Voráček je unavený, Zacha neprošel prohlídkou. Na MS nejede ani Sekáč

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

25. dubna 2018, 9:47

Adam Bagar

Český národní tým se bude muset na květnovém mistrovství světa v Dánsku obejít bez útočníků Jakuba Voráčka, Pavla Zachy i Jiřího Sekáče! Voráček je unavený, Zacha v klubu neprošel zdravotní prohlídkou a Sekáče dál trápí zranění. Před odletem na Švédské hry o tom novináře informoval generální manažer týmu Jiří Fischer.

Jakub Voráček se představil už na pěti světových šampionátech, ale šestý v Kodani a Herningu nepřidá. "Mluvil jsem s ním a na rovinu mi řekl, že by si rád odpočinul, protože za posledních pět sezon odehrál 450 zápasů," přibližuje Jiří Fischer. Ve hře je naopak dál příjezd Voráčkova parťáka Radka Gudase, jenž by mohl vzadu tvrdit muziku.

"S Kubou Voráčkem jsem mluvil a na rovinu mi řekl, že by si rád odpočinul, protože za posledních pět sezon odehrál 450 zápasů."

Sedmadvacetiletý obránce chce národnímu týmu pomoct, ale až dnes má ve Philadelphii absolvovat výstupní pohovory, po nichž Fischerovi sdělí, zda nic nebrání jeho účasti na druhém MS za sebou. "Pak se s ním hned spojíme, jak jsme plánovali. Věříme, že výstupní prohlídka bude pouze formalitou a Flyers ho pustí," přeje si Jiří Fischer.

Zacha má problém se zápěstím a absolvuje chirurgický zákrok

Kromě Voráčka se musel omluvit také Pavel Zacha, který neprošel zdravotní prohlídkou v New Jersey. "Má problém se zápěstím a čeká ho po sezoně drobný chirurgický zákrok. Doktoři mu musejí uvolnit cystu ze zápěstí a bude potřebovat několik týdnů na rekonvalescenci. Klub mu nedoporučil jet na MS, takže se rovněž nezúčastní," vysvětluje.

Sekáč hrál finále se zlomenou rukou, navíc měl problémy s vazy

Zápornou odpověď dostal český generální manažer také od střelce Jiřího Sekáče, jenž v ruské KHL slavil s Kazaní Gagarinův pohár. "Samozřejmě jsem mu blahopřál k vítězství, ale na turnaj nepřijede. Hrál se zlomenou rukou, do toho měl problémy s vazy a napůl odštípnutou chrupavku, takže teď tři týdny bude rehabilitovat," hlásí Fischer.

V Dallasu z mé cesty nadšení nebyli, přiznává Faksa

Národní tým dopoledne odletěl do Švédska, kde ho čeká v rámci Euro Hockey Tour generálka na šampionát v Dánsku. Trenérský štáb už má k dispozici také extraligové finalisty. Už v úterý se hlásil třinecký zadák David Musil, až na letišti se pak k týmu připojili Jakub Krejčík a Hynek Zohorna. Martin Nečas je stále nemocný a na sever neodcestoval.

Nečas bere antibiotika, odcestuje na Švédské hry později?

"Bere antibiotika až do pátku. Uvidíme, jak se bude vyvíjet jeho zdraví a podle toho se potom rozhodneme. Jednou z variant je, že by za námi přiletěl do Švédska dodatečně. Každopádně zdraví je priorita. Tím, že s námi nebude do pátku, tak to neznamená, že se mu zavírají dveře na MS, budeme se rozhodovat podle zdraví," zakončuje Fischer.

Kádr české reprezentace v přípravě na MS:

Brankáři (3):
Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL), Dominik Furch (Omsk, KHL), David Rittich (Calgary, NHL).

Obránci (13):
Adam Polášek (Soči, KHL), Michal Jordán (Chabarovsk, KHL), Vojtěch Mozík (Podolsk, KHL), Ondřej Vitásek (Chanty-Mansijsk, KHL) Marek Hrbas, Lukáš Klok (oba HC VÍTKOVICE RIDERA), Filip Pyrochta (Bílí Tygři Liberec), David Sklenička, Michal Moravčík (oba HC Škoda Plzeň), Martin Pláněk, Filip Pavlík (oba Mountfield HK), Jakub Krejčík (HC Kometa Brno), David Musil (HC Oceláři Třinec).

Útočníci (20):
Roman Červenka (Fribourg, Švýcarsko), Andrej Nestrašil, Robin Hanzl (oba Nižněkamsk, KHL), Robert Kousal (Davos, Švýcarsko), Roman Horák (Podolsk, KHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Matěj Stránský (Čerepovec, KHL), Filip Chlapík (Ottawa, NHL), Filip Chytil (New York Rangers, NHL), Dmitrij Jaškin (St. Louis, NHL), Martin Frk (Detroit, NHL), Radek Faksa (Dallas, NHL), Adam Musil (San Antonio, AHL), Filip Zadina (Halifax, QMJHL), Michal Řepík (HC Sparta Praha), Martin Nečas, Hynek Zohorna (oba HC Kometa Brno), David Šťastný (Aukro Berani Zlín), Martin Kaut (oba HC Dynamo Pardubice), David Kaše (Mora, Švédsko).

Poznámka: Na Švédské hry necestují marodi Mozík, Vitásek a Kaše, v širším kádru reprezentace ale zůstávají. Kdy se k týmu připojí nemocní Nečas s Jaškinem, bude záležet na jejich zdravotním stavu.

Realizační tým:

Hlavní trenér: Josef Jandač.
Asistenti: Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček.
Generální manažer: Jiří Fischer.
Manažer týmu: Jan Černý.
Trenér brankářů: Petr Přikryl.
Video trenér: Denis Havel.
Kondiční trenér: Martin Iterský.
Lékaři: MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeuti: Radovan Sakaláš.
Kustodi: Zdeněk Šmíd a Oldřich Kopecký.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program reprezentace na Švédských hokejových hrách:

26. dubna: Švédsko – Česko (Södertälje, 19:00)
28. dubna: Finsko – Česko (Södertälje, 12:00)
29. dubna: Rusko – Česko (Stockholm, 12:00)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz