Vsetín posiluje zadní řady, hlásí návrat odchovance po 14 letech

Foto: hc-vsetin.cz

11. května 2020, 10:26

Adam Bagar

Defenzivní řady Vsetína v novém ročníku vyztuží zkušený obránce Lubomír Štach. Klub o návratu svého odchovance informoval na svých webových stránkách.

„S Lubošem jsme byli v úzkém kontaktu už před loňskou sezonou. Nakonec to dopadlo tak, že u nás bude od té letošní. Jsme rádi, že jsme se domluvili. Je to Vsetíňák, má obrovské množství zkušeností,“ říká jednatel valašského klubu Daniel Tobola k příchodu bronzového medailisty z MS osmnáctek 2004.

„Chtěl jsem si ještě na nějaké úrovni zahrát doma, před lidmi, kteří mi celý život fandili nejvíc, i když mě sledovali spíš na dálku.“

Lubomír Štach se na Lapač vrací po takřka čtrnácti letech, naposledy oblékal vsetínské barvy v roce 2006. Pak zamířil do Znojma, kde strávil dlouhých deset sezon. Poslední čtyři roky hrál za hranicemi. Nejdřív v rakouském Innsbrucku, poté v německém Kaufbeurenu a naposledy ve slovenském Trenčíně.

„Věříme, že bude velkou posilou nejen do přesilovek, ale i silnou osobností v kabině, “ přeje si Tobola, jemuž se Štach hodí i vzhledem k omlazení kádru. „Jeho zkušenosti z domácích soutěží i ze zahraničí se nám budou hodit. Otevírá se tu prostor i pro naše mladé hráče, kteří se od něj mohou učit,“ dodává.

„Chtěl jsem si ještě na nějaké úrovni zahrát doma, před lidmi, kteří mi celý život fandili nejvíc, i když mě sledovali spíš na dálku. Věřím, že nás čeká úspěšná sezona,“ líčí 33letý Štach, jenž se už dnes připojil k mužstvu. „Bydlím kousek od zimáku, mám to pět minut pěšky. To je pro mě skvělé plus,“ libuje si.

Do českých soutěží se vrací poprvé od sezony 2010/11. Druhou nejvyšší soutěž už si vyzkoušel ve Znojmě, v Olomouci a Havířově. Ke 148 startům přidal 82 v extralize za Vsetín, Znojmo, Kometu a Třinec. Dalších 402 zápasů odehrál v EBEL, 150 v OHL, 16 v DEL2 a 48 v uplynulé sezoně na Slovensku.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz