Už se to blíží. Rytíři slavnostně otevřou stadion proti Dynamu

Foto: kladenskyzimak.cz

Rekonstrukce kladenského stadionu finišuje. Fanoušci Rytířů se tak mohou těšit na to, že v další sezoně budou chodit na zápasy ve svém městě. Slavností otevření proběhne v pátek 16. září proti Pardubicím.

To je na programu první kolo Tipsport extraligy. Duel proti ambicióznímu Dynamu začne v 18:00, ještě předtím ale bude otevřena Kaufland Chill zóna. Představen v ten den bude také nový maskot.

První utkání by se ale mohlo sehrát už 8. září, kdy by kladenští hokejisté měli vyzvat v přátelském zápase Liberec, ještě ale bez diváků.

Majitel klubu ovšem začátek sezony vynechá. Na tiskové konferenci přiznal, že je bez tréninku tři měsíce. „Nevěřím tomu, že stihnu začátek sezony. V současnosti je moje osoba důležitější v manažerských věcech než na ledě," uznal Jágr.

Jeho tým musel v minulé sezoně dojíždět na zápasy do Chomutova.

Rok a půl probíhající projekt vyšel zhruba na 470 milionů korun.

„Rekonstrukce nesnesla odkladu, rozhodli jsme ji provést pořádně a nejít původní cestou předchozího vedení k zalátání nejnutnějších problémů, což by z dlouhodobého hlediska nedávalo smysl. Původní projekt jsme doplnili o řadu klíčových prvků, například o třetí patro a nezbytnou vzduchotechniku," konstatoval Milan Volf, kladenský primátor. 

„V České republice nenalezneme mnoho stadionů, které potřebovaly rekonstrukci více než kladenský zimák. Zejména střecha byla v hrozném stavu."

„Jde sice o nejvyšší investici města Kladna, ale je třeba zdůraznit, že stadion je významnou součástí města a jeho tradice. Sloužit tu bude nejen hokejistům na další desítky a desítky let," upozornil Volf.

Město získalo od Národní sportovní agentury dotaci ve výši 138 milionů korun.

„V České republice nenalezneme mnoho stadionů, které potřebovaly rekonstrukci více než kladenský zimák. Zejména střecha byla v hrozném stavu, a proto i kvůli dvěma dětským hokejovým klubům, které kladenský zimák využívají, jsem rád, že se město do opravy pustilo a Národní sportovní agentura mohla tuto rekonstrukci podpořit,“ řekl Filip Neusser, předseda NSA.

Na nedávné fotografie z finalizace rekonstrukce se můžete podívat zde ↓

Jeden z nejstarších zimních stadionů v Česku prošel nejrozsáhlejší rekonstrukcí ve své historii: má novou a vyšší střechu, novou vzduchotechniku i sedm skyboxů v novém třetím patře.

A-tým se dočkal modernizace kabiny, rekonstruován byl i fanshop nebo hlavní vrátnice.

„Když to srovnám s minulým stadionem, je to ohromný rozdíl. Já se nemůžu dočkat, až v něm budeme hrát," řekl Jágr.

„Hala je opravdu hezká. Nedá se to ani popsat. Nevěřím tomu, že je v Česku podobná hala, prostě není. Je to mix staré haly s komfortními prvky pro fanoušky. Každý si přijde na své," zakončil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz