<

Vítkovice srazily Kometu a jsou druhé! Plzeň zastavila Hradec, uspěla i Sparta

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

18. ledna 2019, 19:37

Jan Šimek

(AKTUALIZUJEME) Šlágr pátečního 36. kola Tipsport extraligy mezi Vítkovicemi a Kometou Brno ovládli ostravští hokejisté v poměru 4:1. Plzeň vynulovala Hradec, Sparta vyhrála v Karlových Varech a Piráti nestačili na Zlín. Olomouc uspěla na ledě Mladé Boleslavi. Lídr z Třince vyhrál v Pardubicích a litvínovský tým si poradil s Libercem.

Vítkovice doma řádí, zdolaly i Kometu

Souboj čtvrtých Vítkovic s pátou Kometou byl hitem 36. kola. Lépe začali domácí a po necelých deseti minutách vedli díky trefě Stránského. Na startu druhé třetiny se sice trefil do branky svého bývalého klubu bek Baranka, jenže o pět minut později udeřil domácí obránce Výtisk a Ostravané znovu vedli. Mistrovská Kometa ne a ne znovu překonat Bartošáka ve vítkovické kleci. Naopak domácí celek uklidnil Dej a chvilku před koncem upravil skóre na konečných 4:1 kapitán Olesz. Vítkovičtí tak doma zvítězili posedmé v řadě.

Jakub Petr (trenér Vítkovic): „Utkání porovnám se zápasem s Třincem, protože to jsou dva asi největší aspiranti na titul. Kluci plnili taktický plán a byl jsem spokojenější než v duelu s Oceláři. Byli jsme ofenzivně nebezpečnější. Kometa měla šance, ale s tím se počítá, že tak kvalitní týmy si je vytvoří. Nechci moc dávat euforii najevo, ale vítězství je důležité nejen proto, že jsme porazili Kometu po delší době, ale taky že jsme zvládli všechny čtyři domácí zápasy v řadě. V sestavě chyběl Lukáš Kucsera, kterému se před pár hodinami narodila dcera, tak tři body věnujeme malé slečně Kucserové.“

Kamil Pokorný (asistent trenéra Komety Brno): „Myslím, že výsledek je pro nás horší než předvedená hra. Náš výkon nebyl vůbec špatný, kluci hráli s velkým nasazením, dobře se hýbali. Sráželo nás, že jsme v pasážích, kdy jsme soupeře zatlačili, nedali góly. Vítkovice na rozdíl od nás šance využily a vždy daly branku v pravý moment. Hráčům nelze upřít nasazení. Zápas rozhodla kvalitní produktivita domácích a to, že brankář Bartošák vychytal naše pokusy. Musíme zlepšit střeleckou potenci, pak můžeme pomýšlet na lepší výsledek.“

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC KOMETA BRNO 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Š. Stránský (P. Zdráhal, Mrázek), 28. Výtisk (Š. Stránský, P. Zdráhal), 52. Dej (Lev, Olesz), 58. Olesz (Lev) – 23. Baranka (P. Holík, O. Němec).
Rozhodčí: Hribik, Mrkva – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 4:5.
Bez využití.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 32:38.
Nejlepší hráči: Jan Výtisk – Peter Mueller.
Diváci: 9 539.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Výtisk, D. Krenželok, Šidlík, Gregorc, Mrázek, Trška – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Szturc, Baláž, Poletín – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.
HC Kometa Brno: Vejmelka  – Baranka, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, Mallet – Dočekal, L. Čermák, Vondráček – Kusko, Střondala, Köhler. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Horáček a Oslizlo.

Plzeň smetla Hradec, nedovolila mu ani gól

Pět vítězství v řadě a dost. Hokejisté Hradce Králové přišli o svou úspěšnou sérii na západě Čech. Plzeň si po konci v semifinále Ligy mistrů spravila chuť v domácí soutěži. 14 sekund před zvukem první sirény otevřel skóre domácí Němec, v prostřední části pak skóroval veterán Kratěna a Západočeši měli dvoubrankový náskok. Ten hned v úvodu třetí dvacetiminutovky navýšil svou druhou trefou Němec a krátce před koncem přidal čtvrtý zásah do hradecké branky Pour. Škodovka nedovolila Mountfieldu ani gól, Frodl vychytal nulu. 

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně): „První třetina byla z naší strany špatná. Zbytečně jsme ztráceli puky a zlobila nás i naše obranné pásmo. Zápas mohl vzít jiný směr a jen díky Frodlovi a gólu v poslední minutě první třetiny to pro nás dopadlo dobře. Od druhé třetiny bych chtěl tým naopak pochválit. Za dlouhou dobu byly naše přesilovky jednoznačně nejlepší. Strávili jsme je v útočném pásmu, puk lítal z hokejky na hokejku. Ještě jednou bych rád vyzdvihl výkon Dominika Frodla.“

Petr Svoboda (asistent trenéra Mountfieldu HK): „Hodnotí se mi to těžko, protože jsme vstup do utkání neměli špatný. Vytvořili jsme si gólové příležitosti, jenže šance jsme nevyužili a hodně nás poznamenal inkasovaný gól do šatny. Do druhé třetině Plzeň vlétla a dostala nás pod drtivý tlak. Po hloupém faulu jsme soupeři pomohli ke druhému gólu, a pak už to pro nás bylo těžké. Nenašli jsme recept na gólmana Frodla, který chytal velmi dobře.“

HC ŠKODA PLZEŇ – MOUNTFIELD HK 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. V. Němec (Gulaš, Jones), 27. Kratěna (Jan Kovář, Kodýtek), 42. V. Němec (Kracík), 58. Pour (Kantner, Kvasnička).
Rozhodčí: Šír, Pavlovič – Jindra, Zíka.
Vyloučení: 6:7.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 36:28.
Nejlepší hráči: Dominik Frodl – Brandon Maxwell.
Diváci: 5 359.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – D. Kindl, Jan Kovář, Gulaš – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, Kratěna – Pour, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.
Mountfield HK: Maxwell – Linhart, Zámorský, Cibulskis, Graňák, Rosandič, F. Pavlík, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Paulovič – Lessio, Cingel, Vincour – Miškář, Bičevskis, M. Chalupa – Rákos, Dragoun, Vopelka. Trenéři: Martinec, Krátoška a Svoboda.

Piráti doma znovu padli, nestačili na Zlín

Hokejisté Zlína podpořeni oslavami 90 let výročí založení tamního klubu a vítězstvím nad Pardubicemi zavítali na led předposledního Chomutova, kde ukázali luxusní vstup do zápasu. Neuběhlo ani šest minut a Berani na severu Čech vedli 2:0. Nejprve skóre otevřel Sedláček a po něm přidal druhý zlínský gól Honejsek. V polovině utkání se trefil Šlahař, poté se prosadil i Herman a domácí Duda v početní výhodě alespoň kosmeticky upravil výsledek na konečných 1:4. Piráti doma ztratili všechny body podruhé za sebou.

Vladimír Růžička starší (trenér Chomutova): „Měli jsme hrozně špatný vstup do zápasu a ve stejném duchu jsme odehráli i zbytek utkání. Musím říct, že to byl jeden z nejhorších zápasů, které jsme v letošní sezoně odehráli.“

Robert Svoboda (trenér Zlína): „Vstup do utkání se nám vydařil. Využili jsme příležitosti a dostali jsme se do vedení 2:0. Domácí sice přidali, ale povedlo se nám odrazit jejich nápor. Po gólu na 4:1 už jsme věřili, že utkání zvládneme. Pozitivy jsou výkon brankáře Libora Kašíka a produktivita Honejskovy lajny.“

PIRÁTI CHOMUTOV – PSG BERANI ZLÍN 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Duda (Vantuch) – 2. P. Sedláček (E. Kulda, Žižka), 6. Honejsek (Okál, Herman), 30. Šlahař (Nosek, Freibergs), 32. Herman (Honejsek, Šlahař).
Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Jelínek, Malý.
Vyloučení: 3:3, navíc Růžička (Chomutov) 10 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 24:23.
Nejlepší hráči: Lukáš Vantuch – Antonín Honejsek.
Diváci: 3 421.
Piráti Chomutov: Peters – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný, Antropov – T. Svoboda, V. Růžička, Marjamäki – J. Stránský, Sklenář, Raška – Duda, Vantuch, Tomica – Klhůfek, Huml, Koblasa. Trenéři: Růžička starší, Martínek a Šťastný.
PSG Berani Zlín: Kašík – Freibergs, Nosek, Žižka, Řezníček, Valenta, Zbořil, M. Novotný – Kubiš, Fořt, J. Ondráček – Lakatoš, P. Sedláček, E. Kulda – Popelka, Fryšara, Šlahař – Herman, Honejsek, Okál. Trenéři: Svoboda a Hamrlík.

Sparta vyhrála ve Varech, krize Energie pokračuje

Trápení karlovarského týmu pokračuje. Energetici padli posedmé v řadě a jejich krize se prohlubuje. Západočeši nezačali páteční souboj se Spartou vůbec ideálně. Hned v úvodu pykal na trestné lavici Šafář a Košťálek v přesilovce poslal Pražany do vedení. Sparťané dlouho drželi těsný náskok, až se ve 46. minutě prosadil Smejkal a uklidnil ambiciózní celek. Gríger v přesilovce dodal domácím naději, jenže tu vzápětí roztrhali Sill s Formanem. Sparta tak vyhrála třetí ze čtyř posledních duelů.

Tomáš Mariška (asistent trenéra Karlových Varů): „Nechci to brát jako výmluvu, ale myslím si, že nás hlavně v první třetině trochu dohnala únava z moravského tripu, kde jsme strávili šest dní. Náš pohyb nebyl takový, jaký jsme potřebovali. Snažili jsme nepustit Spartu do vedení, ale to se nám bohužel nepovedlo. Sparta ukázala urputnou obranu, na níž jsme jen těžko hledali recept. O zápas jsme se rvali do poslední minuty, ale Sparta byla silnější. Výsledek je pro nás možná trochu krutý.“

Jaroslav Nedvěd (asistent trenéra Sparty): „Přijeli jsme s určitým plánem, který jsme začali perfektně plnit. Energii do žil nám dala první přesilovka, která se nám povedla. Měli jsme hubený náskok, takže jsme chtěli hrát se zabezpečenou obranu. Hráči perfektně plnili taktický plán. Karlovy Vary byly aktivnější a agresivnější, ale výborně nám zachytal gólman a hráli jsme s přehledem v defenzivě. Hráčům děkuji, že se nenechali ovlivnit věcmi a různými výkřiky kolem nás. Potřebujeme se drápat nahoru.“

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC SPARTA PRAHA 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 56. Gríger (T. Rachůnek, Flek) – 2. Košťálek (Klíma, P. Vrána), 46. Smejkal (Beran, Sill), 57. Blain (Sill), 59. Forman (Klimek).
Rozhodčí: Pešina, Petružálek – Brejcha, Pešek.
Vyloučení: 6:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 15:33.
Nejlepší hráči: Filip Novotný – Jan Košťálek.
Diváci: 4 068.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Plutnar, Šenkeřík, M. Rohan, Podlipnik, Šafář, Kozák, Kovačevič – T. Rachůnek, Balán, J. Černý – Stloukal, R. Vlach, Lapšanský – T. Mikúš, Skuhravý, Kohout – O. Beránek, Gríger, Flek. Trenéři: Pešout a Mariška.
HC Sparta Praha: Machovský – Blain, Kalina, Piskáček, Delisle, Tomáš Dvořák, Košťálek, de la Rose – Buchtele, Klimek, Forman – Klíma, P. Vrána, Kudrna – Jarůšek, Pech, Rousek – Smejkal, Sill, Beran. Trenéři: Krupp a Nedvěd.

Kohouti zabrali, Strapáč dal hattrick

Olomoučtí hokejisté ukončili černou šňůru proher. Po čtyřech porážkách v řadě potvrdili fakt, že se jim na Mladou Boleslav daří. Ve městě škodovek šli sice do vedení domácí díky přesilovkové trefě Knotka, jenže Jergl brzy srovnal a chvíli před koncem první třetiny obrátil skóre Strapáč. Tentýž útočník Hanáků pak v čase 47:14 skóroval znovu a kohoutí letka vedla rázem 3:1. Mladoboleslavský tým nenašel síly na zvrat, naopak v závěru ještě inkasoval kuriózní vlastní gól do prázdné branky. Bruslaři klopýtli po třech výhrách v řadě.

Miloslav Hořava (trenér Mladé Boleslavi): „Myslím, že jsme měli jen jednu dobře sehranou přesilovku, jinak jsme byli celý zápas horší. Olomouc zaslouženě vyhrála. Byli jsme úplně bez šance, bylo jasné, kdo zápas ovládá. Hráči Olomouce jsou zarputilí, výborně hrají systém a pořád ho dodržují. My toho zatím nejsme schopni. Nemáme zarputilost ani dodržování systému. Daří se nám to jen občas, ještě nám kousek chybí.“

Jan Tomajko (asistent trenéra Olomouce): „Pro nás obrovsky těžký zápas, protože v předchozích utkáních jsme moc nebodovali, což bylo to vidět na sebevědomí hráčů. Začali jsme myslím dobře, bruslili jsme. Pak přišel gól v oslabení, to nás trošku opařilo, ale musím říci, že kluci se z toho rychle oklepali, první třetinu jsme vyhráli 2:1. Musím mužstvo pochválit, protože jsme byli silnější v soubojích. A to asi rozhodlo.“

BK MLADÁ BOLESLAV – HC OLOMOUC 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. T. Knotek (Šťastný, Orsava) – 12. Jergl (Ostřížek, J. Knotek), 20. Strapáč (Burian, Irgl), 48. Strapáč (Irgl, Burian), 59. Strapáč.
Rozhodčí: Jeřábek, Sýkora – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 4:3, navíc Jaroměřský (Olomouc) 10 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 23:31.
Nejlepší hráči: Oscar Flynn – Petr Strapáč.
Diváci: 3 312.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Kurka, Eminger – Vondrka, Klepiš, Skalický – Orsava, Žejdl, Šťastný – Najman, P. Musil, Látal – Flynn, T. Knotek, P. Kousal. Trenéři: Hořava, Rulík a Patera.
HC Olomouc: Lukáš – Jaroměřský, Vyrůbalík, Ondrušek J. Galvas, Švrček, Rutar – Ostřížek, J. Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Holec, Kolouch, V. Tomeček – Laš, Skladaný, Mráz. Trenéři: Tomajko a Moták.

Bída Dynama trvá,v Pardubicích slavil Třinec

V Pardubicích byl k vidění souboj posledního celku tabulky s lídrem soutěže z Třince. Slezané sice na východě Čech vedli díky zásahu Rotha, jenže domácí bojovníci srovnali zásluhou Rolinka a během první části byli dokonce střelecky aktivnějším týmem. Ve druhé třetině už měli Oceláři mírnou převahu, kterou vyjádřil gólově Polanský. Domácí pak třetí trefou dorazil Kovařčík a byť Cardwell snížil na rozdíl jediné trefy, Marcinko s Ciencialou pojistili třinecké vítězství v poměru 5:2.

Ladislav Lubina (trenér Pardubic): „Hráli jsme proti silnému a kvalitnímu týmu, kterému jsme byli půl zápasu vyrovnaným soupeřem. To, co se stalo ve třetí třetině, snad ani nebudu komentovat. Takhle si představuju bojovnost mužstva. Pokud budeme podobně přistupovat ke všem utkáním, nemáme se čeho bát.“

Marek Zadina (asistent trenéra Třince): „Náš vstup do zápasu nebyl moc dobrý. Nedařilo se nám rozjet a Pardubice nás dostaly pod tlak. V kabině jsme si po první třetině říkali, že musíme zlepšit pohyb a důraz, což se nám podařilo. Vypracovali jsme si spoustu šancí. Bylo důležité, že jsme poté, co Pardubice snížily na 3:2, rychle odskočili na 5:2.“

HC DYNAMO PARDUBICE – HC OCELÁŘI TŘINEC 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 18. Rolinek (Hovorka), 50. Cardwell (Machala, Poulíček) – 17. Roth (M. Doudera, T. Marcinko), 25. Polanský (Roth, Martin Růžička), 44. M. Kovařčík (Chmielewski), 51. Marcinko (Hrňa, Martin Růžička), 51. Cienciala (Svačina).
Rozhodčí: Svoboda, Hejduk – Hynek, Polák.
Vyloučení: 6:3.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 24:30.
Nejlepší hráči: Tomáš Rolinek – Tomáš Marcinko.
Diváci: 6 533.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Eklund, Cardwell, Mikuš, Schaus, Budík, Holland – Rolinek, Marosz, Hovorka – Voženílek, Poulíček, Machala – Machač, Mandát, L. Horký – Perret, Dušek, Koffer. Trenéři: Lubina, Král a Čáslava.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Gernát, Krajíček, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Matyáš – Roberts Bukarts, Marcinko, Hrňa – Dravecký, Cienciala, Martin Růžička – Adamský, Polanský, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Chemici se zvedají, z Liberce vezou tři body

Tři zápasy v řadě prohráli, ale teď se litvínovští hokejisté zase krůček po krůčku zvedají. Poté, co vyhráli na ledě Komety, zvládli chemici další náročnou bitvu. Pod Ještědem je brzy poslal do vedení Jícha, jenže litvínovský náskok byl brzy pryč. V přesilovce totiž srovnal Stříteský a zhruba o dvě a půl minuty později Redenbach strhl vedení na stranu Bílých Tygrů. V dalších dvou třetinách už se ale trefovala jen Verva. Na startu té druhé vyrovnal Petružálek a tříbodové vítězství Litvínova následně trefil Kašpar. Liberec padl podruhé za sebou a je třetí.

Filip Pešán (trenér Liberce): „Věděli jsme, že narazíme na těžkého soupeře. Do zápasu jsme sice vstoupili dobře, ale po inkasované brance jsme utkání začali ztrácet. Soupeř hrál fyzický hokej, přes který jsme se těžko prosazovali. Litvínov si zaslouženě odvezl tři body.“

Radim Skuhrovec (asistent trenéra Litvínova): „Jeli jsme na led, kde se moc nevyhrává, ale chtěli jsme navázat na minulý zápas v Brně. Podařilo se nám vstřelit první branku, jenže pak jsme soupeři nabídli přesilovku a inkasovali jsme. Mužstvo ovšem podalo velmi dobrý výkon. Hráči skvěle drželi plán a odměnou jsou nám tři body z ledu, kde se vyhrává strašně těžko.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC VERVA LITVÍNOV 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Stříteský (Ševc), 16. Redenbach (Birner, M. Zachar) – 3. Jícha (F. Lukeš), 23. Petružálek, 44. Kašpar (Helt).
Rozhodčí: Lacina, Pražák – Kajínek, Zavřel.
Vyloučení: 7:7, navíc Piché (Litvínov) 10 minut.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 31:22.
Nejlepší hráči: Tyler Redenbach – František Lukeš.
Diváci: 6 174.
Bílí Tygři Liberec: Will – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.
HC VERVA Litvínov: Janus – Trončinský, Ščotka, Graborenko, Piché, Suchánek, Baránek, L. Doudera – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Helt – Petružálek, M. Hanzl, Trávníček – Jícha, M. Havelka, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Oceláři Třinec 35 21 3 2 9 107:71 71
2. HC VÍTKOVICE RIDERA 38 21 1 3 13 101:88 68
3. Bílí Tygři Liberec 35 19 3 3 10 119:90 66
4. Mountfield HK 36 17 6 3 10 101:86 66
5. HC Škoda Plzeň 34 15 5 5 9 107:70 60
6. HC Kometa Brno 37 15 5 4 13 106:104 59
7. BK Mladá Boleslav 37 17 1 1 18 84:87 54
8. HC Olomouc 36 15 2 5 14 84:97 54
9. HC Sparta Praha 35 14 5 1 15 95:91 53
10. HC VERVA Litvínov 36 16 2 1 17 87:90 53
11. PSG Berani Zlín 36 14 2 4 16 100:103 50
12 HC Energie Karlovy Vary 35 11 2 3 19 92:104 40
13. Piráti Chomutov 35 9 2 3 21 82:113 34
14. HC Dynamo Pardubice 37 6 2 3 26 70:141 25

Další program Tipsport extraligy

Neděle 20. ledna – 37. kolo:
15:00 HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc
15:00 HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň
15:30 HC VERVA Litvínov – HC Sparta Praha
15:30 PSG Berani Zlín – BK Mladá Boleslav
15:30 HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov
16:20 HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec (ČT2)
17:00 Mountfield HK – HC VÍTKOVICE RIDERA

Úterý 22. ledna:

Dohrávka 18. kola:
17:30 HC Škoda Plzeň – Piráti Chomutov

Dohrávka 30. kola:
18:00 Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec

Předehrávka 38. kola:
18:30 HC Sparta Praha – HC Kometa Brno (ČT sport)

Středa 23. ledna – předehrávka 44. kola:
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Olomouc

Čtvrtek 24. ledna – předehrávka 38. kola:
17:30 Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz