Velké loučení! Chára končí kariéru v NHL symbolicky jako Medvěd

Foto: nhl.com

20. září 2022, 15:07

Ondřej Mach

National Hockey League přichází o jednu ze svých největších osobností, obránce Zdeno Chára se rozhodl uzavřít bohatou kariéru. Legendární hokejista to oznámil na svém instagramovém profilu.

„Po 25 sezonách profesionálního hokeje s hrdostí oznamuji své rozhodnutí odejít z National Hockey League,“ uvedl Chára

Vítěz Stanley Cupu, Norris Trophy pro nejlepšího obránce NHL, majitel dvou stříbrných medailí z MS, šestinásobný nejlepší hokejista Slovenska...

Tím ale výčet úspěchů obrovitého zadáka z Trenčína zdaleka nekončí. O další se nicméně nerozroste, ve 45 letech přišel čas dát slavné soutěži sbohem.

Populární "Big Zee" zanechal nejvýraznější stopu v Bostonu, který čtrnáct let vedl s kapitánským céčkem na dresu.

„Je mi ctí oficiálně ukončit svou kariéru v týmu, který pro mě a mou rodinu tolik znamenal.“ 

„Je mi ctí se dnes vrátit do TD Garden, podepsat jednodenní smlouvu s Boston Bruins a oficiálně ukončit svou kariéru v týmu, který pro mě a mou rodinu tolik znamenal,“ doplnil Chára.

Mezi mantinely nejlepší hokejové ligy odmakal 1 680 zápasů základní části, dalších 200 startů přidal v rámci play off. Celkem v NHL zasáhl do 24 sezon.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Zdeno Chara (@zeechara33)

Cestu na výsluní si proklestil přes organizace New York Islanders a Ottawa Senators, v roce 2006 uzavřel osudový svazek s Bruins. 

Tým, jehož barvy hájil společně třeba s Davidem Krejčím nebo Davidem Pastrňákem, opustil před dvěma lety. Potom rok působil ve Washingtonu, aby se na poslední sezonu vrátil zpět k Islanders.

Na význačný milník dosáhl v únoru, kdy v počtu startů předstihl Chrise Cheliose. Větší porci zápasů NHL žádný z obránců v historii nezvládl. 

„Je tolik lidí, kteří mi pomohli přispět k úspěchu.“ 

Chára měl jako zkušený veterán lize stále co nabídnout, na ledě rozhodně nebyl do počtu. Nejstarší aktivní hráč soutěže prý dokonce zvažoval pokračování. 

Další kapitolu už ale příběh kdysi podceňovaného obránce nenapíše. Dveře do NHL se definitivně zavírají.

„Je tolik lidí, kteří mi pomohli přispět k úspěchu, včetně vás všech, a já se těším, že všem náležitě poděkuji,“ zakončil svůj příspěvek na Instagramu.

Foto: nhl.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz