Třída a bída: Strapáč myslí ve velkém, Mallet nejtrestanějším hráčem

Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Matěj Machovský vede extraligu v počtu vychytaných nul. Dávid Gríger čaruje v kruhu pro vhazování, zatímco Alexandre Mallet dostal na trestné lavici razítko na ruku, aby se mohl zase vrátit zpět.

Třída

Strapáč zapnul mód x3
Olomoucký Petr Strapáč je naprostý unikát, za celý dosavadní průběh roku totiž vstřelil jen sedm branek, ovšem už dvakrát stihl nasázet hattrick! Jinými slovy jen jednou jedinkrát se prosadil bez toho, aby se situace zvrtla na třígólový večer. Díky tomu je spolu s Milanem Gulašem jediným hráčem soutěže, který si letos připsal tři branky v jednom utkání již dvakrát.

Chcete ubránit své pásmo? Nasaďte Grígera
Slovenský šikula ve službách Energie Dávid Gríger dlouhodobě patří mezi špičku extraligových centrů, když přijde na buly. Ovšem v jedné disciplíně na něj nemá vůbec nikdo: při vhazováních ve vlastním obranném pásmu totiž dokáže vyhrát 67,11 % buly, tedy o celých 7,38 % více, než kolik jich ubojuje v celkovém součtu. Tak precizní v defenzivních kruzích pro vhazování není v soutěži žádný jiný centr.

Machovský zavřel krám
Brankář pražské Sparty Matěj Machovský vládne extraligovému žebříčku gólmanů v počtu vychytaných nul – na svém kontě má totiž ze 36 duelů hned pět čistých kont. Zajímavé však je, že už stihl dostat celkem 83 branek s průměrem 2,36 na zápas, což jej řadí až do druhé poloviny mezi jedničkami ligy. Tady by to chtělo trochu pomoct od spoluhráčů.

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Bída

Mallet na trestné jako doma
Jako vůbec první hráč se letos přehoupl přes hranici 100 obdržených trestných minut brněnský forvard Alexandre Mallet. Mezi trestoměřiče byl vykázán již na 102 minut, z toho třikrát dostal od sudích desetiminutový osobní trest a jednou se dokonce musel pakovat ze zápasu předčasně. Ale i s 26 dvouminutovými tresty však "vede" pořadí extraligy.

Smejkalova nešťastná bilance 
Sparťanský útočník Jiří Smejkal byl v sezoně u 35 inkasovaných gólů pražského klubu. V přepočtu na odehraný čas to znamená přítomnost u 4,35 branek na 60 minut, tak nešťastnou bilanci nemá v extralize žádný jiný pravidelně hrající hokejista. Na jeho obranu je však potřeba říct, že hned 20 % svého celkového ice timu odehraje v oslabení.

Pořád buší na vrata, ale stále nic
Jan Švrček už musí být nesmírně frustrovaný, olomoucký bek totiž stále čeká na svou premiérovou branku sezony, ačkoliv se o ní vehementně pokouší. Vždyť má na kontě již 52 střel na soupeřovu svatyni, vždy jej však dokázal gólman opačného týmu vychytat. Proto je také jeho 52 pokusů největší vyvíjenou aktivitou bez úspěchu v soutěži.

Jan Švrček.

Jan Švrček. | Foto: Michaela Martinátová, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz