ULLH: Osmé kolo nabídlo speciální zápasy i vyostřené souboje

Hokejisté Engineers Prague. | Foto: Lucas Kozel, univerzitnihokej.cz

18. listopadu 2022, 11:20

Denisa Veselá

V nekompletním osmém kole univerzitní ligy uspěly ve všech zápasech domácí celky. Inženýři pozvali North Wings „Svobodně na hokej“ a porazili je 3:1. Olomouc pak nezvládla „Hokej, co má koule“ v Brně.

Budějovice si s Pardubicemi poradily až v prodloužení

K utkání osmého kola Univerzitní ligy dorazili do Budějic v okleštěné sestavě pardubičtí Riders. Domácí se dostali velmi rychle do vedení, hned ve druhé minutě udeřil Jakub Anderle, budějovický útočník obdržel přihrávku zpoza branky a kotouč jednoduše doklepl za brankovou čáru. Black Dogs byli po většinu první třetiny aktivnější, ale Pardubice hrozily rychlými protiútoky. Východočeši využili svého postupného tlaku, Hejný z levé strany vypálil, ale Dvořák dokázal jeho střelu vyrazit před sebe, na dorážku Daniela Skály byl však domácí gólman krátký. Koncem první části předvedli hosté úspěšný protiútok, Jiří Šrámek upaloval sám na domácího strážce klece a propálil ho střelou k bližší tyči.

Druhá dvacetiminutovka začala podobně jako ta první, Jihočeši předvedli opět úspěšný útok. Matouš Masopust se díky kličce dostal na vrcholek mezikruží a přesnou střelou nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci. Black Dogs vypadali živěji a tvořili si víc šancí, což se projevilo i na skóre. Jonáš Kronus pohotově doklepl bekhendové nahození Vochozky za Novotného. Na okleštěných Pardubicích se začala projevovat únava, ale stále držely pouze jednobrankovou ztrátu.

Riders ve třetí periodě vypadali, jako by je polila živá voda, domácím moc šancí nedopřáli, naopak se sami často dostávali do útoku. Odměnou byla vstřelená branka, díky které přišlo srovnání. Jiří Šrámek zůstal v mezikruží nepokrytý a využil přihrávky zpoza branky, jeho střela mířila nad lapačku gólmana Dvořáka. Šedesát minut vítěze neurčilo, a tak se šlo do prodloužení.

Na začátku měli ještě hosté přesilovou hru, ale ta zůstala nevyužita. Rozhodující moment přišel pár chvil před uplynutím pětiminutového prodloužení. Black Dogs se vydali do útočného pásma ve dvou na gólmana a Daniel Dudáček vystřelil Budějovicím vteřinu před koncem prodloužení bod navíc.

Black Dogs Budweis – Riders Univerzita Pardubice 4:3 po prodloužení (1:2, 2:0, 0:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Anderle (Prášek, Bouška), 21. M. Masopust (Janoch), 30. Kronus (Vochozka, Pinkas), 65. Dudáček (Pinkas, Prášek) – 16. Skála (Hejný, Hrdlička), 20. Šrámek (Ladman, T. Teuber), 58. Šrámek (Stolín, Vacek).

Ostrava otočila duel proti Cavaliers a bere tři body

BO přivítali na domácí půdě brněnské Kavalíry. První perioda nabídla rychlý hokej, hra se přelévala ze strany na stranu, avšak nebezpečnější akce předvedli hosté z Brna. Hráči VUT se dostali v 16. minutě do vedení, Plitko vypálil na Moryse, ten však ještě stihl zareagovat, na dorážku Richarda Orsecha ale nedosáhl. Po první periodě tak byli šťastnější hosté, kteří disponovali jednobrankovým vedením.

Od poloviny utkání však začali úřadovat Ostravané. Nejdříve dokázali využít přesilovou hru, na konci akce stál Filip Zapletal, vytáhlý útočník dorazil kotouč bez problémů za Martinčíkova záda. Na hřišti se začalo přiostřovat, což se projevilo i na zvyšujícím se počtu rozdaných trestných minut. Hokejisté BO dali svým soupeřům branku do šatny, v čase 39:59 skóroval David Sysala, ostravský ostrostřelec nalezl skulinku ve výstroji brněnského gólmana a poslal svůj celek do vedení.

Zkraje třetí třetiny Ostrava své vedení ještě navyšovala. Matěj Potočný obdržel nahrávku a zakončil přesně do vikejře Martinčíkovy branky. Domácí hokejisté i nadále předváděli herní převahu a hosty z Brna do gólových příležitostí moc nepouštěli. David Gřesík ještě přidal čtvrtou trefu do klece hokejistů z Brna a pečetil tím výhru domácích.

BO Ostrava Vítkovice Steel – VUT Cavaliers Brno 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. Zapletal (Moravčík, Ficek), 40. Sysala (Revaj, Baca), 43. Potočný (Zapletal, Moravčík), 59. Gřesík (Revaj, Sysala) – 16. Orsech (Plitko).

Inženýři ve speciálním zápase přemohli Ústí

Prague Engineers přivítali k utkání osmého kola North Wings. Zápas hraný v předvečer 17. listopadu byl nazván „Svobodně na hokej“ a pražskou Hvězdu navštívilo 479 diváků. První třetina nabídla mnoho šancí na obou stranách, avšak střela se neujala ani jedna.

První branka zápasu byla k vidění až v polovině zápasu. Tomáš Šíma se ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku a rychlou střelou zápěstím překonal doposud výborného Skokana. Za necelé dvě minuty upaloval František Januška opět ve vlastním oslabení sám na branku hostů, tentokrát byl k vidění úspěšný bekhendový blafák. North Wings se sice snažili o vstřelení kontaktní branky, jejich pokusy však zastavil Havel.

Severočechům se podařilo překonat Havla až v 50. minutě. Martin Kuchař vjel do útočného pásma a vystřelil zpoza obránce, pražský gólman nestihl na letící kotouč reagovat. Josef Havel tak po šesti třetinách bez vstřeleného gólu inkasoval. I nadále se Ústí snažilo srovnat, na kolena je srazilo oslabení, které domácí maximálně využili. Inženýři se hnali do útoku, výbornou práci odvedl Burda, který obešel hned několik hráčů a vystřelil, odražený kotouč si našel David Blažek a mohl se radovat ze vstřelené branky. Křídla se pokoušela zvrátit nepříznivý výsledek v závěrečné powerplay, hra v šesti však úspěšná nebyla a všechny body zůstaly v Praze.

Engineers Prague – HC North Wings Ústí nad Labem 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 30. Šíma (Staněk, Matějka), 32. Januška, 57. Blažek (Burda, Fabiánek) – 50. Kuchař (Stuchlý).

MUNI si poradila s Olomoucí

Brněnská Masaryčka pořádala speciální zápas s podtextem „Hokej, co má koule.“ Celek se snažil upozornit na prevenci rakoviny varlat, k tomu se za Lužánkami odehrával i bohatý doprovodný program. V první třetině byli aktivnější domácí hokejisté a zaslouženě šli v 11. minutě do vedení. Skóre otevřel brněnský ostrostřelec Pavel Tomaník, který si potáhl puk, obešel obránce a na dvakrát překonal Huzlíka. Holub navíc přispěl spolehlivými zákroky a držel hosty na nule.

Ihned zkraje prostřední dvacetiminutovky vstřelilo domácí mužstvo další branku. Tentokrát přesně pálil Tadeáš Jakubec, brněnský útočník zpracoval nahrávku a trefil se přesně za Huzlíka. Domácí byli úspěšní i nadále, třetí formace šla po vhazování do brány a kotouč záhadně zapadl za olomouckého gólmana, za střelce byl označen Šimon Machala. Čtvrtou branku MUNI měl na svědomí Patrik Vašíček, který ujel v oslabení.

Olomouc udeřila až ve 47. minutě, David Sedláček to vzal na sebe, projel se celým pásmem až před Holuba a zakončil do vikejře, domácí gólman neměl šanci. Brňané ještě přidali pátou branku do klece hostí, Šimon Machala se k odraženému kotouči dostal nejrychleji a připsal si druhý gól v zápase.

HC MUNI – HC Univerzita Palackého v Olomouci 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Tomaník (Vašíček, Voříšek), 22. Jakubec (Tomaník), 31. Machala (Malenovský, Drlík), 35. Vašíček (Háněl), 58. Machala (Bláha, Drlík) – 47. Sedláček.

V týdnu od 21. listopadu je na programu kompletní deváté kolo, do akce tak půjde všech deset celků. Ve středu se navíc dohraje i jedno utkání v rámci druhého kola mezi Engineers a Akademiky. Kompletní program utkání naleznete ZDE.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz