Vítkovice lídra nesesadily, ale padaly po držkách. To je radost, těší Holaně

Miloš Holaň | Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Utkání o první místo v tabulce nabídlo vyrovnanou bitvu se šťastným koncem pro domácí. Pardubice zvládly další důležitý zápas, vyhrály těsně 2:1 a na špici tabulky mají už čtyřbodový náskok. Vítkovice podaly skvělý výkon, z východu Čech však odjížděly s prázdnou.

Stejně jako ve většině pardubických zápasů v letošní sezoně, také tentokrát rozhodovala elitní útočná formace Dynama. V úvodu se po Kousalově přihrávce prosadil Peter Čerešňák, na začátku druhé třetiny pak vsítil vítěznou branku Tomáš Zohorna, který tak zůstává nejlepším střelcem extraligy.

„Je to fajn, že to tam mně i celému týmu padá, jsem z toho nadšený. Vždycky je to obrovská radost, když si po zápase můžeme sednout s fanouškama, zazpívat si a zaradovat se potom v kabině. Budeme se snažit, aby to tak bylo každý zápas,“ zářil po utkání Zohorna.

Vítkovice však ukázaly, že v nejvyšších patrech tabulky nejsou náhodou, s Dynamem dokázaly držet krok až do konce a zápas připomínal přesně to, co od souboje o první místo očekáváte. Ostravanům navíc v sestavě stále chybí Peter Mueller.

„Viděl bych to ve dvou rovinách. První je, že z toho utkání nemáme ani bod, ale druhá je pro nás pozitivní, protože si myslím, že takhle hrát šedesát minut je pro trenéra radost, když vidíme, jak všichni hráči padají po držkách a podávají maximální výkon. Samozřejmě včetně toho, že nás podržel gólman,“ popsal výkon svého týmu kouč Miloš Holaň.

Svůj tým však zaslouženě chválil za zvládnutí důležitého zápasu také pardubický asistent trenéra Marek Zadina.

„Myslím si, že takhle hrát šedesát minut je pro trenéra radost, když vidíme, jak všichni hráči padají po držkách a podávají maximální výkon.“

„Musím říct, že to kluci odehráli parádně, makali, bojovali jeden za druhého. Máme určitě na čem stavět. Samozřejmě stále se chceme zlepšovat a máme se v čem zlepšovat, byly tam nějaké chyby, ale v globálu byl ten zápas odmakaný. Chtěl bych poděkovat do kabiny, máme skvělé tři body doma nad těžkým soupeřem,“ ocenil Zadina.

Pardubice mají teď na prvním místě tabulky čtyřbodový náskok, v závěsu jsou Liberec a právě Vítkovice. „Ukázali jsme, že máme kvalitní tým. Snažíme se plnit systém, který nás trenér učí, a zatím to klape, takže jsme spokojeni,“ zakončil Tomáš Zohorna.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz