Vsetín rozdrtil Porubu! Do čela jde Třebíč, Jihlava porazila Přerov

Foto: Martin Pavlík, hc-vsetin.cz

Vsetín ve šlágru zametl s Porubou, rozstřílel ji 6:0. Do čela Chance ligy se díky zaváhání Slavie nově posouvá Třebíč. A co další výsledky 4. kola?

Vsetín ve šlágru rozdrtil Porubu

Vsetín je podle sázkových kanceláří největším favoritem na vítězství v Chance lize, Poruba se pohybuje v těsném závěsu.

Ale...

Vzájemná bitva jasně patřila domácím. Rozhodnuto bylo v podstatě už po sedmi minutách, kdy Valaši odskočili Ostravanům na rozdíl tří gólů. Pak už svoje skóre jen navyšovali, naopak Poruba nedokázala talentovaného Jakuba Málka překonat ani jednou.

Poruba tak prohrála na Lapači už podvanácté za sebou. Naposledy na legendárním stadionu uspěla v roce 2015, to oba kluby ještě působily ve druhé lize.

VHK ROBE VSETÍN – HC RT TORAX PORUBA 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Smetana (Rob, Indrák), 7. M. Indrák (Rob, Hořanský), 7. A. Zeman (R. Vlach, Berger), 36. D. Březina (Vítek, Hořanský), 47. R. Vlach (Smetana), 57. Majdan (Rob, Jonák).
Rozhodčí: Skopal, Šudoma – Gančarčík, Král.
Vyloučení: 9:12, navíc Kozák (Poruba) 10 minut.
Bez využití.
Střely na branku: 32:31.
Diváci: 2 150.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Buchta, Ondračka, Smetana, Štach, Hryciow, J. Jenáček, Š. Jenáček – Rob, M. Indrák, Jonák – A. Zeman, R. Vlach, Berger – Majdan, Kucharczyk, Gago – Vítek, D. Březina, Hořanský. Trenér: Stantien.
HC RT TORAX Poruba: Brízgala – Szathmáry, Husa, Žovinec, M. Houdek, T. Voráček, Kozák, Urbanec – Stloukal, Bitten, Korkiakoski – Guman, Vachovec, Gřeš – Jenyš, Toman, Špaček – Kanko, Hotěk, Brodek. Trenéři: Šejba.

Bitva spolufavoritů pro Jihlavu

Jihlava a Přerov, stejně jako výše zmíněný Vsetín s Porubou, patří mezi papírově čtyři nejsilnější týmy v lize. Čtvrté kolo Chance ligy tedy bylo opravdu zajímavé. A stejně jako na Lapači se i v CZ LOKO Aréně z přesvědčivého vítězství radovali domácí.

A také v Jihlavě v podstatě rozhodla už první dvacetiminutovka, během níž se Dukla dostala do trháku 3:0. Pak už sice ani jednou neskórovala, protože má ale v brance fenoména Maxima Žukova, bylo to vlastně jedno. Zubři se prosadili až v 54. minutě.

Jihlava tedy ukazuje, že na vlastním ledě bude mít obrovskou sílu – v prvním kole si před svými diváky pohrála se Vsetínem, teď přemohla dalšího ligového spolufavorita.

HC DUKLA JIHLAVA – HC ZUBR PŘEROV 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Illéš (T. Harkabus, Fronk), 11. Čachotský (Lichanec), 19. F. Seman (Čachotský, Kauppila) – 54. Hrdinka (Kubeš, Hrabal).
Rozhodčí: Wagner, Jechoutek – Měkýš, Kučera.
Vyloučení: 4:6.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 24:30.
Diváci: 927.
HC Dukla Jihlava: Žukov – Dundáček, Mareš, Eliáš, Niko, Bilčík, Kauppila, Kowalczyk – Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, Helt – Havránek, Zadražil, Houška – Seman, Juda, Brož. Trenér: Ujčík.
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Gazda, Hrabal, Kubeš, Hrdinka, Krisl, Seemann, Černý – Doležal, Pšurný, Süss – Svoboda, Kratochvil, Král – Svoboda, Dvořák, Novák. Trenéři: Kočara.

Havířov ztratil vítězství

Havířov nasadil do utkání polskou posilu Dominika Paśe, který hru hodně oživil. Mimo jiné v osmnácté minutě přihrál na úvodní gól v zápase Antonínu Pechancovi. Obecně bylo vidět, že AZet hraje s velkým zaujetím, bojovností... Jakoby se konečně dostal zpod deky.

Dlouho to vypadalo, že bude odměněný vítězstvím. Pro sebevědomí tak důležitým. V 50. minutě totiž Havířov poslal do vedení 3:2 obránce Jaroslav Mrowiec.

Jenže...

Pak AZet svůj náskok ztratil a nakonec nemá ani jeden bod. V rozmezí 52. a 53. minutě obrátili skóre Petr Beránek s Jakubem Babkou. Havířov tak zůstává přikovaný na spodku tabulky: po čtyřech kolech má jen dva body.

AZ HEIMSTADEN HAVÍŘOV – LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 18. Pechanec (Paś, L. Bednář), 39. Dostálek (Hudeček, Chroboček), 50. Mrowiec (Maruna) – 26. J. Kloz (Husák, Švec), 32. M. Novák (J. Kloz, Husák), 52. P. Beránek (Klimíček, Husák), 53. Babka (Krejčí, T. Jáchym).
Rozhodčí: Koziol, Cabák – Hanzlík, Otáhal.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 27:31.
Diváci: 823.
AZ Heimstaden Havířov: Štipčák – Kočí, Valenta, Rašner, Chroboček, Hlaváč, Lytvynov, Mrowiec – Dostálek, Hudeček, Doktor – Paś, Pechanec, L. Bednář – Becher, Maruna, Mrva – D. Pastor, Damašek, Kabelka. Trenér: Režnar.
LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Havlík, Husák, Klimíček, Zajíc, Vala, Krejčí – Mrázek, Jáchym, Beránek – Dubský, Kloz, Novák – Švec, Babka, Jiránek – Motloch, Koblížek, Jelínek. Trenéři: Totter.

Rychlý obrat Třebíče, ta vede ligu!

Horácká Slavia zůstává jako jediný tým v Chance lize stoprocentní. Čtyři zápasy = čtyři výhry v základní hrací době.

Proti Benátkám nad Jizerou to přitom nevypadalo dobře, ve 49. minutě totiž poslal domácí do vedení Adam Dlouhý.

Třebíč ale ukázala obrovskou vnitřní sílu, v 55. minutě nejprve svým druhým gólem v utkání vyrovnal Radim Ferda. No a v čase 59:23 dokonal rychlý obrat obránce David Tureček. Horácká Slavia se tak posunula na první místo v tabulce. 

HC BENÁTKY NAD JIZEROU – SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Dušek (Štibingr, A. Dlouhý), 49. A. Dlouhý (Klapka, Šír) – 23. Ferda (Tureček, Michálek), 55. Ferda (M. Furch, Vodný), 60. Tureček (Vodný, Mlčák).
Rozhodčí: Čáp, Zubzanda – Beneš, Maštalíř.
Vyloučení: 4:5.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 26:16.
Diváci: 185.
HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Kolmann, Šedivý, Bukač, Aubrecht, Štibingr, Žůrek, Kovář – Šír, Dušek, A. Dlouhý – Pabiška, Jansa, Jiruš – Klapka, Čederle, Wiencek – Křepelka, E. Čermák, Vomáčka. Trenér: Jiruš.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – M. Furch, L. Doudera, Poizl, L. Forman, Tureček, Mlčák, Zukal – Psota, L. Bittner, Šťovíček – Kusko, Nedvídek, Krliš – Ferda, Michálek, Vodný – Vedral, Křehlík. Trenéři: Pokorný.

Frýdek-Místek počtvrté prohrává

Frýdek-Místek ani po letních změnách nenašel recept, jak vítězit. Po blamáži v loňském ročníku vstoupil hrozivě i do letošní sezony. Prohrál i čtvrté utkání. Proti Sokolovu navíc jednoznačně 1:4. Rysi překonali mladíčka Oldřicha Cichoně až v 58. minutě, trefil se zkušený forvard Roman Szturc. To už ale bylo vlastně jedno... Zatímco Frýdek-Místek je v tabulce až patnáctý, horší jsou jen Benátky nad Jizerou a Kadaň, Sokolov napravil dojem po domácích porážkách s Prostějovem a Havířovem.

HC FRÝDEK-MÍSTEK – HC BANÍK SOKOLOV 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 58. R. Szturc (Bartoš, Christov) – 19. Jiskra (Klejna, Tomi), 24. Šik (Klikorka), 35. M. Sloboda (Klejna), 36. Pořízek (Vracovský, Jiskra).
Rozhodčí: Bejček, Vrba – Komínek, Hranoš.
Vyloučení: 2:2.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 25:28.
Diváci: 701.
HC Frýdek-Místek: Foltán (od 36. Šimonů) – Zbořil, J. Michálek, Ciura, Teper, D. Krenželok, Matyáš – R. Szturc, David Bartoš, Šedivý – Lyszczarczyk, Peterek, Christov – Klimša, Komorski, Martynek – Ján Blaško, Čmiel, Matiaško – Ramik. Trenér: Trličík.
HC Baník Sokolov: Cichoň – A. Rulík, J. Novák, Vodička, Strejček, Kadeřávek, Klikorka, Klejna – Vracovský, Kverka, Pořízek – Jurčík, Jiskra, Tomi – Šik, T. Rohan, M. Sloboda – T. Jandus, Hašek, Šmerha. Trenéři: Šejba.

Kadaň stále čeká na první body

Kadaň letos působí mnohem disciplinovanějším, houževnatějším a týmovějším dojmem než v předešlých sezonách, přesto zatím čeká na první body.

Proti Vrchlabí přitom držela po dvou třetinách vyrovnaný stav, trefili se Slovinec Erik Mežnar a už svůj třetí gól v sezoně zaznamenal Kanaďan Kyle Heffernan. Zlom utkání přišel na začátku třetí třetiny, kdy šla Kadaň do tří a potrestal je za to veterán Tomáš Linhart. V závěru uklidnil hosty Lukáš Kučera, který přišel do Vrchlabí před zápasem ze Šumperka. Skvělý start nového angažmá!

Naopak Kadaň smutní: nejenže nevyužila nadějně rozjetého utkání, zároveň přišla o zraněného brankáře Alexeje Trifanova.

SK TRHAČI KADAŇ – HC STADION VRCHLABÍ 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Mežnar (M. Jáchym), 28. K. Heffernan z trestného střílení – 16. T. Kaut (Matýs, T. Jelínek), 27. T. Zeman (Heřman, Matýs), 43. Linhart (Heřman, Urban), 57. L. Kučera (T. Jelínek, Kynčl).
Rozhodčí: Grech, Petružálek – Belko, Horažďovský.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 19:41.
Diváci: 198.
SK Trhači Kadaň: Trifonov (od 52. R. Běhula) – Steinocher, M. Jáchym, Zorko, Kuboš, O. Havlín – Kordule, Berčík, Routa – Bernat, S. Heffernan, M. Zabloudil – Mežnar, D. Čech, Z. Zabloudil – Konášek, Hradecký. Trenér: Růžička.
HC Stadion Vrchlabí: Štěpánek – Linhart, Kajínek, Oliva, M. Voženílek, Nedbal – D. Chalupa, Urban, Heřman – Matýs, T. Kaut, Mrňa – T. Zeman, Chrtek, Pochobradský – L. Kučera, Machač, Kynčl. Trenéři: Hlaváč.

Šumperk válí dál, porazil i Litoměřice!

Psali jsme o něm, že je to kandidát na sestup. Zatím tak ale Šumperk rozhodně nehraje. Bodoval ve všech čtyřech dosavadních duelech v Chance lize: porazil Porubu, Přerov, obral Vrchlabí a nyní zvládl i souboj s ofenzivními hvězdami nabitými Litoměřicemi. Hrdinou utkání je Petr Kratochvíl, autor dvou branek včetně té z prodloužení. Třemi body se potom blýskl jeho parťák Tomáš Vildumetz. Draci jsou nyní v tabulce na skvělém pátém místě, Litoměřice jsou čtvrté. Ve středu pro ně šlo o první porážku v sezoně.

DRACI PARS ŠUMPERK – HC STADION LITOMĚŘICE 4:3 po prodloužení (1:1, 2:0, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Vildumetz (Macuh, Drtil), 30. Drtil (D. Kindl, Vildumetz), 33. P. Kratochvíl (D. Kindl, Macu), 63. P. Kratochvíl (Vildumetz) – 16. Koláček, 50. O. Procházka (M. Kadlec, Kracík), 53. M. Kadlec (J. Holý).
Rozhodčí: Čech, Ondráček – Polák, Blažek.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 3:0.
Střely na branku: 35:45.
Diváci: 955.
Draci Pars Šumperk: Mokry – Pěnčík, Drtil, Březák, Hrachovský, Řezáč, Dudycha – Vildumetz, D. Kindl, Vachutka – Šilhavý, Macuh, Scheuter – A. Furch, Kohút, P. Kratochvíl – Antoníček, Spratek, J. Horký. Trenér: Janeček.
HC Stadion Litoměřice: Čermák – Marcel, Ticháček, Výtisk, J. Holý, Jebavý, Kottek, Pinkas – O. Procházka, R. Přikryl, Sihvonen – Válek, Kracík, M. Kadlec – Konečný, Koláček, Urban – Pajer, Berka, P. Svoboda. Trenéři: Bruk.

Kolín jako první porazil Slavii

Slavia přichází o první místo v tabulce. V Kolíně, kam přišla druhá nejvyšší návštěva kola (1 113 diváků), nezvládla začátek. Už po dvou minutách prohrávala 0:2. Ve zbytku utkání sice měla ohromný tlak, debutujícího Henriho Kiviaha zasypala celkem 58 střelami, obrat se však sešívaným nezdařil. Tomáš Knotek nicméně navyšuje vedení v kanadském bodování, do své sbírky přidal další dvě asistence. Po čtyřech zápasech má tedy ve statistikách už třináct bodů!

SC KOLÍN – HC SLAVIA PRAHA 4:3 (2:0, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Štohanzl (Jankovský, Z. Král), 2. Kachyňa (Petržilka, Šafránek), 29. J. Veselý (Šafránek, Z. Král), 33. Čáp – 22. Žejdl (Kafka, Poletín), 41. Kafka (Kružík, T. Knotek), 60. M. Ondráček (D. Krejčí, T. Knotek).
Rozhodčí: Zavřel, Květoň – Juránek, Hnát.
Vyloučení: 9:4.
Využití: 1:2.
Střely na branku: 19:58.
Diváci: 1 113.
SC Kolín: Kiviaho – Piegl, Čáp, Šalda, Kukla, Kachyňa, Čížek, Váchal – J. Sklenář, Šafránek, Petržilka – Jankovský, Štohanzl, Z. Král – L. Krejčík, Morong, J. Veselý – Zumr, Matějček, Poppel. Trenér: Martínek.
HC Slavia Praha: Michajlov – D. Krejčí, Veber, Barák, Zelingr, T. Duda, R. Havel – Kafka, T. Knotek, Kružík – Vlček, Žejdl, Michnáč – J. Doležal, Poletín, M. Ondráček – Jaroslav Brož, Kern, Šteiner. Trenéři: J. Veber.

Tabulka Chance ligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. SK Horácká Slavia Třebíč 4 4 0 0 0 16:6 12
2. HC Stadion Vrchlabí 4 2 2 0 0 14:8 10
3. HC Slavia Praha 4 3 0 0 1 22:13 9
4. HC Stadion Litoměřice 4 2 1 1 0 15:11 9
5. Draci Pars Šumperk 4 1 2 1 0 11:9 8
6. HC Baník Sokolov 4 2 0 1 1 10:12 7
7. HC RT TORAX Poruba 4 2 0 1 1 9:12 7
8. VHK ROBE Vsetín 3 2 0 0 1 13:6 6
9. HC ZUBR Přerov 4 2 0 0 2 11:7 6
10. LHK Jestřábi Prostějov 2 0 0 1 9:6 6
11. HC Dukla Jihlava 3 2 0 0 1 8:5 6
12. SC Kolín 4 1 0 1 2 11:17 4
13. HC Slovan Ústí nad Labem 3 1 0 0 2 8:9 3
14. AZ Heimstaden Havířov 4 0 1 0 3 10:20 2
15. HC Frýdek-Místek 4 0 0 1 3 9:17 1
16. HC Benátky nad Jizerou 4 0 0 0 4 5:12 0
17. SK Trhači Kadaň 4 0 0 0 4 8:19 0

Další program Chance ligy

Sobota 25. září – 5. kolo:
16:00 HC Slovan Ústí nad Labem – AZ Heimstaden Havířov
17:00 HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín
17:00 HC Stadion Vrchlabí – HC Dukla Jihlava
17:00 HC Stadion Litoměřice – SK Trhači Kadaň
17:00 HC Slavia Praha – Draci Pars Šumperk
17:00 HC Baník Sokolov – HC Benátky nad Jizerou
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – SC Kolín
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek

Středa 29. září – 6. kolo:
17:30 HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Stadion Vrchlabí
18:00 HC Frýdek-Místek – HC Slovan Ústí nad Labem
18:00 SC Kolín – HC Baník Sokolov
18:00 Draci Pars Šumperk – SK Horácká Slavia Třebíč
18:00 SK Trhači Kadaň – HC Slavia Praha
18:00 HC RT TORAX Poruba – HC ZUBR Přerov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz