Ve 2. lize se dějí věci! Tohle je TOP 10 dosavadních přestupů

8. června 2022, 10:00

Marek Hedbávný

Takhle zajímavé přestupové období třetí nejvyšší soutěž dlouho nepamatuje. I díky zúžení Chance ligy do ní zavítalo několik zvučných jmen a další ještě mají dorazit. Tady je přehled doposud nejvýraznějších přestupů.

Karel PLÁŠIL (O, 28 let, Vítkovice → Tábor)
Šokující přesun z extraligy do 2. ligy, navíc v ideálním hokejovém věku. Karel Plášil byl v sezoně 2019/2020 jedním z nejlepších obránců Chance ligy, na ledě působil hodně dominantním dojmem a výrazně přispěl k českobudějovickému postupu. Teď se na jih Čech vrací, překvapivě však do Tábora.

Viktor HÜBL (Ú, 43 let, Litvínov → Chomutov)
Všechno jednou skončí, litvínovská éra Viktora Hübla dopsala poslední kapitolu. Ne však jeho hokejová kariéra. Doma v Chomutově se navíc nebude chtít hokejem pouze bavit, klub má jasně dané ambice – na postup může zaútočit už letos.

František LUKEŠ (Ú, 39 let, Litvínov → Chomutov)
V souvislosti s Hüblem a Lukešem se nabízí paralela Jaroslava Bednáře a Petra Sýkory, kteří v sezoně 2019/2020 vystříleli postup pro Vrchlabí. Teď má podobně údernou dvojici k dispozici Chomutov.

Martin ŠŤOVÍČEK (Ú, 26 let, Třebíč → Znojmo)
Po složitém roce v Třebíči, kdy měl neshody s trenérem a jeho ice time výrazně klesl, dokonce zvažoval konec kariéry. Nakonec ho ale čeká parádní výzva ve Znojmě. Šťovíček je v nejlepším věku a pokud ho hokej zase začne bavit, může být aspirantem na vítěze kanadského bodování soutěže.

Jaroslav ROUBÍK (Ú, 44 let, bez angažmá → Ústí nad Labem)
Největší legenda v historii Chance ligy se k hokeji vrací po necelých třech sezonách. Těžko tak odhadovat, zda bude Roubík patřit ke druholigové špičce. Na druhou stranu, jak vždycky říká: Vidím bránu, dám gól

David ŠAFRÁNEK (Ú, 30 let, Kolín → Benátky nad Jizerou)
Jeden hráč mužstvo nedělá, ale pokud je takovým hráčem zrovna David Šafránek... Benátky nad Jizerou získaly dominantního centra, který v jedné z druholigových sezon nasázel 49 gólů ve 41 zápasech! Okolo bodu na zápas sbíral i o patro výš, v Kolíně přesto k údivu všech letos dostal padáka. Rázem měl v emailu spoustu nabídek, kvůli civilní práci se však rozhodl pouze pro druhou ligu.

Kamil BŘÍŠKA (Ú, 33 let, Kobra Praha → Benátky nad Jizerou)
Pokud je Jaroslav Roubík největší ikonou Chance ligy, z Bříšky jednou může být největší legenda v historii druhé ligy. V posledních 123 zápasech základní části nasázel neuvěřitelných 126 gólů a celkově nasbíral 253 bodů. Ne, opravdu jsme neudělali chybu ve výpočtu...

Michal TRÁVNÍČEK (Ú, 42 let, Ústí nad Labem → Děčín)
V extralize měl spoustu let roli psa obranáře, v předešlých dvou sezonách v Ústí nad Labem ale dokazoval, že na něm může stát i týmová produktivita. Po sestupu se Slovanem se vrací do mateřského Děčína. Kruh se tak uzavírá.

David TŮMA (Ú, 31 let, Ústí nad Labem → Děčín)
Tůma má za sebou nepovedený ročník, jeho odchod z Chance ligy o patro níž přesto překvapuje. Vždyť Tůma měl v uplynulé dekádě pověst jednoho z nejlepších kanonýrů druhé nejvyšší soutěže, dokazoval to i v silném Kladně. Stejně jako Trávníček je také Tůma děčínským rodákem. Díky této dvojici budou Medvědi patřit k černým koním soutěže.

Tomáš PLÍHAL (Ú, 39 let, Řezno → Jablonec nad Nisou)
Tam, zpátky, tam, zpátky... Tomáš Plíhal si na konec sezony odskočí do Německa, aby se znovu vrátil do Jablonce nad Nisou. Vydrží letos u Nisy celý rok? V klubu budě zároveň dělat sportovního manažera.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz