<

Varaďa: Kluci si ve třetí třetině dokázali, že hokej hrát umí

Foto: Vladimir Gorshkov / www.instagram.com/ph_gorshkov

9. listopadu 2019, 8:51

Jakub Borovský

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) V prvním utkání turnaje čtyř národů podlehli čeští reprezentanti do dvaceti let Švédsku 1:2. Šanci na reparát dostanou dnes proti domácím Finům, úřadujícím mistrům světa.

Svěřencům trenéra Varadi příliš nevyšel začátek zápasu, kdy si Švédové vypracovali několik velkých šancí, tým ale podržel jistým výkonem Lukáš Dostál v brance. Za stavu 0:2 se dokázal prosadit Karel Plášek a snížit na rozdíl jediného gólu, více už ale čeští hráči nezvládli a z prvního zápasu odešli bez bodu.

„První třetina se nám nevydařila, ale postupem zápasu jsme se zvedali. Posledních deset až dvanáct minut jsme Švédy k ničemu nepustili, určovali jsme tempo a je škoda, že jsme nevyrovnali, protože za tu poslední třetinu jsme si to zasloužili,“ hodnotil utkání hráč zápasu Dostál.

„Za výsledek rád nejsem, věřil jsem, že z utkání nějaké body mít budeme. V první třetině byli Švédové lepší, my byli nervózní, občas jsme působili až moc bázlivě, ale v tu chvíli nás podržel Lukáš Dostál. Ve druhé části se hra vyrovnala, bohužel i přes šance jsme branku, která by nám pomohla, nedali,“ popisoval porážku trenér juniorské reprezentace Václav Varaďa.

Tři hráči si na turnaji dokonce odbyli premiéru v reprezentačním dresu, celkem deset pak v nejstarší mládežnické kategorii. „Pro někoho to byla první zkušenost, ale myslím, že se s tím všichni popasovali dobře. Je to poslední příprava před mistrovstvím, ale soustředíme se na tyto zápasy a nemyslím si, že bychom přemýšleli jen o šampionátu. Na druhou stranu pro nás všechny je to turnaj, na kterém můžeme ukázat, na co máme,“ nezastírá Dostál.

Jediný gól zápasu vstřelil Karel Plášek, který ve třetí třetině snížil na 1:2 a postaral se o zdramatizování zápasu až do posledních vteřin. „Vyvezli jsme výborně puk z pásma, pak to Myši (Jan Myšák) zastavil, dal mi to na modrou. Okolo brány bylo dost hráčů, zkusil jsem puk nahodit a propadlo to tam,“ popsal Plášek jedinou českou trefu v zápase.

„Nejlépe se mi hodnotí třetí třetina, kde hráči si sami ukázali, že hokej hrát umí. Byl tam pohyb v útočném pásmu, odpočinuli si na kotouči, sahali jsme po vyrovnání, měli jsme trestné střílení, při odvolání gólmana jsme měli pár příležitostí. Jsem zvědavý, jak bude vypadat utkání proti Finsku a zda navážeme na tuto třetí třetinu, která byla velmi dobrá,“ vyjmenoval Varaďa pozitiva, která tým v poslední části ukázal.

Hned v sobotu čeká české juniory druhé utkání, od 13:00 SEČ nastoupí proti domácímu týmu, úřadujícím mistrům světa z Finska.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz