Týmem září Poruba, v sestavě měsíce Rašner nebo Svačina

30. září 2019, 13:07

Marek Hedbávný

Hokej.cz nabízí pohled na dění v Chance lize. Do nejlepší sestavy za měsíc září zařadil Dominika Pavláta, Patrika Husáka, Alexe Rašnera, Jana Veselého, Vladimíra Svačinu a Radka Veselého.

Tým měsíce – HC RT TORAX Poruba

Poruba ztratila body až v posledním zářijovém zápase, kdy propadla v pražském Edenu. Předtím ale byla  stoprocentní a vozila i body z venku. Což není v této vyrovnané soutěži běžné. Ostravané ukázali v úvodu Chance ligy velkou ofenzivní sílu.

Sestava měsíce podle hokej.cz

Dominik PAVLÁT (G, Piráti Chomutov)
V sedmi startech vychytal hned tři čistá konta: proti Třebíči, Benátkám nad Jizerou a Slavii. Pavlát pomohl Pirátům k šesti výhrám a jeho úspěšnost zákroků atakuje 95 procent. 

Patrik HUSÁK (O, HC RT TORAX Poruba)
Ač obránce, je druhým nejproduktivnějším hráčem Chance ligy. Za osm zápasů se může chlubit bilancí 4+10. Ve statistice +/- je pak na +8 bodech. Vydatnou měrou přispěl k senzačním porubským přesilovkám (33% úspěšnost).

Alex RAŠNER (O, AZ RESIDOMO Havířov)
V rovnovážném stavu byl u deseti vstřelených a jen u dvou inkasovaných branek. Z ledu téměř nesleze: zvládá okolo 25 minut za utkání. Havířov zatím dostává jen 1,78 gólu za zápas a v tabulce je třetí. Rašner k tomu kromě dobré defenzivní hry přispěl i osmi body (1+7).

Jan VESELÝ (Ú, ČEZ Motor České Budějovice)
Po prvních pěti kolech měl devět gólů, poslední tři zápasy už vyšel naprázdno. I tak je nejlepším kanonýrem soutěže. V podstatě pořád ho vidíte kolem brankoviště, odkud dává spoustu gólů z dorážek.

Radek VESELÝ (Ú, AZ RESIDOMO Havířov)
A ještě jeden Veselý... Radek Veselý vytvořil údernou dvojičku s Lukášem Bednářem, která se nejvíc stará o havířovskou produktivitu. Mladý centr nasázel sedm gólů, u dalších čtyř branek se podílel asistencí. Zároveň si drží kladnou bilanci na buly. Pro hru 5 na 5 měl sice Havířov užitečnější hráče, Veselý však rozhodoval v přesilovkách. 

Vladimír SVAČINA (Ú, HC RT TORAX Poruba)
Do Chance ligy přicházel s velkým očekáváním, neměl to lehké. On ale všechny předpoklady ještě předčil: na ledě dominuje a po osmi kolech má už patnáct bodů (4+11). Právě Svačina zvrátil vyrovnaná utkání ve prospěch Poruby. 

Překvapení měsíce

Ondřej Hrachovský udělal od poslední sezony velký progres. Zatímco loni pendloval mezi Frýdkem-Místkem a druholigovým Novým Jičínem, letos má už čtyři starty za Třinec. V Chance lize také nastoupil do čtyř utkání a byl hodně vidět: získal tři body (2+1) a ve statistice +/- má +7 bodů. Během září si tento urostlý bek udělal výborné jméno.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz