Vas se do Slavie nevrátí, Gulaš chce hrát za Motor. Přerov je na ledě

Foto: hc-slavia.cz

25. července 2016, 18:42

Marek Hedbávný

Maďarský útočník János Vas po dvou letech končí v pražské Slavii. Pro příští sezonu se upsal Székesfehérváru, který hraje mezinárodní EBEL.

Účastník letošního mistrovství světa v ledním hokeji odehrál ve WSM Lize 38 zápasů (11+15). Víc kvůli zranění nestihl.

V baráži už byl fit a naskočil do všech dvanácti utkání (1+4). Mezi tuzemskou elitu však Slavii nevrátil.

I přes zájem Pražanů o jeho pokračování nakonec Eden opouští.

Dvaatřicetiletý Vas, spolehlivý centr a specialista na buly, se vrací do rodného Maďarska a zároveň nadnárodní EBEL.

Z loňského týmu Slavie zatím nemají angažmá Pavel Kašpařík, Zdeněk Bahenský, Petr Přindiš, Nathan Robinson, Angel Krstev, Žiga Pavlin a David Hruška.

Soupiska HC Slavia Praha

Brankáři: Alexandr Hylák, Dominik Frodl

Obránci: Marek Drtina, Peter Hraško, Ronald Knot, Jan Pohl, Miha Štebih, Antonín Růžička, Tomáš Andrlík, Karel Drahorád, Dominik Valík

Útočníci: Marek Loskot, Jaroslav Markovič, Milan Mikulík, Michal Dragoun, Antonín Dušek, Roman Chlouba, Tomáš Jiránek, Jaromír Kverka, Henri Tuominen, Martin Ondráček, Jiří Rys, David Šafránek, Denis Heldák, Petr Tejral, Václav Jankovský, Martin Kadlec, Jan Kern

Foto: hc-slavia.cz

Gulaš v Motoru? Jednání stále probíhají

Milan Gulaš i České Budějovice mají zájem o spolupráci pro začátek WSM Ligy. Před jeho říjnovým návratem do Elitserien.

Momentálně se jedná s Plzní, kmenovým klubem reprezentačního útočníka. Agent pak řeší případné pojištění s Färjestadem.

Gulaš už s Motorem trénuje, mimo jiné s parťáky z národního týmu Filipem Novákem a Martinem Hanzalem. „Pokud vše dopadne podle našich představ, ukáže se Milan našim fanouškům v začátku soutěže v dresu Motoru," potvrdil hokej.cz Stanislav Bednařík, generální manažer Českých Budějovic.

„Je mé velké přání zase si tady zahrát a hlavně mít na prsou znak Motoru."

„Je mé velké přání zase si tady zahrát a hlavně mít na prsou znak Motoru. Zažil jsem ho jenom v mládežnických kategoriích. V extralize jsem tady všechno odehrál za předchozího majitele klubu. Pročistil se tady vzduch, na zápasy chodí spousta lidí, což je úplná fantazie. Je to opravdu pecka. Všechno špatné bývá také pro něco dobré. Věřím, že pro budějovický hokej nastávají dobré časy a udělá se i ten poslední krok, který si všichni přejí. A tím je samozřejmě postup do extraligy," uvedl Gulaš pro ceskobudejovicky.denik.cz.

Milan Gulaš se letos zřejmě v dresu Motoru nepředstaví.

Milan Gulaš se letos zřejmě v dresu Motoru nepředstaví. | Foto: Barbora Reichová, Sport

Další novinky z WSM Ligy

České Budějovice – Ohledně zkušeného obránce Jakuba Čutty zatím nejsou žádné nové informace. „Jsme v kontaktu. Až bude stoprocentně připraven, začneme jednat o smlouvě," uvedl pro hokej.cz Bednařík.

Přerov – Hokejisté Přerova jsou na ledě. Trénoval i Roman Pšurný, o jehož angažmá se stále jedná. „Je to pro nás jeden z klíčových hráčů, takže se snažíme dotáhnout jeho další hostování z Litvínova. Věříme, že se to v nejbližších dnech už podaří a dojdeme k rozumné dohodě. Tak, aby Roman u nás mohl působit i v nové sezóně,“ řekl pro hokejprerov.cz Pavel Hanák, sportovní manažer Zubrů.

Přerov – O smlouvu na Hané bojuje pětice hráčů: mezi obránci Lubomír Malina (loni Poprad, 57 zápasů, 0+7), Patrik Marcel (Klatovy, 29 utkání, 5+14) a Dominik Cívka (zámořská WSHL). Z útočníků pak Jakub Ižacký (nejproduktivnější hráč Nového Jičína) a osmnáctiletý Tomáš Rousek (Opava).

Třebíč – Veterán Jakub Bartoň, který hrál v předcházejících dvou sezonách za Horáckou Slavii, míří na zkoušku do nejvyšší polské soutěže. Společně s Jaroslavem Kristkem zabojuje o smlouvu v Tychách.

Havířov– Bývalý hokejista Jihlavy, Havlíčkova Brodu a loni Havířova Roman Maliník odchází podle očekávání do zahraničí. Hrát bude za Manchester Phoenix v britské EPIHL.

Ústí nad Labem – Vysoký zadák Daniel Sobotka v Ústí nad Labem působit nebude. Odchází do zámoří. Slovan za něj hledá náhradu.

Jihlava – Důrazný útočník Pavel Mrňa bude v kariéře pokračovat ve Velké Británii. Na smlouvě se dohodl s Sheffieldem.

Roman Maliník už v Havířově pokračovat nebude. V základní části zapsal 24 kanadských bodů (7+17).

Roman Maliník už v Havířově pokračovat nebude. V základní části zapsal 24 kanadských bodů (7+17). | Foto: Karel Vaculík, hc-havirov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz