužstvo udrželo – to je pro mě jediné důležité. Co bude v budoucnu, uvidíme.

Cítite, že už si Kladno zvyká na nejvyšší úroveň?
Nechci se opakovat, ale zápasy, které jsme ztratili, jsme si prohráli sami. Když budeme hrát určitým způsobem nebo tak, jak jsme zvyklí, půjde to s kýmkoliv. To by neměl být problém.

Třinec ani Kometa tady arénu nevyprodali, povedlo se to až Kladnu...
Hele, Kladno táhne, borci! Vyprodali jsme i jiné haly – Pardubice, Zlín... My jsme vyprodali všechno.

Co na to říkáte?
Za sebe si toho nesmírně vážím. Je to taková odměna za to, co jsem hokeji obětoval. Lidi to vnímají, cením si toho. Pokaždé, když jdu na led, chci udělat maximum. Vím, že tady je spousta malých dětí, chci hrát každé střídání naplno. Nechtěl jsem lidi zklamat, když už si koupili lístek. I proto jsem nastoupil, přestože jsem si v sobotu natáhnul sval.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Už při rozcvičce se kolem mantinelů tísnily zástupy fanoušků...
Soustředil jsem se na to, abych vůbec mohl hrát, takže jsem se spíš soustředil na sebe. Při tréninku jsem odešel po deseti minutách. Nevěděl jsem, jestli budu hrát. Je těžké sem jet pět hodin a nic neodehrát. Hlavně jsem se snažil zahřát.

Vyprodáno sice bylo, ale atmosféra nebyla kdovíjak divoká. Překvapilo vás to?
Hala je postavená tak, že je těžké tady udělat atmosféru. Je to roztahané na stranu. My to máme jinak – hala je níž, je to plechové. Zase je hezké, že tady je všechno k sezení. Pro diváky to je příjemné prostředí a všichni dobře vidí. Všechno má své plus a minus.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz