Vrána ve středu netrénoval, trápí ho zdravotní problémy. Nastoupí proti Švédsku?

Foto: Markéta Křížová

26. května 2021, 15:44

Ondřej Mach

(RIGA, od našeho zpravodaje) Útočník Jakub Vrána vynechal kvůli bolesti ramene středeční trénink národního týmu a jeho start proti Švédsku je nejistý. Na setkání s novináři o tom informoval asistent trenéra Jaroslav Špaček.

„Kuba Vrána se delší dobu potýkal s bolestí ramene, je v péči fyzioterapeutů a našeho doktora. Dneska netrénoval, dostal extra volno. Byli bychom rádi, kdyby zítra mohl hrát, ale necháváme to otevřené,“ říká Špaček.

Hráči měli v úterý dobrovolný trénink, aby nabrali nové síly před čtvrtečním soubojem se Švédskem. Večer si pak česká výprava stereotypní program zpestřila týmovou večeří. 

„Bylo to o tom, abychom si vyčistili hlavu, měli jsme dobrou večeři. Kluci přišli na jiné myšlenky.“

„Včera jsme měli takový odpočinkový den. Bylo to o tom, abychom si vyčistili hlavu, měli jsme dobrou večeři. Kluci přišli na jiné myšlenky. Dnes ráno jsme měli delší mítink a rozebrali jsme si hru s Běloruskem,“ vykládá Špaček.

Češi nyní musí najít potřebnou chemii, o které mluvil po zápase s Bělorusy hlavní trenér Filip Pešán. Další prostor na chyby už nejspíš nebude, bitva s výběrem Tre Kronor je pro další vývoj skupiny klíčová. 

„S hráči jsme měli pohovory, aby se všichni sladili na stejnou notu. Proto jsme udělali velký mítink, byla to dobrá debata. Myslím, že se posuneme dál,“ věří jeden z asistentů trenéra národního týmu. 

Sestavu českého týmu pro čtvrtý zápas na šampionátu Špaček neprozradil, podle jeho slov v ní stále zůstává několik otazníků. Trenérský štáb by ji ale do budoucna chtěl stabilizovat. 

„S hráči jsme měli pohovory, aby se všichni sladili na stejnou notu.“

„Poslední dva dny jsme se o tom bavili. Když tady máte čtyři útočníky navíc, tak je to těžké. Potřebujeme najít to nejlepší, co může být. Myslím, že to do sebe pomalu zapadá,“ hlásí Špaček. 

„Neměli jsme jednoduchý start. Ale jdeme dál, Švédové měli do včerejška nulu. Musíme si to s nimi rozdat, kartami nám však trochu zamíchali Slováci. Budeme se soustředit jen sami na sebe a hrát ten nejlepší hokej,“ pokračuje. 

Velice důležitá bitva se skandinávským soupeřem začíná ve čtvrtek od 19:15. 

Aktuální česká soupiska na MS v Rize

Brankáři:
Šimon Hrubec (Omsk, KHL), Roman Will (Čeljabinsk, KHL).

Obránci:
David Musil (Třinec), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Libor Šulák (Oulu, Finsko), Michal Moravčík (Tappara, Finsko), Filip Hronek (Detroit, NHL), Libor Hájek (NY Rangers, NHL), Lukáš Klok (Rauma, Finsko), Andrej Šustr (Kunlun).

Útočníci:
Adam MusilRadan Lenc (oba Liberec), Matěj StránskýMichal Špaček (oba Třinec), Tomáš Zohorna (Pardubice), Jakub Flek (Karlovy Vary), Robin HanzlLukáš Radil (oba Spartak Moskva, KHL), Jiří Sekáč (Omsk, KHL), Jiří Smejkal (Tappara, Finsko), Filip Zadina, Jakub Vrána (oba Detroit, NHL), Filip Chytil (NY Rangers, NHL), Jan Kovář (Zug, Švýcarsko), Dominik Kubalík (Chicago, NHL), Matěj Blümel (Pardubice).

Realizační tým

Hlavní trenér: Filip Pešán
Generální manažer: Petr Nedvěd
Asistenti trenéra: Martin Straka a Jaroslav Špaček
Trenér brankářů: Zdeněk Orct
Videotrenér: Aleš Vladyka
Lékař: Tomáš Vyskočil
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš
Kondiční trenér: Dominik Kodras
Kustodi: Zdeněk Šmíd, Oldřich Kopecký a Petr Šulan
Manažer: Jan Černý
Media manažer: Zdeněk Zikmund
Manažer sociálních médií: Ondřej Kalát

Zápasový program Čechů na MS

Čtvrtek 27. května:
19:15 Švédsko – Česko

Sobota 29. května:
11:15 Česko – Velká Británie

Pondělí 31. května:
15:15 Česko – Dánsko

Úterý 1. června:
15:15 Slovensko – Česko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz