Vánoce? Budu klasický Čech: salátek, řízečky, cukroví, směje se Válek

Foto: Jan Čech, Karlovarský deník

Poslední předvánoční utkání sehráli hokejisté Litvínova na domácím ledě proti neoblíbenému soupeři – Zlínu. Ten byl v utkání velmi nepříjemný, nakonec však utkání zvládli lépe hokejisté Litvínova a po vítězství 5:3 berou cenné tři body. Na severu Čech našli nečekaného hrdinu, prozatím nejlepší sezonu totiž prožívá mladý útočník Lukáš Válek.

Byl to zápas hlavně vašeho útoku, čím to, že vám to proti Zlínu tak sedlo?
Vůbec nevím. Dali jsem pár gólu, jeden z nich Franta Lukeš nádherně z nájezdu. Lepilo nám to, ale v závěru je vlastně úplně jedno, kdo ty góly dá. Hlavně, že jsme sebrali tři body.

Vy osobně dva góly a jedna asistence, to je trochu mimořádný zápas.
Určitě ano, navíc, když se vyhrálo, tak to těší dvakrát tolik. Musíme si teď odfrknout a po Vánocích zase vyhrávat, protože tabulka je strašně natřískaná. Potřebujeme bodovat každý zápas.

Jak funguje vaše spolupráce se zkušeným Hüblem a Lukešem?
Kluci mi říkají, co mám dělat, já se tam trochu toulám a oni mi skvěle nahrávají (smích). Jsou to hokejisti jak víno a hrají spolu už strašně dlouho. Zapadl jsem k nim na pravé křídlo, což je super.

» Přelévaná pro Vervu, Zlín mimo desítku

Máte pocit, že už si vaše spolupráce úplně dokonale sedla?
Pořád je co zlepšovat. Se Zlínem to extra sedlo a jsem za to rád.

Vy jste si rozuměl už v lajně s Mikušem a Petružálkem. Mnoho lidí si říkalo, jestli vám sedne i pozice vedle dvou hodně zkušených hráčů.
Všichni mají odlišný styl hokeje. Když tu ještě nebyl Lukáš Kašpar, tak jsme měli dvě pětky, kde byli dva hotoví útočníci a jeden hráč, který je doplní. Jsem rád za to, že mi to sedlo i s Lukym a Vikym.

Změnila se nějak vaše role po tomto přechodu?
Myslím, že všechny lajny hrají hokej, který nám trenér naordinoval. Možná jediný rozdíl je, že s Kubou Petružálkem jsme chtěli více napadat. Ale pořád je to podobné, téměř stejné.

Pro vás to vypadá jako předčasné Vánoce, letos jste si nadělil už deset branek.
Doufám, že najdu pod stromečkem ještě nějaký přídavek. Deset gólů je super, ale budu se opakovat. Je důležité, aby šlapal tým.

Jak roste vaše sebevědomí, máte nějaké další gólové cíle letos?
Nepřemýšlím nad tím a popravdě se o tom ani nerad bavím. Je to totiž strašně ošemetné. Hranice toho, kdy se daří nebo nedaří je moc tenká. Nerad bych něco zakřikl.

Zmínil jste týmový úspěch. Body proti Zlínu jsou jistě více než cenné.
Pro nás je každý bod důležitý. Musíme v každém utkání nějaký udělat, pokud chceme hrát play off.

Jak se těšíte na Vánoce a jaká bude životospráva?
Těším a moc. Každý je má asi rád. Životospráva? Budu klasický Čech (smích). Salátek, řízek, cukroví, prostě všechno. Samozřejmě v normálním množství. Jak můžete vidět, nemám úplně problémy s váhou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz