V extralize to není jednoduché, vypráví Stránský. Dočkal se první trefy

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Oceláři po třech porážkách v řadě zabrali a v nedělním utkání získali tři body. Litvínov porazili i díky premiérové brance útočníka Matěje Stránského.

„Je to velká úleva. Nechtěl jsem si to připouštět, ale určitě to ze mě spadlo. Teď doufám, že těch branek budu dávat více," hlásí předsezonní posila ze švédské Mory.

V zápase jste měli sedm přesilovek, ale ani jeden gól. Co je třeba změnit?
Přesilovky musíme zjednodušit. Šance jsme sice měli, asi chybělo trochu štěstíčka. Myslím, že jsme to nesehráli špatně, v útočném pásmu jsme si to dávali slušně. Máme na čem pracovat, úplně hrozné to ale nebylo.

Jak hodnotíte dosavadní průběh soutěže?
Bodů jsme chtěli více, bohužel jsme ve dvou zápasech ve třetí třetině ztratili vedení. Jedeme dál, je to stále začátek soutěže. My se můžeme jenom zlepšovat.

Neměli jste v závěru zápasu strach o výsledek?
Byla tam určitá křeč po tom, co ztratíte dva zápasy. Trochu jsme na to asi mysleli, jsme proto nesmírně rádi, že jsme to zvládli. Teď už to je určitě pryč a koncovky dalších zápasů budeme zvládat dobře.

„Bodů jsme chtěli více. Jedeme dál, je to stále začátek soutěže."

Ve druhé třetině jste dvakrát skórovali v rozmezí šedesáti sedmi vteřin. Byl to zlomový moment?
Tohle je položilo, my pak hráli ve větším klidu. Je super, že si i David Kofroň dal první gól. Těm mladým klukům to hodně pomůže. Navíc i pro tým to je velké plus, když ti mladí kluci dají gól a žádný nedostanou. Klobouk dolů před nimi, hráli opravdu skvěle.

Máte za sebou pět zápasů, můžete už srovnat úroveň extraligy se zahraničními ligami?
Myslím, že už jo. Je to zase jiné, než kde jsem předtím hrál. Jsou tady kvalitní hráči, kteří mají odehráno několik stovek profesionálních zápasů, nejsou to žádní nazdárci. Hraje se ve vysokém tempu, vůbec to není jednoduché. Snažím se makat, uvidíme, jak to půjde dál. Líbí se mi náš styl, který hrajeme, zatím jsem spokojený.

Máte hodně nahuštěný program, jsou lepší zápasy, nebo tréninky?
Trénink je na začátku sezony taky důležitý, abychom se dobře sehráli. V zápasech taky můžeme něco vyzkoušet. Program máme hodně náročný, musíme se s tím ale vypořádat a makat dále. Od této výhry se určitě odrazíme a budeme přidávat další body.

„Nejsou tu žádní nazdárci."

První gól v novém dresu, bude to něco stát? Jsou svačinky i v jiných ligách?
Pokladník mě určitě zkasíruje, už si na mně brousí zuby a strašně se těší, až mu ten příspěvek budu dávat. (směje se) Pokud si dobře vzpomínám, tak všude, kde jsem působil, se něco dávalo. Buďto nějaká svačinka, nebo rituál. Všude něco bylo.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz