Vítězná premiéra ženské šestnáctky. Češky dvakrát přetlačily Německo

Foto: Petra Herzigová

Nejmladší české hokejistky prožily úspěšný vstup do nové sezony. Zápasům v německém Selbu dominovaly obrany a brankářky, reprezentantky ale v obou případech domácí tým porazily – po výsledcích 1:0 a 2:1.

Trenéři výběru do 16 let v čele s Romanem Heindlem nakonec postavili do hry sedm debutantek. Poprvé za reprezentaci nastoupily obránkyně Tereza Mašková s Anežkou Hračovou a útočnice Markéta Mazancová, Karolína Veverková, Dominika Malická, Aneta Dýcková a Lucie Eignerová.

Dýckové jako nejmladší hráčce nebylo ještě ani třináct let, kromě ní patří do ročníku 2005 také Malická. A právě hokejistka z Třince si svou premiéru nejvíc osladila: První zápas rozhodla gólem už ve dvanácté minutě, Julie Pejšová totiž vychytala čisté konto.

Ani ve druhém utkání moc gólů nepadalo. Anna Jiřina Pavlasová se rovněž trefila poprvé v národním týmu, a to hned ve třetí minutě, Němky pak ale odpověděly ve vlastním oslabení zásluhou Sterzikové.

V nevýhodném poměru sil ovšem skórovaly také Češky. Barbora Bartáková po 26 minutách hry vstřelila poslední gól celého dvojzápasu, který jejímu týmu vynesl druhou vítěznou radost. Také Alexandra Hřívová se předvedla ve výtečném světle, byť na rozdíl od Pejšové na nulu nedosáhla.

Ženská šestnáctka tak vítězně pokřtila nové dresy. S kapitánským céčkem ji v Selbu vedla Anna Kalová, jejími asistentkami byly Eliška Vaněčková s Denisou Habartovou.

NĚMECKO – ČESKO 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 12. Malická (Bartáková, Habartová).
Vyloučení: 1:1.
Bez využití.

NĚMECKO – ČESKO 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Sterziková (Voigtová) – 3. Pavlasová, 27. Bartáková (Habartová).
Vyloučení: 4:5, navíc Voigtová (Německo) 10 minut.
Bez využití.
V oslabení: 1:1.

Česko: J. Pejšová / Hřívová – Chladová, Habartová, Kučerová, Vaněčková, Václavková, Hračová, Mašková, Vávrová – Malická, Gruntová, Bartáková – Veverková, Kalová, Hrubanová – Svatošová, Dubová, Pavlasová – Mazancová, Eignerová, Dýcková.

Soupiska českého týmu

Brankářky:
Julie Pejšová (Milevsko), Alexandra Hřívová (Nový Jičín).

Obránkyně:
Anežka Hračová (Uničov), Anna Václavková (Černošice), Lucie Vávrová (Vsetín), Denisa Habartová (Sedlčany), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Eliška Vaněčková (Havířov), Lucie Kučerová (Vítkovice), Tereza Mašková (Cheb).

Útočnice:
Barbora Bartáková (Sedlčany), Anna Kalová, Karolína Veverková (obě Kadaň), Lucie Gruntová (Chomutov), Anna Jiřina Pavlasová (Děčín), Gabriela Hrubanová (Prostějov), Adriana Dubová (Kutná Hora), Beáta Svatošová (Choceň), Dominika Malická (Třinec), Aneta Dýcková (Vlašim), Markéta Mazancová (Klatovy), Lucie Eignerová (Vimperk).

Realizační tým:

Manažerka: Petra Herzigová
Hlavní trenér: Roman Heindl
Asistenti trenéra: Roman Kosina a Klára Mazánková
Trenér brankářek: Martin Pošusta
Lékař: MUDr. Vojtěch Třebický

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz