Vary v generálce udolaly Kladno, Motor si v Rakousku finále nezahraje

Foto: Kateřina Pelikánová, hokejkv.cz

9. září 2022, 18:24

Adam Bagar

Hokejisté Českých Budějovic na turnaji v rakouském Štýrském Hradci podlehli Nitře 2:3 po samostatných nájezdech a v sobotu od 16 hodin je tak čeká duel o třetí příčku. Po šedesáti minutách se nerozhodl ani souboj Karlových Varů s Kladnem, které v generálce na extraligu padlo 3:4 v prodloužení.

Motor v nájezdech nevyzrál na Honzíka

Turnaj pod názvem Energie Steiermark Trophy se vrací po čtyřech letech, jeho posledním vítězem se stala Sparta. Už teď je ale jisté, že Motor na její triumf z roku 2018 nenaváže.

V závěru základní hrací doby sice poslal duel do prodloužení, ale pak vyhořel v nájezdech. Neproměnil jediný ze čtyř pokusů a nechal vyniknout českého brankáře Davida Honzíka.

Ten si s Nitrou zahraje v sobotu finále s německým Mannheimem, který porazil pořádající tým 5:3. Poražený Štýrský Hradec se v souboji o bronz střetne s Českými Budějovicemi.

HK NITRA – HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 3:2 po nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 – 0:0)

Branky: 26. Lacka, 33. Myklucha, rozhodující nájezd Krivošík – 20. Dzierkals, 56. Šenkeřík.
HK Nitra: Honzík – Mezei, Donaghey, Švarný, Gajdoš, Pupák, Bodák, Lacka, Socha – Krivošík, Myklucha, Holešinský – Tvrdoň, Buncis, Molnár – Pekarčík, Solenský, Varga – A. Sýkora, Šramaty, Knies. Trenér: Sejejs.
HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Bindulis, Percy, Hovorka, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Kachyňa – Gulaš, Pech, Drančák – Tomeček, Hanzl, Dzierkals – Vopelka, Toman, Strnad – Přikryl, Doudera. Trenér: Modrý.

Drama ve Varech rozsekl až Rachůnek

0:1, 2:1, 2:3, 4:3 – skóre se překlápělo ze strany na stranu. Drama nakonec rozsekl až na konci prodloužení Tomáš Rachůnek, i za přispění Dávida Grígera, jenž zazářil třemi body.

Energie je před startem extraligy dobře naladěna, připsala si šesté vítězství v řadě. Rytíři, za něž se dvakrát trefil Adam Kubík, zakončili přípravu s bilancí čtyř výher a šesti proher.

Do soutěže vstoupí Kladno v pátek 16. září na svém ledě proti ambiciózním Pardubicím. Karlovy Vary už o den dřív předehrají duel s Kometou, kterou vede "jejich" Martin Pešout.

HC ENERGIE KARLOVY VARY – RYTÍŘI KLADNO 4:3 v prodloužení (2:1, 0:2, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Gríger (Plutnar, Rachůnek), 19. Vondráček (Pulpán, Černoch), 55. Hladonik (Gríger, Bernad), 65. Rachůnek (Gríger, Pulpán) – 2. Kubík (Slováček, Klepiš), 33. Beran (Indrák), 39. Kubík (Klepiš).
HC Energie Karlovy Vary: Lukeš – Rohan, Plutnar, Bartejs, Bernad, Havlín, Dlapa, Pulpán – Kofroň, Baláž, Kružík, Rachůnek, Gríger, Kohout, Vondráček, Koblasa, Černoch, Beránek, Hladonik, Redlich. Trenér: Bruk. Trenér: Sejejs.
Rytíři Kladno: Bow – Slováček, Dotchin, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Kehar – Plekanec, Klepiš, Kubík, Bláha, Filip, Procházka, Beran, Melka, Indrák, Michnáč, Babka, Vimmer. Trenér: Vejvoda.

Další zápasy před Tipsport extraligou

Sobota 10. září:
16:00 Mountfield HK – Frölunda HC (Liga mistrů)
16:00 Graz 99ers – HC Motor České Budějovice (turnaj ve Štýrském Hradci)

Neděle 11. září:
17:00 Belfast Giants – HC Oceláři Třinec (Liga mistrů)
18:35 Luleå Hockey – HC Sparta Praha (Liga mistrů)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz