Vampola zaplatí pokutu 50 tisíc. Kritizoval šéfa disciplinárky Holého

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Hodně ostře se boleslavský útočník Petr Vampola vyjádřil na adresu šéfa disciplinární komise Tipsport extraligy Karla Holého, který ho před časem potrestal finanční pokutou ve výši deseti procent základní měsíční odměny za nafilmovaný pád. A nyní za to bude pykat. Pětatřicetiletý forvard se dopustil slovního napadení a musí zaplatit pokutu ve výši 50 tisíc korun.

K disciplinárnímu trestu se Petr Vampola vyjádřil 15. ledna v rozhovoru pro isport.blesk.cz. „Zaráží mě, že nějaký zakomplexovaný člověk, co má mastnou pusu od brambůrek, rozhoduje o tom, jestli někdo simuluje. Mám respekt ke starším lidem, ale v tomhle případě už ho mít nemůžu. Je to normální sviňárna,“ zlobil se boleslavský útočník.

"Zaráží mě, že nějaký zakomplexovaný člověk, co má mastnou pusu od brambůrek, rozhoduje o tom, jestli někdo simuluje. Mám respekt ke starším lidem, ale v tomhle případě už ho mít nemůžu. Je to normální sviňárna."

Tato slova se disciplinárce pochopitelně nelíbila a začala je řešit. Aby však byla vyloučena podjatost, vyjádřením Petra Vampoly se nezabýval předseda disciplinárky Karel Holý, jenž mu původní finanční pokutu uložil, nýbrž Tomáš Jelínek, kterého k tomu další členové v souladu s Disciplinárním řádem elitní tuzemské soutěže pověřili.

„Jakkoli nelze zpochybnit právo hráče, aby se k uloženému trestu vyjádřil, zvolil k tomu zcela nevhodnou formu, urážlivé výrazy a nepřijatelný osobní útok. Je zřejmé, že tak jednal s cílem předsedu disciplinární komise a jeho rozhodnutí veřejně zdiskreditovat. Neučinil ani žádné kroky, kterými by vyjádřil, že svých výroků lituje,“ říká Jelínek.

NAFILMOVANÝ PÁD PETRA VAMPOLY NAJDETE ZDE »

Podle Jelínka chováním Vampoly došlo k jednoznačnému naplnění přestupku Urážky, hrubé chování a slovní napadení, za to mu udělil finanční pokutu ve výši 50 tisíc korun. Vampola byl za nafilmovaný pád v letošní sezoně potrestán už podruhé. V obou případech podal odpor. Jenže nezaplatil poplatek, a tak disciplinárka se jím nezabývala.

Vampola patří k hráčům, které disciplinárka často projednává. V sezoně 2014-15 mu byl hned třikrát uložen disciplinární trest, vesměs za nafilmovaný pád nebo přehrávání. V následujícím ročníku byl projednáván třikrát, ale ve všech případech bylo řízení zastaveno. Letos musel platit po zářijové partii na Kometě a lednovém zápase v Třinci.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz