Velká změna, ale nelituju, říká Hosták. Zlín bude mít nový název i logo

Foto: hokej.zlin.cz

19. července 2017, 16:04

Adam Bagar

Už měsíc působí ve Zlíně na postu generálního manažera bývalý reprezentant Martin Hosták, který se okamžitě pustil do nelehké práce. "Hodně mě to baví. Ano, jsou tady problémy, které je potřeba okamžitě řešit, a ne vše se vyřeší hned. Ale nevidím tady tak velké překážky, proč bych měl litovat. Doufám, že se nám podaří dát zlínskou hokejovou rodinu zase dohromady," hlásí Hosták v rozhovoru na klubovém webu.

Většina fanoušků zná Martina Hostáka především jako spolukomentárora České televize, na novou funkci hokejového činovníka si tak musí zvykat. „Je to hodně velká změna. Pocházím z Hradce Králové a najednou jsem se ocitl ve Zlíně. Léto pro mě bylo vždy obdobím většího volna, zatímco teď mám velmi hektické období a především hodně náročné práce,“ přiznává nový generální manažer zlínského hokeje.

Současný postoj klubových ikon respektuju, ale samozřejmě mě to mrzí

Jedním z Hostákových cílů bylo zapojit zlínské ikony do chodu klubu, tento záměr se ovšem nepodařil. „Samozřejmě mě to mrzí. Ti kluci udělali pro zlínský hokej hodně práce, ale jejich současný postoj respektuju. Nicméně dveře mají ke spolupráci kdykoli otevřené,“ líčí Hosták, kterého potěšil aspoň Petr Leška. Bývalý útočník se zapojil do práce u žáků, nově působí jako asistent trenéra u hokejistů sedmé třídy.

Martin Hosták cítí velkou podporu města, i to ho přesvědčilo, aby kývnul na nabídku Zlína. „Hokej má v magistrátu velkou podporu, navíc pánové z města jsou významnými osobnostmi ve městě jako pan primátor. Současný stav jim rozhodně není lhostejný a chtějí, aby byl hokej ve Zlíně v dobré kondici. Nejde jen o finanční pomoc, ale i morální nebo určité nasměrování ke kontaktům,“ sděluje bývalý útočník.

„Posílení kádru souvisí s financemi. Pokud se podaří rozpočet vylepšit, chci posílit na pozici kvalitního útočníka do prvních dvou řad. Gólmany máme špičkové, obranu extraligovou, ale v útoku a produktivitě potřebujeme přitlačit.“

Když už jsme u financí, kolik procent zbývá k naplnění klubové pokladny na příští sezonu? „S čísly si můžeme hrát, pokud vezmu celý rozpočet klubu, a to zapsaného spolku a obchodní společnosti, která má na starosti extraligový tým mužů. Procento, jež chybí, je malé, ale když vezmu absolutní částku, pořád nám část financí schází. Mám představu na rozšíření rozpočtu, abychom mohli hráčský kádr posílit.“

Berany během léta opustili Petr Holík, Robert Říčka nebo Oldrich Kotvan, na druhou stranu přišli David Nosek s odchovanci Pavlem Klhůfkem, Tomášem Valentou či Tomášem Fořtem. „Posílení kádru souvisí s financemi. Pokud se podaří rozpočet vylepšit, chci posílit na pozici kvalitního útočníka do prvních dvou řad. Gólmany máme špičkové, obranu extraligovou, ale v útoku a produktivitě potřebujeme přitlačit,“ velí Hosták.

Ve čtvrtek bude představen nový generální partner, název a logo klubu

Ševcům se nevěří, ale podle kouče Svobody právě nedůvěra fanoušků všechny motivuje. „Byl bych pošetilý, kdybych řekl, že Zlín patří do elitní čtyřky. Tak to na papíře nevypadá. Na druhou stranu klukům věřím. Jsou tady výborní hokejisté s velmi dobrým charakterem a chtějí dokázat, že nejsou na odpis. Věřím, že budeme hrát hokej, který se bude fanouškům líbit, a kluci nechají na ledě všechno,“ hlásí.

Spolupráce Zlína se stavební firmou PSG skončila, a tak hlavním úkolem bylo sehnat nového generálního partnera. Povedlo se, jeho jméno bude oznámeno už na čtvrteční mimořádné tiskové konferenci. „Bude představen rovněž nový název a logo klubu. Jedná se o zásadní ekonomický a marketingový krok ze strany nového managementu a majitelů klubu. Jsem za to velmi rád,“ zakončuje Martin Hosták.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz