Vervě to doma nejde. Vůbec nemáme chuť bojovat, nechápe Gerhát

Foto: hcverva.cz

Svátek nesvátek, hokejová extraliga pokračuje i nadále. Litvínov před vlastními fanoušky přivítal našlapaný tým Třince a opět potvrdil, že se mu doma nedaří. Po brankové přestřelce v závěru druhé třetiny, kdy během dvou minut padly hned tři branky, se šlo do kabin za stavu 2:2. Oceláři ale ukázali svou kvalitu ve třetí třetině a třemi brankami v posledním dějství rozhodli o svém vítězství a zisku tří bodů. „Je ubíjející, když vyhrajeme venku a doma to chceme potvrdit, ale nepovede se to. Hlavně toto nás sráží dolů,“ hlásí s osmi zásahy nejlepší litvínovský střelec František Gerhát.

Františku, jak hodnotíte utkání s Třincem?
Další prohra, další ztracené body. Myslím ale, že právem. S Třincem jsme si nezasloužili vyhrát. Potřebujeme hlavně doma bodovat, ne jako tři poslední zápasy, které jsme odehráli katastrofálně.

Proč to doma nejde?
Nevíme. Děláme mnoho chyb, na ty navazují z nervozity další, hlavně v obranném pásmu. Tam jsme s Třincem ztratili mnoho puků, soupeř byl několikrát sám před brankářem. Možná jsme pod nějakým tlakem, že doma musíme, ale je to strašné. Už třetí zápas doma po sobě chyběla chuť bojovat.

Sestřih utkání HC VERVA Litvínov – HC Oceláři Třinec

Co říkáte na tyto vánoční zápasy, kdy se hraje i o svátek?
Už jsme si za ty roky zvykli. Lidé mají volno, chodí jich více, proto to zřejmě je. Hokej hrajeme hlavně pro lidi, bohužel po takovýchto výkonech nemohou být spokojení.

Jak moc vás ubíjí, že se stále nemůže vyškrábat ze spodních příček?
Jeden zápas vyhrajeme, druhý prohrajeme a stále dokola, furt jsme dole. Posouváme se strašně pomalu, spíše stagnujeme. Je ubíjející, když vyhrajeme venku a doma to chceme potvrdit, ale nepovede se to. Hlavně toto nás sráží dolů.

Dokázali jste vyrovnat v závěru druhé třetiny, ale na začátku třetí jste si to zase pokazili. Co se stalo?
Možná jsme do ní vstoupili s tím, že chceme utkání dotáhnout do remízy a získat alespoň bod. Báli jsme se o výsledek a snažili se spíše neinkasovat. Přesně z tohohle to pramení. Když nechcete udělat chybu, uděláte ji pravděpodobněji, než kdybyste hráli normálně. Celý zápas to nebylo ono.

Vítěznou branku vstřelil Třinec navíc ve vaší přesilovce.
Ano, Petry šel sám na brankáře a skóroval. Nevím, co přesně se stalo, asi jsme propadli, nebo zachytil špatnou rozehrávku. Nám se takovéto momenty stávají běžně. Ubráníme skvěle oslabení, pak si dáme téměř vlastňáka. Sami nedáme gól v přesilovkách pět na tři. Když nevyužijeme naše šance, těžko budeme vyhrávat. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz