Tygři vynulovali lídra. Lidem jsme dokázali, že to ještě umíme, hlásí Krenželok

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Liberečtí hokejisté přivítali ve šlágru kola první Oceláře. A zápas to byl fantastický. Tempo vygradovalo během druhé třetiny. K vidění bylo během pár minut hned několik velkých šancí. Oba brankáři ale chytali výborně. Domácí Roman Will dokonce výkon korunoval nulou. Již sedmou během sezony a svůj tým dovedl k výhře 3:0.

V Liberci je to běžná rutina. Tygři jako kdyby v aktuálním ročníku zazdili nebo alespoň začarovali branku. Pozastavme se na pár chvil u statistik. Po 32 odehraných zápasech mají šelmy na svém kontě deset čistých kont, sedm z nich vychytal Roman Will, tři si připsal Ján Lašák. Průměrně tak Severočeši neinkasují téměř každé třetí utkání.

Vynulovat se jim podařilo tentokrát i lídra tabulky, kde hledat příčinu vítězství? „Důležité bylo, že se nám povedly nástupy do třetin. Zaměřujeme se na to, chceme jít tvrdě do soupeře už od prvního buly a chceme hrát na puku my. Je daleko lepší, když můžeme útočit a ne bránit," prozrazuje Lukáš Krenželok.

„S Třincem jsou zápasy vždy nahoru-dolů, ve druhé třetině navíc obranu ještě trochu víc otevřeli. Musíme po celých šedesát minut dávat pozor, jinak hru otočí a jedou do brejku. Proto jsou také utkání s nimi tak náročná na soustředění, nesmí se udělat chyba. Oceláři jsou schopni ji v mžiku potrestat," pokračuje forvard elitní tygří formace.

Jeho veledůležitá chvíle přišla v závěru druhé dvacetiminutovky. Krenželok napřáhl a div neroztrhl síť. Takhle jsem si to samozřejmě přál trefit, ale člověk se vždycky snaží namířit střelu nahoru, že puk spadne takhle do šibenice, to je jenom dobře. Trénujeme to, někdy se to podaří přenést i do zápasu," komentuje k svou smrtící dělovku.

Domácí celkově ve druhé periodě Oceláře vynulovali. Lídři tabulky si připsali pouze dvě střely z nebezpečných akcí a tyč. Tygři tak potvrdili první příčku ve statistice střel versus. Soupeřům příliš často nedovolují střílet, poctivě brání a tvrdá práce přináší ovoce.

„Je to snad poprvé, kdy byla aréna takto plná a my jsme ukázali hezký hokej. Párkrát se stalo, že bylo hodně lidí, ale nám se utkání nevydařilo. Jsem rád, že to tak dopadlo, a že jsme lidem dokázali, že to ještě umíme," uzavírá rozhovor jeden z nejpoctivějších hráčů kádru. Nezbývá než položit otázku, jak dlouho tygří neprůstřelnost vydrží. V souboji dvou nejlepších defenziv ligy se ta severočeská ukázala být jako pevnější.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz