V Třebíči zkoušejí dalších šest hráčů, dorazit má i zkušený bek

Foto: Jiří Koutník, hstrebic.cz

Třebíč pokračuje v budování kádru pro příští ročník Chance ligy. Nyní na Vysočině oznámili příchod hned šesti hráčů, kteří se o své místo poperou v rámci zkoušky.

Prvním z nich je brankář Jan Mičán. Odchovanec Sparty Praha si loni udělal dobré jméno v Příbrami a nyní by rád učinil další krok směrem k profesionální kariéře. Na Vysočině může zaujmout místo vedle jasné jedničky Pavla Jekela. „Máme na něj dobré reference,“ říká na klubovém webu trenér Horáků Jaroslav Barvíř.

Ten přivítal na pondělním tréninku také dva nové obránce. Jmenovitě Lukáše Zukala a Vojtěcha Doktora.

Zkušenějším z nich je Lukáš Zukal. Dvaadvacetiletý bek začínal s hokejem v Blansku, odkud se brzy přemístil do juniorky Komety Brno. Šanci v dospělém hokeji ale na jihu Moravy nikdy nedostal, a tak se rozhodl hledat štěstí jinde. Nakonec zakotvil v Ústí nad Labem, kde během dvou let odehrál 78 prvoligových střetnutí. Kromě toho vypomáhal i druholigovému Děčínu, se kterým má Slovan nadstandardní vztahy.

Naproti tomu druhý zadák Vojtěch Doktor ještě takové zkušenosti s dospělým hokejem nemá. Hokejový fanoušek si ho může pamatovat zejména díky pěti startům za druholigový David Servis.

„Všichni noví hráči jsou u nás prozatím na try out."

Do útoku bílých hvězd se pokusí probojovat trio ve složení Václav Krliš, Jakub Planý a Ondřej Vaculík. Patrně největší šance má prvně jmenovaný Krliš, který loňskou sezonu rozdělil mezi Ústí nad Labem a Klatovy. Jedná se o hokejistu se 134 prvoligovými starty (17+26). Čtyřiadvacetiletý odchovanec plzeňského hokeje může kádr trenérů Mejzlíka a Barvíře zajímavě zkvalitnit.

Bez šance však nejsou ani Jakub Planý a Ondřej Vaculík. Planý začal s hokejem v Mladé Boleslavi, ale nejvíc startů zatím nasbíral ve druhé lize, konkrétně za Nymburk, Novou Paku a naposledy Trutnov. Jeho konkurent Ondřej Vaculík se do Česka vrací po roční anabázi v zámoří, kde okusil juniorskou WSHL.

Největší Vaculíkovou předností jsou velmi dobré fyzické parametry. Dvacetiletý hokejista měří přes dva metry, také proto na něj Třebíč ukázala.

„Všichni noví hráči jsou u nás prozatím na try out. Je jen na nich, jak se své šance chopí a zda nás dokáží přesvědčit,“ hlásí na webu Horácké Slavie trenér Jaroslav Barvíř.

„Nikdo nemá své místo jisté, ani hráči s podepsanými smlouvami."

Zároveň dodal, že během nejbližších dní v Třebíči přivítají další várku hráčů, kteří zabojují o dres bílých hvězd.

Ani to však není všechno, na spolupráci je Horácká Slavia předběžně domluvená s jedním zkušeným obráncem, který se k týmu připojí později. Jeho jméno každopádně Jaroslav Barvíř zatím nezmínil.

„Nikdo nemá své místo jisté, ani hráči s podepsanými smlouvami. Všichni nás musí neustále přesvědčovat o tom, že u nás chtějí být a že se chtějí dále zlepšovat,“ dodal na závěr třebíčský trenér.

Tým Horáků tak dostává zajímavé kontury. Poté, co se na Vysočině dohodli se všemi klíčovými hráči loňského kádru, to nyní vypadá na příliv ambiciózní mladé krve. Pokud se místní vedení trefí do černého, bude se s Třebíčí muset počítat.

Aktuální kádr Třebíče

Brankáři:
Pavel Jekel, Jan Mičán (zkouška).

Obránci:
Šimon Szathmáry, Karel Nedbal, Václav Čejka, Ondřej Ševčík, Michal Furch. Lukáš Zukal (zkouška), Vojtěch Doktor (zkouška).

Útočníci:
Marek Laš, Martin Šťovíček, Lukáš Nedvídek, Michal Vodný, Matěj Psota, Ladislav Bittner, David Michálek, Radim Ferda, Robert Havlát, Ondřej Malec, Josef Podlaha (zkouška), Matěj Kořenek (zkouška), Zdeněk Vedral, Patrik Mojdl, Václav Krliš (zkouška), Jakub Planý (zkouška), Ondřej Vaculík (zkouška).

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz