VIDEO: Kometa srazila Hradec, mistr uspěl v Pardubicích. Zlín stále na dně

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

24. listopadu 2015, 19:35

Adam Bagar

Elitní tuzemská soutěž v úterý pokračovala třemi atraktivními duely. Před televizními kamerami si Kometa, kvůli nevídané produktivitě z první poloviny utkání, poradila s Mountfieldem a další dva souboje, tentokrát celků ze spodní poloviny tabulky, musely rozseknout až nájezdy. V nich se radovaly Vítkovice a Litvínov. Ostravský tým doma přetlačil Zlín trefou Kucsery, šampionovi vystřelil druhý triumf v řadě Hanzl. Na dně tabulky tak nadále zůstává zlínské PSG.

Vítkovické trápení ukončil Kucsera, Zlín padl až v nájezdech

Po třech ztrátách toužili hokejisté Vítkovic naplno bodovat a těžko by asi momentálně hledali přijatelnějšího soupeře než poslední Zlín. Ten přijel na sever Moravy s několika změnami v sestavě a mimo hru se překvapivě ocitli zkušený zadák Jiří Marušák nebo Vlachův syn Roman. Naopak šanci dostali Zdeněk Okál či Michal Popelka. Jenže ani to Beranům v bitvě dvou trápících se týmů k vítězství nestačilo. Přesto si domů odvezli aspoň bod, ten jim deset minut před třetí sirénou vystřelil exhavířovský Říčka a víc než pět tisícovek příznivců tak vidělo rozuzlení až v nájezdech. Ty ovládli domácí hokejisté, kteří tak po trefách Kucsery a Koloucha mohli slavit po třech neúspěšných střetnutích.

Jakub Petr (asistent trenéra Vítkovic): "Za dva body jsme velmi rádi, protože to je asi víc, než jsme si za náš výkon zasloužili. Zlín měl spoustu šancí a my obrovskou porci štěstí. Bylo to, jako kdybychom šli nakupovat do obchodu bez peněz a vraceli se s plným košíkem."

Juraj Jurík (asistent trenéra Zlína): "Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané, jak napovídá i výsledek. Ve třetí třetině jsme chtěli dát nějaké branky, abychom bodovali. Myslím, že za průběh závěrečného dějství jsme si ten bod zasloužili. Škoda, že jsme neproměnili ještě nějakou šanci v prodloužení. V samostatných nájezdech pak byli domácí hráči šikovnější."

HC VÍTKOVICE STEEL – PSG ZLÍN 3:2 po nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Němec (Sloboda, Burger), 35. Vandas (Kolouch, Pastor), rozhodující nájezd Kucsera – 8. Kotvan (Urbanec, Veselý), 51. Říčka.
Rozhodčí: Hradil, Šír – Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení: 3:5.
Bez využití.
Střely na branku: 28:24.
Diváci: 5067.
Nejlepší hráči: Tomáš Pastor – Pavel Kubiš.
HC VÍTKOVICE STEEL: Dolejš – Kudělka, Čerešňák, Klok, Sloboda, Pastor, Kovář, Štich – Ölvecký, Strapáč, Szturc – Kucsera, Kolouch, Vandas – Burger, Balán, Němec – Húževka, Hlinka, Gřeš. Trenéři: Svozil a Petr.
PSG Zlín: Kašík – Urbanec, Kotvan, Žižka, Matějíček, Horák, Řezníček – Říčka, P. Holík, Čachotský – Sýkora, Cibák, Bukarts – Kubiš, Maruna, Ondráček – Veselý, Popelka, Okál. Trenéři: Vlach a Jurík.

Hradci se v Brně nedaří, Kacetl pustil čtyři góly z osmi střel

Jubilejní čtyřsté utkání mezi tuzemskou elitou Karlu Pilařovi pořádně zhořklo. Hradečtí po pěti venkovních triumfech v řadě sice herně nezačali špatně ani v brněnské DRFG Areně, jenže Kometa byla neuvěřitelně produktivní, a už po necelých čtyřech minutách vedla 2:0. Pak sice Kukumberg přetavil obrovskou převahu hostů ve snížení, ale první minuty druhé periody přinesly podobný obrázek jako v předchozím dějství. Tým kouče Hadamczika vstřelil čtyři branky z pouhých osmi střel, Kacetl tak opouštěl brankoviště s úspěšností zákroků padesát procent a Mountfield znovu potvrdil, že do Brna nejezdí rád. Padl tam i popáté. Před sedmi tisíci fanoušky k tomu třemi body přispěl Němec.

Kamil Pokorný (asistent trenéra Komety): "Hradec si rozhodně tolik prohrát nezasloužil. Gólem na 2:1 byl zpět v zápase a napadáním nám dělal problémy. Ale dalším gólem jsme zvedli diváky a pomohlo nám to. Za stavu 4:1 jsme chtěli dohrát oslabení tak, abychom podruhé neinkasovali. Po pátém gólu jsme si zápas užívali. Výborně zachytal Čiliak. Vůči Hradci jsme ale měli, a stále máme, velký respekt."

Peter Draisaitl (hlavní trenér Mountfieldu): "V této sezoně už jsme odehráli horší zápasy, než byl ten dnešní. Velmi rychle jsme byli gólově pozadu, ale přesto jsme byli v zápase, hlavně po tom, co jsme snížili na 1:2. Vždycky, když jsme se posunuli do situace, kdy jsme mohli s utkáním něco udělat, nám to tam zase spadlo. Hlavně nám chybělo to, co jsme většinu sezony měli, a to gól, který nás v takových zápasech držel. To nám dneska chybělo, a proto to dopadlo, jak to dopadlo."

HC KOMETA BRNO – MOUNTFIELD HK 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Štindl (Němec), 4. Němec (Ostřížek, Hanzlík), 23. Koreis (Kováčik), 24. Čermák (Němec, Ostřížek), 41. Čermák (Hanzlík) – 19. Kukumberg (Bednář, Pilař).
Rozhodčí: Čech, Pešina – Jindra, Zíka.
Vyloučení: 5:4.
Bez využití.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 23:34.
Diváci: 6920.
Nejlepší hráči: Leoš Čermák – Jaroslav Bednář.
HC Kometa Brno: Čiliak – Štindl, Kaberle, Kuboš, Hanzlík, Kováčik, Malec – Němec, Hruška, Ostřížek – T. Svoboda, Čermák, Káňa – H. Zohorna, Koreis, Burian – Raška, Dočekal, Mrázek – R. Zohorna. Trenéři: Hadamczik, Pokorný a Beran.
Mountfield HK: Kacetl (od 24. A. Svoboda) – Vydarený, Pláněk, Frühauf, Pilař, Jank, Dietz, Čáp – Šimánek, Knotek, Ihnačák – Dej, Kukumberg, Bednář – Courchaine, Honejsek, Červený – Kopta, Köhler, Pavlík. Trenéři: Draisaitl a Martinec.

Litvínov otočil zápas v Pardubicích, vyhrál podruhé v řadě

Už s uzdravenými klíčovými útočníky Petrem Sýkorou nebo Tomášem Rolinkem chtěli Východočeši zapomenout na nedělní duel pod Ještědem, kde se ocitli pod pořádnou palbou libereckých střel. A zpočátku se jim to dařilo skvěle, když si už v prvním dějství vytvořili náskok dvou branek. Jenže druhá dvacetiminutovka patřila svátečnímu střelci Pirošovi, který dvěma brankami v rozmezí čtyř minut srovnal krok. Dynamo poté vedlo ještě jednou, ale Vervě vystřelil aspoň bod Lukeš a podobně jako v Ostravě musela o vítězi rozhodnout až dovednostní disciplína. V ní jako jediný uspěl Hanzl, který hostům vystřelil druhé vítězství v řadě. Šampioni přesto na tři body čekají už jedenáct zápasů.

Richard Král (trenér Pardubic): "Byl to důležitý zápas. Hrálo se prakticky o šest bodů a chtěli jsme ho zvládnout za každou cenu. Povedla se nám první třetina, ale bohužel jsme nevyužili nabídnuté přesilovky. I tak bylo vedení 2:0 po prvním dějství výborné. Nabádali jsme hráče, že nesmíme polevit, přesto jsme Litvínovu darovali hrubými chybami dva góly. Třetí třetina už byla lepší, zase jsme se dostali do vedení, mohli jsme přidat další gól, ale naopak lacině inkasovali. V nájezdech vyhrál lepší celek, Litvínov má na to šikovnější hráče. Pro nás je to ztráta a jsme nespokojení."

Ondřej Weissmann (asistent trenéra Litvínova): "Jsem rád, že si odvážíme dva body, pro nás jsou v současné situaci hodně důležité. Utkání pro nás nezačalo dobře, po hrubých až lajdáckých chybách jsme po první třetině prohrávali 0:2. Cením si toho, že mužstvo zabralo. Ve druhé třetině jsme byli lepší, vytvářeli si šance a nepříznivý výsledek srovnali. Ve třetí části nikdo nechtěl udělat chybu, hrál se opatrnější hokej a při nájezdech se štěstí přiklonilo na naši stranu."

HC DYNAMO PARDUBICE – HC VERVA LITVÍNOV 3:4 po nájezdech (2:0, 0:2, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Čáslava (Nahodil, Sýkora), 20. Marcinko, 44. Nahodil (Sýkora) – 22. Piroš (Pavlík), 26. Piroš (Válek, Pavelka), 51. Lukeš (Pavlík, Hanzl), rozhodující nájezd Hanzl.
Rozhodčí: Hejduk, Šindler – Bláha, Špůr.
Vyloučení: 2:6.
Bez využití.
Střely na branku: 23:24.
Diváci: 7014.
Nejlepší hráči: Lukáš Nahodil – Kamil Piroš.
HC Dynamo Pardubice: Maxwell – Gregorc, Šeda, Čáslava, Štajnoch, Ščotka, Bokroš, Havlík, Nedbal – Svoboda, Redenbach, Marcinko – Sýkora, Nahodil, Rolinek – Poulíček, Tomášek, Voženílek – Šimun, Kaut, Moučka. Trenéři: Král a Zadina.
HC VERVA Litvínov: Janus – Kubát, Chaloupka, Baránek, Pavelka, Frolo, Pavlík – Jánský, Hübl, Lukeš – Válek, Hanzl, Trávníček – Havlíček, Piroš, Hořava – Smolka, Gerhát, Jurčík. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Tabulka Tipsport extraligy po 22. kole 

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Bílí Tygři Liberec 21 12 3 3 3 70:52 45
2. HC Škoda Plzeň 22 11 3 2 6 77:60 41
3. BK Mladá Boleslav 21 10 3 4 4 62:49 40
4. HC Sparta Praha 20 9 3 6 2 77:61 39
5. Mountfield HK 21 10 2 4 5 58:55 38
6. HC Olomouc 22 10 2 3 7 51:51 37
7. Piráti Chomutov 22 8 3 4 7 50:52 34
8. HC Kometa Brno 20 10 1 1 8 60:52 33
9. HC VÍTKOVICE STEEL 21 7 4 0 10 62:57 29
10. HC Oceláři Třinec 22 7 2 2 11 55:61 27
11. HC Dynamo Pardubice 22 7 1 1 13 50:66 24
12. HC Energie Karlovy Vary 22 6 1 1 14 52:74 21
13. HC VERVA Litvínov 22 2 6 2 12 49:65 20
14. PSG Zlín 20 3 3 4 10 38:56 19

Další program Tipsport extraligy

Pátek 27. listopadu – 23. kolo:

17:00 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha
17:20 HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec (ČT sport)
17:30 PSG Zlín – Mountfield HK
17:30 Piráti Chomutov – HC Kometa Brno
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň
18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC VÍTKOVICE STEEL

Neděle 29. listopadu – 24. kolo:

15:30 HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary
15:30 HC VÍTKOVICE STEEL – HC Olomouc
16:00 Bílí Tygři Liberec – PSG Zlín
17:00 Mountfield HK – Piráti Chomutov
17:00 HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice
17:20 HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec (ČT sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz