V Soči potvrdili příchod Sýkory, asistentem bude také Pavel Hynek

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

18. července 2018, 9:20

Václav Jáchim

Spolupracovali spolu v hradeckém Mountfieldu a předtím v jiných tuzemských klubech, Václav Sýkora a Pavel Hynek zůstávají pohromadě i na východní frontě. O přesunu zkušeného Sýkory do Soči bylo jasno už počátkem června, teď účastník KHL potvrdil jeho příchod i nástup Pavla Hynka (na snímku).

Oba trenéři rozšířili štáb hlavního kouče Sergeje Zubova. S týmem Soči se seznamují za pochodu. Dle reglementu KHL začala příprava jednotlivých klubů o víkendu, hráči mužstva z dějiště zimní olympiády 2014 se sešli v neděli. Absolvovali fyzické testy, poté zahájili kombinované tréninky na ledě a v posilovně.

Dohlížejí na ně i oba čeští trenéři, kteří delší dobu tvoří dobře fungující dvojici. Výš v hierarchii je Václav Sýkora, který podle slov svého agenta Roberta Spálenky bude na úrovni hlavního kouče Sergeje Zubova, jemuž náleží rozhodující slovo. "I kdyby Václav Sýkora zůstával v Česku, už měl jasno v tom, že by se z pozice hlavního kouče chtěl přesunout právě do této role. Lákalo ho předávat zkušenosti mladším kolegům. Soči se tenhle model velmi zamlouval. Pomohlo i to, že se Václav s trenérem Zubovem dobře znají a vědí, co od sebe navzájem očekávat," uvedl Spálenka.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Klub má nemalé ambice, snažil se posílit hráčský kádr i trenérský štáb. Ve sportovní oblasti vypomáhá Rašid Chabibullin, bývalý generální manažer pražského Lva, kde spolupracoval s Václavem Sýkorou. Ten nejspíš hodně ovlivnil příchod Pavla Hynka. Někdejší trenér extraligových mistrů z Pardubic má na kontě mistrovský titul, k dalším dvěma přispěl coby asistent. Osmačtyřicetiletý rodák z Prahy se jako kolega Jaroslava Holíka podílel na zlatém triumfu české dvacítky z MS 2001 v Moskvě.

Tým ze Soči nastupuje v Kontinentální lize od sezony 2014-15, z českých hokejistů tam působili Tomáš Pöpperle nebo Adam Polášek. V aktuální soupisce není žádný našinec, z krajánků jsou k dispozici finský bek Jokipakka, Francouz Auvitu, Kanaďané S. Collins, O´Dell a čerstvá švédská posila Robert Rosén.

Hlavní kouč Sergej Zubov, jenž v minulosti dlouho válel NHL a v roce 1992 vyhrál olympiádu v Albertville, bude kromě Václava Sýkory a Pavla Hynka spolupracovat také s finským trenérem gólmanů Jarim Kaarelou. Kondičním koučem byl jmenován Leonid Dmitričenko. Během přípravy zamíří hráči Soči také do Česka.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz