Vsetín udělal administrativní chybu! Duda za něj nesmí hrát

Foto: Jan Kobzáň, jackfoto.cz

2. února 2022, 16:15

Adam Bagar

Avizovaná vsetínská posila Radek Duda do středečního střetnutí se Sokolovem nenastoupí a je možné, že dokonce ani ve zbytku sezony ne. Důvodem je chyba tamního vedení, které jej nestihlo do 31. ledna řádně zaregistrovat na svazu.

„Bohužel k dnešnímu dni jsme zjistili, že došlo k administrativní chybě, kdy po schválení hostování hráče oběma kluby a hokejovým svazem nedošlo následně k navedení hráče do seznamu hráčů našeho klubu do půlnoci 31. ledna, kdy končil přestupní termín,“ uvedl klub ve vyjádření na svých webových stránkách.

„Když za mnou lidi z klubu přišli, nejdřív jsem se lekl, co jsem zase provedl. A pak mi oznámili, co se stalo. Je těžké pochopit a skousnout, že k té chybě došlo.“

Radek Duda se už v úterý navečer vydal na Valašsko a ve středu dopoledne absolvoval s týmem rozbruslení. Až po něm dostal zprávu, že do zápasu, na který se tolik těšil, nemůže nastoupit. „Když za mnou lidi z klubu přišli, nejdřív jsem se lekl, co jsem zase provedl,“ řekl 43letý útočník hořce pro server iSport.cz.

„A pak mi oznámili, co se stalo. Samozřejmě, že je to neuvěřitelné. Na druhou stranu doufám, že celá věc ještě není ztracená. Nikdo neudělal žádný průšvih, jde jen o administrativní chybu. I když je těžké pochopit a skousnout, že k ní došlo,“ dodal Duda, jenž měl na Vsetíně hostovat do konce sezony z Benátek nad Jizerou.

„Snad vezmou odpovědní lidé rozum do hrsti a zvítězí sportovní stránka věci.“

„Situace nás velmi mrzí, byla to chyba, bohužel po konci přestupního termínu jsme ji už nemohli napravit. Nicméně klub se ještě pokusí požádat o možné zpětné zapsání hráče do seznamu hráč,“ napsalo dále tamní vedení, které se omluvilo všem fanouškům, partnerům, celému klubu a samozřejmě i Radkovi Dudovi.

„I s ohledem na sportovní stránku věci vyvineme maximální úsilí, abychom administrativní pochybení ještě případně zvrátili,“ doplnili Valaši, kteří situaci řeší se svazem. I Duda věří, že se nakonec bude moct na Vsetíně porvat o extraligu: „Snad vezmou odpovědní lidé rozum do hrsti a zvítězí sportovní stránka věci.“

Foto: Michal Polák, hc-havirov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz