Varaďa se upsal Ocelářům až do roku 2027! Dostal i novou funkci

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Hokejisty Třince dál povede Václav Varaďa, který s klubem prodloužil smlouvu o dalších sedm let a nově se stal také šéftrenérem celé organizace. Oceláři o tom informovali v tiskové zprávě.

Václav Varaďa působí v roli šéfa třinecké střídačky od léta 2017 a vede si skvěle. Loni i předloni dovedl Oceláře až do finále, přičemž naposledy z toho byl dokonce titul. Skvěle našlápnuto měli i letos. Po základní části skončili druzí, jenže koronavirus pak sezonu předčasně odpískal.

Teď se třiačtyřicetiletý progresivní kouč pod Javorovým upsal až do dubna 2027. „Pro mě je to velké ocenění mé předchozí práce a jsem rád, že jsem dostal takovou důvěru. S vedením jsem našel společnou řeč v tom, jak si všichni představujeme, aby to v klubu fungovalo,“ hlásí.

„Jsme rádi, že jsme se takto domluvili, byla to jedna z priorit tohoto období. Sedmiletá smlouva nám všem dává smysl pracovat koncepčně, a to rovnou na více úrovních. I proto jsme Vencu jmenovali nově i šéftrenérem cele organizace,“ vysvětluje sportovní ředitel Jan Peterek.

Varaďa tak bude mít v Třinci nově na starost nejen první mužstvo, ale od 1. května také dohled nad tréninkovým směřováním všech hokejových mužstev pod hlavičkou Ocelářů. Partnerským prvoligovým Frýdkem-Místkem počínaje a těmi nejmenšími třineckými nadějemi konče.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

„Cítím velkou zodpovědnost. Ať už směrem ke klubu, tak i k fanouškům. Pozice šéftrenéra je důvěra a zároveň závazek, aby v rámci klubu byly věci logicky nastaveny tak, aby dávaly smysl,“ přiznává někdejší útočník NHL, jenž poslední dva roky vedl také reprezentační dvacítku.

„Budu se snažit naplňovat jednotlivé cíle, aby všichni byli spokojení, aby i mladí hráči dostávali šanci v áčku, samozřejmě za předpokladu, že na to budou hokejově a fyzicky mít,“ uzavírá muž, který koučoval Oceláře už ve 150 utkáních základní části a v play off prohrál jedinou sérii.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz