Věřím, že přijde série výher, hlásí Kopřiva. Dynamo chce posílit útok

Foto: hcdynamo.cz

19. listopadu 2018, 13:25

Adam Joska

Dynamo čekal o víkendu důležitý domácí dvojboj, jenže z něj vytěžilo pouze bod po páteční prohře po nájezdech s Plzní, v neděli těsně padlo s Mladou Boleslaví. Pardubice se mohly bodově dotáhnout na svého soupeře, místo toho prohrály počtvrté v řadě a jejich mírný výkonnostní vzestup pod novým koučem se zastavil. „Celé utkání jsme měli velký tlak, bohužel ale poslední dobou neproměňujeme vyložené šance, a to nás stojí body. Samozřejmě je to další porážka doma, což je špatně, ale hráčům jsem poděkoval za přístup k utkání,“ byl Kopřiva spokojen s předvedeným výkonem.

Východočeši chtěli po páteční porážce v nájezdech s Plzní začít proti Mladé Boleslavi jinak a hned v úvodu měli dobrou příležitost ujmout se vedení, jenže přesilovku pět na tři nevyužili. A ve 12. minutě inkasovali po rychlém protiútoku z hole Tomáše Knotka. „Rozhodně si nemyslím, že jsme začali špatně. Zápas s Plzní jsme ze začátku nevěděli, kam skočit, Plzeň nastoupila neskutečně agresivně a dobře nás zatlačila. Já jsem taky přiznal, že to bylo podle mého názoru z naší strany nejhorší utkání, ve kterém jsem mužstvo vedl. Ale s Boleslaví to bylo úplně naopak, měli jsme od začátku viditelnou převahu. Lépe jsme bruslili, což řekl i trenér hostí,“ komentoval pardubický kouč.

„Samozřejmě mají zkušené hráče a hráli na čekanou. Z jedné akce dali gól a vlastně potom ještě z jedné, takže oni proměnili prakticky všechno, když si to projdete, ale tím nesnižuji jejich výkon. Hráli trpělivě, chytal jim výborně brankář,“ pochválil domácí kouč gólmana Gašpera Krošelje, který pochytal 33 střel. „Nešly nám nohy, ale samozřejmě musím pochválit mužstvo, které do toho i tak dalo mnoho úsilí a šlo si za tím vítězstvím. Na konci jsme to vyloženě urvali,“ popsal těsné vítězství své celku asistent Pavel Patera.

„Měli jsme spousty šancí a teď na to hoříme, my ty góly nedáváme. Doufám, že se to zvedne,“ měl Kopřiva jistě na mysli i neproměněný samostatný únik Rostislava Marosze, který chvíli poté skóroval z dorážky. „Na tom všem se pracuje, na té střelbě, ale v zápase hráči potřebují také klid a myslím si, že když výsledek není doma dvakrát za sebou, tak také trochu znervózní. Já jsem jim ale poděkoval za přístup a za to, že tam fyzicky odvedli neskutečnou práci. Bohužel body nepřišly,“ smutnil po ztrátě dalších pěti důležitých bodů.

„Věřím, že musí přijít i pro tohle mužstvo nějaká série, kdy třeba třikrát nebo čtyřikrát vyhraje. Já tomu věřím, protože si nemyslím, že by hrálo nějak laxně nebo že by nás soupeři přehrávali.“

Po nástupu Břetislava Kopřivy to vypadalo, že se mužstvo zvedne, jenže nyní je zpět na vlně porážek, malého bodového zisku jsou si v Pardubicích dobře vědomi. „Víme, kolik bodů je potřeba na určité postavení v závěru, ono se to neustále zkracuje, zkracuje se možnost ty body získat. Ale já věřím, že musí přijít i pro tohle mužstvo nějaká série, kdy třeba třikrát nebo čtyřikrát vyhraje. Já tomu věřím, protože si nemyslím, že by hrálo nějak laxně nebo že by nás soupeři přehrávali,“ pokračoval Kopřiva.

Východočeši se snaží zkoušet všemožné, po změně sestavy skončil například kanonýr Petr Sýkora až ve třetí formaci. „Změnili jsme trochu sestavení formací, myslím, že to tomu také trochu přispělo, že se to vyrovnalo. Máme čistě dvanáct útočníků, takže můžeme maximálně měnit sestavu, nemůžeme teď mužstvo nějak rapidně doplnit, udělat nějaké změny. Ale určitě už jednáme o tom, že bychom měli nějak v útočné fázi posílit,“ nastínil další plány, jak z krize ven, Kopřiva.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz