Uteklo víc než 7 let, hlásí střelec Krejčík. Bojovník Beránek šel štěstí naproti

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

17. dubna 2019, 22:10

Václav Jáchim

Utkání české reprezentace s Německem nabídlo celkem devět branek, došlo také na některé unikátní střelecké zápisy. Obránce Jakub Krejčík (na snímku) slavil gól na mezistátní scéně víc než po sedmi letech, první trefu v nejcennějším dresu pro změnu zaznamenal útočník Ondřej Beránek.

Jakub Krejčík v duelu otevřel skóre, Češi šli v šesté minutě do vedení. Zkušený bek prožil podobný okamžik v národním týmu teprve podruhé, jeho premiérová branka padla 17. prosince 2011. Tedy před sedmi lety a pěti měsíci. „Už jsem myslel, že si nevšimnete," usmívá se někdejší slávista. „Ale je to tak. Poprvé jsem se trefil snad hned v prvním střídání, pak ta pauza trvala 83 utkání," povídá naprosto přesně. „Jsem samozřejmě rád, že to tam padlo. A že to pomohlo k vítězství."

Krejčík: Proti Švédům či Rusům si takové chyby nemůžeme dovolit

Jeho úvodní gól Němcům byl dost kuriózní. „Gólman to vyrazil do vzduchu a puk pak spadl za něj. Takže štěstí," hlásí Krejčík. Když se posléze přidal Jan Kolář, který proměnil parádní nahrávku od Tomáše Fořta, Češi vedli 2:0. Ale brzy o náskok přišli. „Nepomohla nám jejich přesilovka, byla v blbé chvíli. Samozřejmě, musíme si to pohlídat. Celý zápas byla v naší obraně velká okénka. Víme to, říkali jsme si o tom. Mám na čem pracovat."

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Hokejisté dokázali bitvu zvládnout, protivníka přestříleli, což ostatně platilo i v sobotu s Rakušany. „Proti Švédům nebo Rusům si takové chyby vůbec nemůžeme dovolit. Němci měli hodně šancí, kdybychom hráli proti kvalitnějšímu soupeři, vůbec jsme nemuseli vyhrát. Myslím, že máme na čem stavět. Každopádně ale musíme zapracovat," upozorňuje. V Karlových Varech čekala reprezentanty těžší šichta než minulý týden. „Němci jsou určitě kvalitnější než Rakušané, hrají víc agresivněji," dodává.

Říhu štvala obrana: Shořeli jsme v hlavách

Svěřenci trenéra Říhy potěšili fanoušky, KV Arena byla téměř vyprodaná. Atmosféra neměla chybu. „Super. My jsme rádi, když je plný dům a lidé se na nás přijdou podívat. Určitě to není lehké. Venku je krásně, jsme za to vděčni." Zatímco dva zápasy s Rakouskem dělily tři dny, proti západním sousedům půjdou reprezentanti do akce hned zase ve čtvrtek. Co je lepší? „Těžko říci. Asi možná teď s Němci. Budeme v tempu, nemusíme nikam přijíždět. Mělo by to být ku prospěchu."

Beránek: Byl jsem strašně nervózní, do zápasu jsem šel s pokorou

Na úvodní souboj s německým národním týmem nezapomene Ondřej Beránek. Bojovný útočník si jednak v nejcennějším dresu zahrál na domácím ledě, jelikož nastupuje za místní Energii, jednak slavil premiérovou reprezentační trefu. „Byl jsem strašně nervózní. K zápasu jsem měl respekt a šel do něj s pokorou. Jsem rád, že se vyhrálo. Co víc si přát před domácím publikem," reaguje.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Právě zaplněné tribuny mu k výkonu hodně pomohly. „Fanoušci jsou úžasní, chtěl bych jim moc poděkovat, že přišli a podporovali nás," vzkazuje. Jeho velká chvíle přišla v závěru první třetiny. Beránek v čase 19:20 zvýšil na průběžných 4:2. „Jel jsem za nahozeným pukem, soupeře jsem dohrál a pak zkusil hodit puk na bránu. Byla to trošku náhoda, spadlo to tam se štěstím. Když mu jdete naproti, někdy se to povede. Jsem strašně rád. Puk na památku mám, kluci mi ho vzali," hlásí.

Mezistátní duel si nenechali ujít jeho nejbližší. „Přijeli rodiče i někteří kluci od nás z Havlíčkova Brodu. Jsem rád, že táta s mámou mohli být na hokeji a viděli to na vlastní oči," kvituje. Jeho gól pomohl českému výběru k vítězství, nicméně na výkonu se našly i nedostatky. „Hráli jsme špatně oslabení, dostali jsme tam dva góly a jeden další krátce po jejich přesilovce. Na tom musím zapracovat," uzavírá.

SESTŘIH: Česko – Německo 5:4

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz