Velké ztráty pro Přerov! Loučí se několik opor, mezi nimi i nejlepší střelec

Foto: Alena Zapletalová, hokejprerov.cz

22. dubna 2021, 18:16

Ondřej Mach

S výrazně obměněným kádrem půjde do příští sezony prvoligový Přerov. Zubři na svém webu ohlásili hned deset odchodů, s klubem se loučí několik důležitých hráčů.

„Bohužel, odchody ke sportu patří. Obzvlášť, pokud je klub nahoře, jsou jeho hráči více vidět. Někteří kluci dostali lukrativní nabídky, kterým se nedá konkurovat, jiní by třeba neměli takovou roli v týmu, jakou by si sami představovali, a cítili, že potřebují změnu,“ citují přerovské stránky sportovního manažera Pavla Hanáka.

Kdo už tedy v ročníku 2021/22 nebude oblékat dres Zubrů? Citelnou ztrátou je odchod nejlepšího střelce Vlastimila Dostálka. Šestadvacetiletý útočník se do Přerova vrátil po třech letech a okamžitě se zařadil mezi týmové opory. 

Dostálek dokonce nějakou dobu mohl myslet na korunu pro krále střelců. Nakonec se zastavil na metě osmnácti branek a dvanácti asistencí ve 33 zápasech. 

„Bohužel, odchody ke sportu patří. Obzvlášť, pokud je klub nahoře, jsou jeho hráči více vidět.“

Trenér Vladimír Kočara bude postrádat také jiné dva produktivní hráče: další starty za Zubry nepřidají Darek Hejcman a Radek Číp. Prvně jmenovaný na Hané působil poslední tři roky, druhý v klubu končí po dvou letech. 

Přerov kromě toho přijde o útočníky Jana Štefku, Roka Macuha nebo služebně nejstaršího Jiřího Goiše. Ten v modrožlutém dresu nastoupil do 506 duelů, letos ale jeho větší zápasové vytížení nedovolilo těžké zranění pravé nohy. 

„Děkuji klubu za roky, které jsem v Přerově mohl strávit. Děkuji fanouškům za to, jak mě podporovali. Změna mi může prospět, těším se na novou výzvu,“ povídá zkušený rodák ze Zlína. 

Foto: Alena Zapletalová, hokejprerov.cz

„Jirka Goiš pro Zubry odvedl za těch mnoho let velký kus práce a chci mu za to moc poděkovat. Rád bych mu i touto cestou popřál hodně úspěchů, štěstí a hlavně zdraví v další ať už hokejové nebo nehokejové kariéře,“ říká na jeho adresu jednatel klubu Tomáš Pluháček. 

Změn dozná také obrana. O odchodu Mikuláše Zbořila už Zubři informovali na začátku měsíce, nyní odhalili další dvě jména. Nové angažmá si budou hledat i zadáci Lukáše Formana a Tomáše Dřímala

„Jirka Goiš pro Zubry odvedl za těch mnoho let velký kus práce a chci mu za to moc poděkovat.“

Po roční anabázi klub opouští ještě mladý brankář Martin Holík, toho jako novou posilu představil konkurenční Šumperk. 

„Martin nás požádal o ukončení spolupráce s tím, že by měl v Šumperku v příští sezoně dostávat více příležitostí. Respektujeme to a nemáme s tím problém,“ komentuje jeho přesun sportovní manažer Hanák. 

Zpátky do svých klubů se po vypadnutí z play off vrátili Jan MlčákJiří SuhradaJan Dluhoš a Matěj Sebera.

„S nikým se však nerozcházíme ve zlém. I kluci, kteří dali přednost jiným nabídkám, mají u nás dveře otevřené.“

„S nikým se však nerozcházíme ve zlém. I kluci, kteří dali přednost jiným nabídkám, mají u nás dveře otevřené. Není vyloučeno, že se znovu potkáme. Chtěli bychom jim poděkovat za práci, kterou pro klub odvedli,“ zdůrazňuje Hanák. 

Fanoušci nyní nejspíš netrpělivě očekávají, kdo kádr pro příští rok doplní. Zubři příchody začnou oznamovat postupně od 1. května. 

„V nové sezoně bude sestupovat více týmů, proto jsou jednání letos specifická. Kluby se předhánějí s nabídkami. Přesto věřím, že se nám podaří odcházející hráče dobře nahradit a vybudovat kádr, který bude znovu v lize hrát důstojnou roli,“ uzavírá Hanák. 

HC ZUBR Přerov prodloužil smlouvy se všemi členy realizačního týmu ?

Zveřejnil(a) Chance liga dne Čtvrtek 15. dubna 2021

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz