Uzavřený kádr? Ještě hledáme top útočníka, zní z Liberce

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Bílí Tygři se už více než týden téměř v kompletním složení připravují na nový ročník Tipsport extraligy. Na libereckou soupisku každopádně ještě může přibýt nové jméno, klub se na trhu poohlíží po ofenzivní posile.

„Stále hledáme jednoho top útočníka. Několik jednání už proběhlo a některá stále probíhají. Rozhodně to ale není tak, že hledáme jen někoho na doplnění naší sestavy. Chceme hráče, který by pro nás byl tím správným,“ líčí v rozhovoru pro klubový web trenér a sportovní manažer Patrik Augusta. 

Severočechům by se hodila náhrada za Michala Bulíře, jenž po dlouhých letech klub opustil a dohodl se s Plzní. Místní rodák a klubový odchovanec dlouhodobě patřil mezi nejvýraznější tváře modrobílých. 

„Stále hledáme jednoho top útočníka. Několik jednání už proběhlo a některá stále probíhají.“

Otázkou je, zda Tygři nyní na trhu najdou vhodného hráče. Ve hře by velmi pravděpodobně mohl být příchod zahraničního hokejisty. 

Kouč Augusta už měl možnost vidět v tréninkovém zápřahu také dosud potvrzené posily: obránce Michala Ivana, T.J. Melancona a útočníky Jana Ordoše, Jakuba Klepiše nebo Martina Faško-Rudáše.

„Jsou to sympatičtí kluci. Zatím jsem je viděl jen na několika trénincích, ale samozřejmě je znám z mnoha videí z doby, kdy jsme je do Liberce přiváděli. Věřím, že zapadnou jak po lidské, tak i po hokejové stránce,“ doufá liberecký trenér. 

Od poloviny srpna čekají jeho družinu přípravné duely: Tygři na úvod odehrají turnaj v Rakousku a následně změří síly s Pardubicemi, Kladnem a dvakrát Hradcem Králové.

„Je tu spoustu silných týmů, které budou bojovat o ty nejvyšší příčky, a my doufáme, že budeme mezi nimi.“

Liberec v posledních letech patří k nejúspěšnějším českým celkům. Letos na jaře skončil potřetí za posledních pět let těsně pod vrcholem, když ve finálové sérii play off znovu nestačil na mistrovský Třinec. 

Nejvyšší ambice však pod Ještědem zůstávají. „Jako každý rok to letos bude velmi těžké. Je tu spoustu silných týmů, které budou bojovat o ty nejvyšší příčky, a my doufáme, že budeme mezi nimi,“ dodává na závěr Augusta pro hcbilitygri.cz.

Aktuální soupiska Bílí Tygři Liberec

Brankáři: Petr Kváča, Jaroslav Pavelka.

Obránci: Lukáš Derner, Michal Ivan, Petr Kolmann, Vratislav Kunst, T.J. Melancon, Mislav Rosandič, Ladislav Šmíd, Jan Štibingr, Ondřej Vitásek.

Útočníci: Michal Birner, Adam Dlouhý, Martin Faško-Rudáš, Tomáš Filippi, Dávid Gríger, Petr Jelínek, Jakub Klepiš, Adam Najman, Jan Ordoš, Jakub Rychlovský, Jan Šír, Daniel Špaček, Jaroslav Vlach, Marek Zachar.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz